לחמעג’ון בגרסה ×¦×ž×—×•× ×™×ª, ×¢× ×—×¦×™×œ×™× ×ž×˜×•×’× ×™×, ×¢×’×‘× ×™×•×ª ×•×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™×. ×ž×’×™×©×™× ×¢×œ עלי כוסברה מעל
לבצק:
500 ×’×¨× ×§×ž×— ×ž× ×•×¤×”
1 ×›×£ ×©×ž×¨×™× ×™×‘×©×™×
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מי×
לחצילי×:
1 חציל חתיך
מלח גס
1 ביצה לטבילה
1/2 כוס קמח ל×יבוק החציל
שמן לטיגון
וג×:
4-6 ×¢×’×‘× ×™×•×ª בשלות – תלוי כמה רוטב ××ª× ××•×”×‘×™× – מרוסקות בפומפיה ×ו מעבד מזון
3-6 ×©×™× ×™ ×©×•× – תלוי כמה ×©×•× ××ª× ××•×”×‘×™× – ×× ×—× ×• ××•×”×‘×™× ×”×¨×‘×”!
1 פלפל חריף, ×ž× ×•×§×” וקצוץ דק
1 גמבה ×דומה פרוסה דק
2-3 גבעולי סלרי ×§×¦×•×¦×™× ×“×§
צרור כוסברה ×ו פטרוזליה למי שמעדיף
1 חבילה ×§×˜× ×” רסק ×¢×’×‘× ×™×•×ª
1 ×›×£ פפריקה ×דומה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטע×
×ופן ×”×›× ×”:
• לבצק – ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×™×—×“ ×™×‘×©×™× ×‘×ž×™×§×¡×¨ ×¢× ×•×• לישה. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ž×™× ×‘×”×“×¨×’×” עד קבלת כדור בצק רך וגמיש.
â€¢Â ×œ×©×™× ×‘×ž×©×š 10-12 דקות × ×•×¡×¤×•×ª. מוצי××™× ×œ×ž×©×˜×— עבודה ×•×œ×©×™× ×œ×§×‘×œ×ª כדור. ×ž×ª×¤×™×—×™× ×‘×§×¢×¨×” עד הכפלת ×”× ×¤×—.
• לסלט ×”×—×¦×™×œ×™× – ×¤×•×¨×¡×™× ×—×¦×™×œ לפרוסות בעובי 1 ס”מ. ×ž×ž×œ×™×—×™× ×‘×ž×œ×— גס ×•×ž×©×”×™× ×ž×¢×˜ עד שיפרישו × ×•×–×œ×™×. ×¡×•×¤×’×™× ×”×™×˜×‘.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×©×ž×Ÿ לטיגון עמוק. ×˜×•×‘×œ×™× ×¤×¨×•×¡×•×ª חציל בביצה ו×חר כך בקמח ×•×ž× ×¢×¨×™× ×¢×•×“×¤×™×.
â€¢Â ×ž×˜×’× ×™× 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוצי××™× ×œ× ×™×™×¨ סופג.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×©×ž×Ÿ שזית במחבת ×•×ž×›×™× ×™× ×¨×•×˜×‘ ×¢×’×‘× ×™×•×ª בסיסי – ×ž×˜×’× ×™× ×©×•×, פלפל חריף ירוק, גמבה וגבעולי סלרי.
â€¢Â ×›×©×”×¤×œ×¤×œ×™× ×”×•×¤×›×™× ×œ×ž×‘×¨×™×§×™×, ×ž×•×¡×™×¤×™× ×¢×’×‘× ×™×•×ª, רסק ×¢×’×‘× ×™×•×ª, ×•×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×ž×œ×— ופלפל.
â€¢Â ×ž×‘×©×œ×™× ×¢×œ ×ש ×‘×™× ×•× ×™×ª במשך 5-10 דקות. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×›×•×¡×‘×¨×” ×ו פטרוזיליה ×•×ž×›×‘×™× ×ש.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת פרוסות החציל ×œ×ª×‘× ×™×ª ×ª× ×•×¨ ×ו ××œ×•×ž×™× ×™×•× ×•×ž×¡×“×¨×™× ×™×¤×”. ×™×•×¦×§×™× ×ž×¢×œ ×ת רוטב ×”×¢×’×‘× ×™×•×ª ו××•×¤×™× ×›×—×¦×™ שעה. ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל 180 מעלות. â€¢Â ×ž×¦× × ×™× (×”×—×¦×™×œ×™× ×”×לה ישתלבו × ×”×“×¨ בתוך ×¡× ×“×•×•×™×¥” ×ו על מצע ×ורז לבן.
â€¢Â × ×—×–×•×¨ לבצק – ל×חר שתפח, מוצי××™× ×ותו למשטח עבודה ×•×ž×—×œ×§×™× ×ותו ל 10 כדורי×. ×ž×©×ž× ×™× ×‘×©×ž×Ÿ זית שטח ×¤× ×™× ×•× ×•×ª× ×™× ×œ×• ×ž× ×•×—×” של 15 דקות. ל×חר ×ž× ×•×—×” קצרה, ×¤×•×ª×—×™× ×›×œ כדור על ידי מתיחה קלה של הבצק למעין סירה ×ובלית.
• בעזרת ×”×צבעות ושמן זית ×™×•×¦×¨×™× ×©×§×¢ במרכז כל מ×פה ×•×ž×¡×“×¨×™× ×™×¤×” ×ת פרוסות החציל. שוב, ×ž× ×•×—×” קצרה של 10-15 דקות ×ž×‘×¨×™×©×™× ×ת ×”×©×•×œ×™×™× ×‘×‘×™×¦×” טרופה – ×˜×‘×¢×•× ×™× ×™×›×•×œ×™× ×œ×•×•×ª×¨:).
• ××•×¤×™× ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-180 למשך ×›-20 דקות עד הזהבה. ×ž×’×™×©×™× ×¢× ×¢×œ×™ כוסברה ×˜×¨×™×™× ×•×¤×œ×¤×œ ירוק חריף פרוס דק – ×˜×¢×™× ×ש!
מתכון וצילומי×: ליהי ער×סי בעלת הבלוג מעשה במ×פה
×הבתי מ×וד!
:-)