מחממים את החורף • מתכון למרק עגבניות סמיך עם אורז ומתכון למרק גולאש עם בשר. מתוך ספר המרקים של אלינוער רבין
מרק עגבניות עם אורז
מצרכים:
3 בצלים ירוקים, רק החלק הלבן, קצוצים
2 כפות שמן חמניות
3 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
1/4 כוס אורז
2 כפות מיץ לימון
1 כף סוכר
1/2 גביע שמנת חמוצה
אופן הכנה:
• בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן על אש בינונית, רק עד שהתחיל להזהיב, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ו-4 כוסות מים. מביאים לרתיחה.
• מוסיפים את האורז, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז רך לגמרי. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, מערבבים ומסירים מהאש.
• אפשר להגיש מיד, עם מעט שמנת חמוצה, או לרסק בבלנדר ואז להוסיף את השמנת.
מרק גולאש
מצרכים:
1 ק”ג בשר כתף או חזה בקר חתוך לקוביות בינוניות
שמן
3 בצלים קצוצים
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
8 כוסות מרק בשר או עוף
3-2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות גדולות
3 עגבניות בינוניות קלופות חתוכות לרבעים
3 גזרים פרוסים עבה
1/2 שורש סלרי פרוס
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1 כף זרעוני קימל
מלח ופלפל
אופן הכנה:
• מייבשים את קוביות הבשר במגבות נייר.
• בסיר כבד וגדול מטגנים את הבשר בשמן חם מכל הצדדים, על אש גבוהה. מעבירים לקערה.
• מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד שקיפות. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את המרק, מערבבים היטב תוך קרצוף הקרקעית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
• מוסיפים את הירקות ומבשלים חצי שעה נוספת. מתבלים לקראת סוף הבישול.
המתכונים מתוך ספרה החדשה של אלינעור רבין “מרקים” בהוצאת קוראים.
בספר למעלה מ-80 מתכונים להכנת מרקים, חמים וקרים, בריאים ועשירים, ולצידם מתכונים למאפים מלוחים או תוספות מיוחדות שניתן להגיש ביחד עם המרק. להשיג בחנויות הספרים. מחיר: 98 ש”ח.
מחפשים עוד מתכונים מעולים למרקים? נסו את אלה:
מרק מנגולד
מרק מינסטרונה
מרק סולת