לא תאמינו אבל מדובר בפיתות מושלמות בלי טיפת גלוטן שמתאימות גם לצליאקים גם לפליאוליתים וגם למי שמחפש פיתות קצת יותר בריאות
אם אתם עוד לא מכירים את הפיתות-פליאו אתם הולכים כל כך להתפליאו! ההמצאה הזו היא לא פחות מבריאה מחדש עבור רגישים לגלוטן, פליאוליתים ועבור כל מי שנמנעים מפחמימות ריקות. קבלו בתשואות את הפיתה פליאו ללא קמח בכלל – היא שחומה, מלאה במקומות הנכונים, שמנמנה ומגרה. יש לה כיס רחב שלא נקרע ומזכיר לי בגעגוע פיתה של שישי בצהריים עם קציצות ברוטב, ארוחת ערב של חביתה בפיתה עם מיונז בייתי וחמוצים, סביח חצילים עם טחינה שנוזלת על האצבעות, וכל העונג הזה חוזר עכשיו לחיינו בשאגה.
המרכיבים ל-12 פיתות קטנות:
3 כוסות מים רותחים
כוס וחצי קמח קוקוס
6 כפות גדושות אבקת זרעי פסיליום
כפית מלח
3/4 כוס שמן זית
אופן הכנה:
– מחממים את התנור ל-180 מעלות.
– מניחים במעבד מזון את קמח הקוקוס, המלח ואבקת זרעי הפסליום, מעבדים בכמה פולסים. מוסיפים שמן זית, מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המים הרותחים. מעבדים כדקה עד שנוצר כדור בצק אחיד.
– מחלקים את הבצק הרך ל-12 חלקים, משטחים כל חלק לצורת פיתה קטנה, מניחים על תבנית התנור המכוסה בנייר אפייה.
– אופים במשך 40 דקות עד שהפיתות תפוחות ושחומות בגוון של פיתות מחיטה מלאה.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולתמונות של שלבי ההכנה, הכנסו לבלוג איך להרשים את חמותך