רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - גלידות - עוגת קוקילידה

עוגת קוקילידה

מה יותר טעים מקוקילידה? עוגת קוקילידה ענקית! אורן נג’ר מכין את הקינוח שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים והמשפחה

מצרכים לעוגיות שוקולד (ענקיות) – המתכון מהאתר my Demi:
200 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה מלוחה
2 ביצים קרות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (40 גרם) קקאו
1/3 כוס (50 גרם) קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
300 גרם שוקולד עם תוספות, קצוץ גס (100 גרם מכל סוג מריר, חלב ולבן)

למוס שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן עם עוגיות
100 גרם שוקולד לבן רגיל
3 חלמונים
35 גרם סוכר
250 מ”ל (כוס ורבע) חלב
מעט מלח
4 גרם ג’לטין
20 מ”ל חלב
400 מ”ל שמנת מתוקה – מוקצפת למרקם של יוגורט

הכנת העוגיות:
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• ממיסים יחד במיקרוגל שוקולד וחמאה מלוחה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק.
• במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות, מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד.
• מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים כחצי דקה, רק עד שהתערובת אחידה.
• מערבבים פנימה את שברי השוקולד.
• שופכים חצי מכמות התערובת לתבנית (גודל 24) מרופדת בנייר אפייה ואת שאר התערובת לתבנית נוספת (24 מרופדת בנייר אפייה).
• אופים במשך 15 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות, יציבות ויבשות למגע בשוליים אבל עדיין רכות במרכז (עם הקירור הן יתייצבו). מצננים היטב.
• הכנת מוס שוקולד לבן: מניחים את הג’לטין בכוס עם מעט חלב.
• ממיסים במיקרו או על בן מארי את השוקולד.
• מכינים קרם אנגלז: מערבבים חלמונים וסוכר ומרתיחים חלב עם מעט מלח.
• מבצעים השוואת טמפרטורות על ידי הוספת מעט חלב חם לחלמונים תוך כדי בחישה נמרצת.
• מחזירים את החלמונים (עם החלב) לסיר על אש נמוכה וממשיכים לערבב עד לטמפרטורה של 82 מעלות או עד שהקרם מסמיך ומצפה גב של כף. מורידים מהאש.
• ממיסים את הגלטין במיקרו כ-10 שניות ושופכים לקרם תוך כדי ערבוב.
• מסננים את הקרם שנוצר מעל הקערה עם השוקולד המומס ומערבבים היטב עד לאיחוד.
• מקפלים בעדינות את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שנוצר מוס חלק.
• יוצקים את השוקולד מעל אחת העוגיות (בתוך התבנית) ומקפיאים.
• את העוגיה השניה מקפיאים מעט על מנת שלא תשבר ומעבירים בזהירות על המוס הקפוא.

Untitled-43

צילומים והכנה: אורן נג’ר

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

  • לעוגיות:
    200 גרם שוקולד מריר
    ·120 גרם חמאה מלוחה
    ·2 ביצים קרות מהמקרר
    ·3/4 כוס סוכר (150 גרם)
    ·1 כפית תמצית וניל
    ·1/4 כוס קקאו (40 גרם)
    ·1/3 כוס קמח (50 גרם)
    ·1 כפית שטוחה אבקת אפייה
    ·300 גרם שוקולד עם תוספות קצוץ גס(100 גר מכל סוג מריר,חלבי,לבן

    למוס שוקולד לבן:
    300 גר שוקולד לבן ועוגיות
    100 גרםשוקולד לבן
    3 חלמונים
    35 גר סוכר
    250 מל חלב
    מעט מלח
    4 גר ג'לטין
    20 מל חלב
    400 מל שמנת מתוקה מוקצפת למרקם של יוגורט

  • הכנת העוגיות:

    מחממים תנור ל-160 מעלות.
    במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה מלוחה.
    במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים, סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות,
    מוסיפים את תערובת השוקולד וטורפים לאיחוד.
    מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים כחצי דקה, רק עד שהתערובת אחידה.
    מערבבים פנימה את שברי השוקולד.
    בתבית קוטר 24 מרופדת נייר אפייה שופכים חצי כמות ובעוד תבנית 24 שופכים את החצי השני.
    אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות, יציבות ויבשות למגע בשוליים אבל עדיין רכות במרכז (עם הקירור הן יתייצבו).מצננים היטב .
    הכנת מוס שוקולד לבן:
    ממיסים את הג'לטין בכוס עם מעט חלב
    ממיסים במיקרו או על בן מארי את השוקולד
    מכינים קרם אנגלז:
    מערבבים חלמונים וסוכר
    מרתיחים חלב עם מעט מלח
    מבצעים השוואת טמפ' ע"י הוספת מעט חלב בכל פעם לחלמונים תוך כדי בחישה נמרצת
    מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים תמיד לערב עד לטמפ' של 82 מעלות
    ממיסים את הגלטין במיקרו כ10 שניות ושופכים לקרם תוך כדי ערבוב
    מסננים את הקרם לשוקולד ומערבבים לאיחוד
    את השמנת המוקצפת מקפלים לאט לשוקולד והמוס מוכן
    יוצקים את השוקולד לתבנית עם אחת העוגיות ומקפיאים
    את העוגיה השניה מקפיאים מעט ע"מ שלא תשבר ומעבירים בזהירות על המוס הקפוא.

  • עברית

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top