פיתות עם זעתר קלות להכנה, שחומות ויפות בזכות הביצה הטרופה בתערובת הזעתר. הכי טעים שיש
החומרים לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים טריים
כוס וחצי מים פושרים
4 כפות שמן זית
כף סוכר
כף מלח
החומרים לתערובת הזעתר:
3 כפות שמן זית
ביצה טרופה
3 כפות תערובת תבלין זעתר
אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במערבל או ביד כחמש דקות.
– מורחים על כדור הבצק עוד מעט שמן זית, עוטפים בניילון את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
– מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
– מערבבים את חומרי תערובת הזעתר.
– מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכל כדור יוצרים צורת פיתה שטוחה בעזרת כפות הידיים ומניחים בצורה מרווחת בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
– באצבעות משומנות יוצרים גומות עמוקות בפיתות. מורחים את הפיתות בנדיבות בתערובת הזעתר בעזרת מברשת אפייה.
– אופים בתנור כ-10 דקות עד להזהבה.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“
-
החומרים לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרית
כוס וחצי מים פושרים
4 כפות שמן זית
כף סוכר
כף מלח
החומרים לתערובת הזעתר:
3 כפות שמן זית
ביצה טרופה
3 כפות תערובת תבלין זעתר -
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח והשמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במערבל או ביד כחמש דקות.
מורחים על כדור הבצק עוד מעט שמן זית, עוטפים בניילון את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
מערבבים את חומרי תערובת הזעתר.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכל כדור יוצרים צורת פיתה שטוחה בעזרת כפות הידיים ומניחים בצורה מרווחת בשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
באצבעות משומנות יוצרים גומות עמוקות בפיתות. מורחים את הפיתות בנדיבות בתערובת הזעתר בעזרת מברשת אפייה. אופים בתנור כ-10 דקות עד להזהבה. - עברית