הישר מהמטבח הסיני – נתחי עוף עסיסיים ברוטב משגע של תפוזים וצ’ילי. מגישים לצד אורז לבן או נודלס שסופגים את הטעמים
מצרכים:
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
3 שיני שום טריות וקצוצות
כף ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
חצי צ’ילי אדום חתוך לטבעות
כוס בצל ירוק חתוך לטבעות (4 ענפי בצל)
2 כפות שומשום קלוי
שמן קנולה להקפצה בווק
מרינדה לעוף:
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות יין שאוסינג / יין לבן
2 כפיות תערובת לטמפורה / קורנפלור
פלפל שחור
חומרים לרוטב:
2 כפות רוטב הויסין
2 כפות ממרח צ’ילי שום או רוטב צ’ילי חריף
2 כפות סוכר
4 כפיות רוטב סויה
חצי כוס מיץ תפוזים
אופן הכנה:
– משרים את העוף במרינדה לחצי שעה.
– מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.
– מחממים ווק, שמים שמן וכשהווק מעלה עשן מוסיפים את העוף וצורבים עד להשחמה. מוציאים את העוף למגש.
– מוסיפים מעט שמן לווק ומקפיצים שום, ג’ינג’ר וצ’ילי כדקה.
– מחזירים את העוף לווק.
– מוסיפים את הרוטב ומצמצמים יחד עם העוף עד לסמיכות הרצויה.
– מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים עם אורז.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן