רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - פוקצ’ה עם בצל

פוקצ’ה עם בצל

מתכון מנצח לפוקצ’ה ביתית עם המון בצל מעל שמתרכך ומתקרמל באפייה. אתם חייבים להכין

מצרכים:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
300 מ”ל מים
1 בצל קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מלח גרוס

אופן הכנה:
– במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהבצל הופך לשקוף. מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצלוחית.
– מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר ומערבלים במשך כדקה אחת. יוצקים 3 כפות שמן ומערבלים.
– יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבול ומערבלים במשך כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך כ-2 דקות נוספות.
– מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במקום חמים, עד להכפלת הנפח, במשך כשעה אחת.
– מוציאים את האוויר מן הבצק על ידי לישה ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת במשך כ-30 דקות.
– מחלקים את הבצק לשני כדורים ויוצרים צורת דיסק בעובי 2 ס”מ. מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
– יוצקים על פני הבצק את שמן הזית ומפזרים את הבצל המטוגן. מתפיחים את הבצק במשך כ-15 דקות נוספות.
– מפזרים על פני הבצק מעט מלח גרוס.
– מכניסים את תבנית האפייה עם הבצק והבצל לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 270 מעלות למשך כ-10 דקות.
– מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

  • 500 גר' קמח
    2 כפות שמרים יבשים
    1 כף סוכר
    1 כפית שטוחה מלח
    300 מ"ל מים
    1 בצל קצוץ דק
    5 כפות שמן זית
    מלח גרוס

  • במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהבצל הופך לשקוף. מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצלוחית.
    מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר ומערבלים במשך כשקה אחת. יוצקים 3 כפות שמן ומערבלים. יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבול. מערבלים במשך כ- 8 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך כ- 2 דקות נוספות.
    מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במקום חמים, עד להכפלת נפחו, ובמשך כשעה אחת. מוציאים את האוויר מן הבצק ע"י לישה. ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת במשך כ- 30 דקות. מחלקים את הבצק לשני כדורים, ויוצרים צורת דיסק בעובי 2 ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים על פני הבצק את שמן הזית, ומפזרים את הבצל המטוגן. מתפיחים את הבצק במשך כ- 15 דקות נוספות. מפזרים על פני הבצק מעט מלח גרוס.
    מכניסים את תבנית האפייה עם הבצק והבצל לתנור אפייה. שחומם מראש לטמפרטורה של 270 מעלות למשך כ- 10. מורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ- 10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

    בתאבון......

  • עברית

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top