קינוח מעולה שנחטף בשניות. מוס שוקולד לבן, חלב או מריר שמכינים מ-2 מצרכים בלבד – שוקולד ושמנת מתוקה
מצרכים למוס שוקולד לבן (מספיק ל-6 יחידות):
200 גרם שוקולד לבן
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
מצרכים למוס שוקולד חלב או מריר (מספיק ל-6 יחידות):
200 גרם שוקולד חלב/מריר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן, חלב או מריר
50 מ”ל שמנת מתוקה
שברי אגוזים או שוקולד מגורד
אופן הכנה:
• מוס וניל – מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה ושופכים על 200 גרם שוקולד לבן, מערבבים לאחידות ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
• מוס שוקולד – מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה שופכים על 200 גרם שוקולד חלב או מריר, מערבבים לאחידות ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
• מוציאים מהמקרר, מוסיפים מיכל שמנת אחד לתערובת הלבנה ומיכל אחד לתערובת השוקולד המריר/חלב.
• מקציפים כל תערובת בנפרד עד שמתקבלת קצפת חזקה. ומעבירים לכוסות חד פעמיות (או לכוסות הגשה מזכוכית), מכניסים למקפיא עד שהמוס מתקשה.
• מכינים גנאש – מביאים שמנת מתוקה (50 מ”ל) לרתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים ומניחים כפית על כל מוס.
• מפזרים מעט אגוזים או שוקולד מגורד.
• למי שרוצה לשדרג, ניתן לקרוץ עיגולים של עוגת שוקולד ולהניח על המוס עליהם.
מתכון וצילום: אסנת אלגוסי
הכנתם? יש לכם שאלות בקשר למתכון? רוצים לספר לנו איך יצא (אנחנו נשמח לשמוע)? כתבו בתגובות או בקבוצת הפייסבוק