לחמניות ביס רכות במיוחד שמתחסלות בצ’ק בארוחת ערב או כסנדביץ’ לבית הספר או העבודה. רוצו להכין
מצרכים:
1.5 כוסות מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה רכה
1 כפית מלח
4 כוסות קמח מנופה
מלח ים אטלנטי לפיזור, חמאה להברשה
אופן הכנה:
– בקערת המיקסר שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים. ממתינים כשלוש דקות עד להיווצרות בועות קטנות.
– מוסיפים חמאה, מלח וקמח ולשים 7 דקות. הבצק יוצא מעט דביק.
– התפחה ראשונה: מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה מכוסה במגבת.
– שקילה: מחלקים את הבצק ל-19 יחידות, כל יחידה במשקל 55 גרם.
– עיצוב: מכדררים כל חתיכה לכדור יפה ומניחים בתבנית עם נייר אפיה במרווחים.
– ציפוי: מברישים את הלחמניות במעט חמאה רכה ומפזרים מלח ים אטלנטי.
– התפחה שנייה: נותנים ללחמניות לתפוח כ-15 דקות נוספות.
– אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.
– כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור ניתן להבריש אותן במעט חמאה.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן