מתכון מעולה למיני קרמבו עם מוס שוקולד לבן וציפוי מבריק של שוקולד מריר או חלב. תענוג מתוק!
לבסיס:
15 עוגיות אוראו (חצויות ל-2) או עוגיות חמאה עגולות
לקרם:
250 גרם שוקולד לבן (אם רוצים קרם חום אפשר שוקולד חלב)
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב/מריר/לבן
2 כפות שמן
אופן הכנה:
• מתחילים עם הכנת הקרם (דורש 4 שעות קירור): מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד הלבן, מחכים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין, מכניסים למקרר ל-4 שעות (אין קיצורי דרך).
• אחרי 4 שעות של קירור מוציאים את הקרם מהמקרר ומוסיפים את מיכל השמנת שנותר, מקציפים עד לקצפת חזקה ויציבה, מעברים לשקית זילוף.
• מחלקים את עוגיות האוראו ל-2 ומפזרים על משטח העבודה, מזלפים מעל כל עוגיה קרם בצורת ספירלה ומכניסים למקרר לשעה נוספת עד שהקרם קפוא.
• ממיסים שוקולד במיקרוגל ואחרי שהוא נמס לחלוטין מוסיפים שמן. מערבבים עד שהקרם מבריק ומעבירים לכלי צר וארוך שנוכל לטבול בתוכו את הקרמבו.
• מצפים כל קרמבו (השוקולד יתקשה תוך שניות).
• שומרים במקפיא ומוציאים כמה דקות לפני ההגשה.
מתכון וצילום: אסנת אלגוסי
הכנתם? יש לכם שאלות בקשר למתכון? רוצים לספר לנו איך יצא (אנחנו נשמח לשמוע)? כתבו בתגובות או בקבוצת הפייסבו