עוגת גבינה ושמנת, קרה ורכה, עטופה בקדאיף זהוב קראנצ’י, שני חצאים שהופכים לשלם ומושלם. לא תאמינו כמה קל להכין אותה
תבנית קפיצית בקוטר 24
לשכבת הקדאיף:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה
סירופ מייפל
לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע אישי שמנת חמוצה
מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
– גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים לחתיכות קצרות באורך של כ-4 ס”מ ומניחים בקערה.
– ממיסים חמאה שופכים על הקדאיף ובעזרת כפות הידיים מפזרים את החמאה בין האטריות.
– מחלקים את האטריות לחצי, חצי אחד מרפדים היטב את תבנית האפייה ואת החצי השני אופים בתבנית רחבה – לא חשוב איזה כי זה נועד לשכבה העליונה במצב מפורר.
– אופים את תבניות הקדאיף ב-180 מעלות עד שהן משחימות – זה לוקח בערך 10 דקות יש לשים לב שלא יחרכו, מוציאים ומצננים.
– בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עם הפודינג בטעם וניל לקצפת יציבה ומקפלים לתוכה את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה למסה אחידה.
– הרכבת העוגה: מזלפים מעט סירופ מייפל על הקדאיף בתבנית העגולה ומעבירים את מסת הגבינה לתבנית.
– את הקדאיף בתבנית השנייה מפוררים מעט בעזרת הידיים עם מעט סירופ מייפל ומפזרים מעל שכבת הגבינה.
– מאחסנים במקרר לפחות לילה לפני ההגשה.
מתכון: אינס שילת ינאי מהבלוג תיק אוכל
צילום: אפיק גבאי