עוגיות חמאה קטנות ומתוקות שמשאירות טעם של עוד. רק 5 מצרכים (שיש לכל אחד בבית) ולישה קצרה והן יכולות להיות שלכם
מצרכים:
2 ו-1/2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
150 גרם חמאה בטמפ’ החדר (אפשר גם לחמם במיקרו)
3 חלמונים
1 שקית סוכר וניל
2-3 כפות מים
אופן הכנה:
• מערבבים את כל המרכיבים יחד – מתחילים עם החומרים היבשים (קמח, סוכר, סוכר וניל) וממשיכים עם החמאה, הביצים והמים. לשים בידיים ומכדררים.
• עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 10-15 דקות.
• לאחר שהבצק יצא מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק וקורצים צורות כאוות נפשכם. מפזרים מעט סוכר לבן מעל העוגיות כדי שתצאנה חגיגיות במיוחד.
• אופים במשך 10-20 דקות בחום בינוני עד שהעוגיות מזהיבות.
• מתכוננים לקבל שק של מחמאות מהאורחים.
מתכון וצילום: שני צדיקריו
הכנתם? יש לכם שאלות בקשר למתכון? רוצים לספר לנו איך יצא (אנחנו נשמח לשמוע)? כתבו בתגובות או בקבוצת הפייסבוק
האם אפשר להתשמש בבצק לבסיס של פאי ?
לדעתי לא…הבצק הזה ‘קשה’ יותר מזה של פאי
תודה.
חח אני מכין עוגיות חלל, נראה איך ייצא. תודה על המתכון, הצלתן סטלן בצרה
הכנתי אותן והן יצאו ממש מטריפות.
הייתי צריכה ממש לשמור עליהן.