רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - עוף - עוף סיני בתפוזים וצ’ילי

עוף סיני בתפוזים וצ’ילי

הישר מהמטבח הסיני – נתחי עוף עסיסיים ברוטב משגע של תפוזים וצ’ילי. מגישים לצד אורז לבן או נודלס שסופגים את הטעמים

מצרכים:
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
3 שיני שום טריות וקצוצות
כף ג’ינג’ר טרי קצוץ דק
חצי צ’ילי אדום חתוך לטבעות
כוס בצל ירוק חתוך לטבעות (4 ענפי בצל)
2 כפות שומשום קלוי
שמן קנולה להקפצה בווק

מרינדה לעוף:
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות יין שאוסינג / יין לבן
2 כפיות תערובת לטמפורה / קורנפלור
פלפל שחור

חומרים לרוטב:
2 כפות רוטב הויסין
2 כפות ממרח צ’ילי שום או רוטב צ’ילי חריף
2 כפות סוכר
4 כפיות רוטב סויה
חצי כוס מיץ תפוזים

אופן הכנה:
– משרים את העוף במרינדה לחצי שעה.
– מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.
– מחממים ווק, שמים שמן וכשהווק מעלה עשן מוסיפים את העוף וצורבים עד להשחמה. מוציאים את העוף למגש.
– מוסיפים מעט שמן לווק ומקפיצים שום, ג’ינג’ר וצ’ילי כדקה.
– מחזירים את העוף לווק.
– מוסיפים את הרוטב ומצמצמים יחד עם העוף עד לסמיכות הרצויה.
– מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים עם אורז.

צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן

  • חומרים:
    • קילו חזה עוף חתוך לקוביות
    • 3 שיני שום טריות וקצוצות
    • כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
    • חצי צ'ילי אדום חתוך לטבעות
    • כוס בצל ירוק חתוך לטבעות (4 יחידות בצל)
    • 2 כפות שומשום קלוי
    • שמן קנולה להקפצה בווק

    מרינדה לעוף:
    • 2 כפיות רוטב סויה
    • 2 כפיות יין שאוסינג / יין לבן
    • 2 כפיות תערובת לטמפורה / קורנפלור
    • פלפל שחור
    חומרים לרוטב:
    • 2 כפות רוטב הויסין
    • 2 כפות ממרח צ'ילי שום/ רוטב צ'ילי חריף
    • 2 כפות סוכר
    • 4 כפיות רוטב סויה
    • חצי כוס מיץ תפוזים

  • אופן ההכנה:
    • משרים את העוף במרינדה לחצי שעה
    • מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה
    • מחממים ווק, שמים שמן, שהווק מעלה עשן מוסיפים את העוף וצורבים עד להשחמה, שמוכן מוציאים למגש
    • מוסיפים מעט שמן לווק ומקפיצים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי כדקה
    • מחזירים את העוף לווק
    • מוסיפים את הרוטב ומצמצמים יחד עם העוף עד לסמיכות הרצויה
    • מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק ומגישים על מצע של אורז

  • עברית

בת-חן דיאמנט
שמי בת-חן ואני שפית במקצועי .
למדתי בישול בניו-יורק ועבדתי במסעדות בעולם.
אני מעבירה סדנאות בישול ואפייה.
חיה ונושמת את העולם המופלא של בישול ואפייה.
מזמינה אתכם ללמוד,לטעום ולחוות ביחד איתי סדנאות בישול ואפיה בסטודיו שלי במושב עין-ורד.
מוזמנים להיכנס לדף העיסקי שלי בפייסבוק : "בת-חן סטודיו לבישול ואפיה.
בת-חן דיאמנט
בת-חן דיאמנט

מתכונים אחרונים מאת בת-חן דיאמנט (צפו בכולם...)

בת-חן דיאמנט
batchen.diamant@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top