רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - עוף - עוף ממולא בפטריות ובצל מטוגן

עוף ממולא בפטריות ובצל מטוגן

מנה עיקרית שמתאימה לכל המשפחה – עוף עסיסי וזהוב מבחוץ במילוי פטריות, בצל מטוגן, קוביות לחם ועשבי תיבול

מצרכים:
1 עוף בינוני נקי
1 כפית מלח
1 כף פפריקה
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן

למלית:
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
1 כוס קוביות לחם
1 כף אבקת מרק
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 ביצה
1/3 כוס מים

אופן הכנה:
– מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת עם שמן חם ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות.
– מוציאים את הבצל ואת הפטריות מהמחבת ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את קוביות הלחם, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, אבקת המרק, המלח והפלפל, טורפים את הביצה ויוצקים את 1/3 כוס המים. מערבבים היטב.
– ממלאים את חלל הבטן של העוף במלית. לאחר מכן, תופרים עם חוט ומחט וסוגרים את חלל העוף.
– מכניסים לקערית את הפפריקה, המלח והשום הכתוש. יוצקים 3 כפות שמן, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מורחים את התבלינים על העוף מכל צדדיו.
– מניחים את העוף הממולא והמתובל בתבנית. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום, ומכניסים את התבנית עם העוף הממולא לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-200 מעלות.
– אופים את העוף במשך כשעתיים. פותחים את כיסוי הרדיד ונייר האפייה. מרטיבים את העוף בנוזלים שבתבנית. מחזירים את העוף לתנור האפייה למשל כרבע שעה, עד שהעוף יקבל צבע יפה.
– לפני ההגשה מחלקים את העוף לשניים ומגישים יחד עם המלית.

  • 1 עוף בינוני נקי מנוצות
    1 כפית מלח
    1 כף פפריקה
    3 שיני שום כתוש
    3 כפות שמן

    למילית:
    1 בצל בינוני קצוץ דק
    1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסים
    1 כוס קוביות לחם
    1 כף אבקת מרק
    1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
    1/2 כפית מלח
    1/4 כפית פלפל שחור
    1 ביצה
    1/3 כוס מים

  • מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת עם שמן חם, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 10 דקות.
    מוציאים את הבצל ואת הפטריות מהמחבת ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את קוביות הלחם, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, אבקת המרק, המלח והפלפל, טורפים את הביצה ויוצקים את 1/3 כוס המים. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.

    ממלאים את חלל הבטן של העוף במילית. לאחר מכן, תופרים עם חוט ומחט וסוגרים את חלל העוף.
    מכניסים לקערית את הפפריקה, המלח והשום הכתוש. יוצקים 3 כפות שמן, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מורחים את התבלינים על העוף מכל צדדיו.
    מניחים את העוף הממולא והמתובל בתבנית. מכסים את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום, ומכניסים את התבנית עם העוף הממולא לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות. אופים את העוף במשך כשעתיים. פותחים את כיסוי הרדיד ונייר האפייה. מרטיבים את העוף בנוזלים שבתבנית. מחזירים את העוף לתנור האפייה למשל כרבע שעה, עד שהעוף יקבל צבע יפה.
    לפני ההגשה מחלקים את העוף לשניים ומגישים יחד עם המילית.
    בתאבון......

  • עברית

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top