×§×™× ×•×— שכיף להכין ול×כול – ×œ×¤× ×™ ו×חרי הצו×, בסוכה ובמשך כל ימות ×”×©× ×”. מיקי שמו מכין עוגת ×¤×•×œ× ×˜×” ×•×¦× ×•×‘×¨×™× ×œ×—×” ועסיסית
עוגה בעלת ×ž×¨×§× × ×™×ž×•×— ×©× ×©×ž×¨×ª × ×”×“×¨ במשך השבוע. ×× ×™ ×והב להרטיבה בסירופ מיד ×›×©×”×™× ×™×•×¦×ת מן ×”×ª× ×•×¨. בכך ×× ×™ מעשיר ×ת טעמה ×•×’×•×¨× ×œ×” להש×ר לחה ועסיסית. היתרון שלה ×©×”×™× ×ž×ª×ימה ×’× ×œ×וכלוסייה ש××œ×¨×’× ×™×ª לגלוטן.
המתכון מת××™× ×œ- 2 ×ª×‘× ×™×•×ª ××™× ×’×œ×™×© קייק – עד חצי גובה
מצרכי×:
3 ×‘×™×¦×™× “XL”
כוס סוכר (100 גר×)
כפית דבש
כוס קמח תירס/×¤×•×œ× ×˜×” (150 גר×)
שקית ×בקת ×פייה (10 גר×)
1/3 כוס שמן תירס (80 מ”ל)
מיץ מ-2 ×ª×¤×•×–×™× (2/3 כוס מיץ תפוזי×)
1/4 כוס ×¦× ×•×‘×¨×™× (40 גר×)
כפית תמצית ×•× ×™×œ ×יכותית
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×¡×™×¨×•×¤:
2 כוסות סוכר ( 480 גר×)
2 ו-1/2 כוסות מי×
קליפה מ- 1/4 תפוז
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×›×™× ×™× ×ת העוגה:Â ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת הביצי×, הסוכר ותמצית ×”×•× ×™×œ לקציפה תפוחה ובהירה. ×ž× ×ž×™×›×™× ×ת מהירות המיקסר למהירות ×יטית ×•×ž×©×œ×‘×™× ×œ×¡×™×¨×•×’×™×Ÿ מיץ תפוזי×, שמן, קמח תירס ו×בקת ×”×פייה. עד קבלת תערובת ×חידה.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-160 מעלות.
â€¢Â ×ž×•×–×’×™× ×ת התערובת ל-2 ×ª×‘× ×™×•×ª ××™× ×’×œ×™×© קייק (מס’ 3-30 ס”מ) – עד 1/2 גובה של ×”×ª×‘× ×™×ª ×•×ž×¤×–×¨×™× ×¦× ×•×‘×¨×™×. ××•×¤×™× ×›-25 דקות.
â€¢Â ×ž×›×™× ×™× ×ת הסירופ: ×ž×¨×ª×™×—×™× ×ž×™×, סוכר וקליפה מ-1/4 תפוז ×‘×™× ×•× ×™.
• כשהעוגות יוצ×ות מן ×”×ª× ×•×¨ (ל×חר ×¡×™×•× ×פייתה) ×ž×•×–×’×™× ×ת הסירופ על 2 העוגות. ×ž×¦× × ×™× ×•×ž××—×¡× ×™× ×‘×›×œ×™ ××™×˜×•× ×›×©×‘×•×¢ מחוץ למקרר.
• גיוון:Â × ×™×ª×Ÿ להחליף ×ת ×”×¦× ×•×‘×¨×™× ×‘×ª×ž×¨×™× ×—×ª×•×›×™× ×œ×§×•×‘×™×•×ª ×§×˜× ×•×ª ×•×œ×©×œ×‘× ×‘×ª×•×š הבלילה ×‘×˜×¨× ×ž×–×™×’×ª×” ×œ×ª×‘× ×™×•×ª ×”×פייה.
המתכון ב×דיבות מיקי שמו – SHEMO ×”×§×•× ×“×™×˜×•×¨×™×”.
צילו×: דן לב
>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק ×©×œ× ×•
×ž×—×¤×©×™× ×¢×•×“ ×ž×ª×›×•× ×™× ×œ×¢×•×’×•×ª בחושות? × ×¡×• ×ת ×לה:
עוגת לימון בחושה
עוגת דבש ×¢× ×¨×™×‘×ª חלב
עוגת טורט ×œ×™×ž×•× ×™×ª