רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - צ’ודו ממולא בצל ירוק וביצים

צ’ודו ממולא בצל ירוק וביצים

צ’ודו, מאפה קווקזי מסורתי מבצק ללא שמרים, במילוי של ביצים קשות ובצל ירוק. מתכון שמכינים בצ’יק-צ’ק וטורפים עוד יותר מהר

צ’ודו הוא מאפה מסורתי ממולא ירק או בשר מהמטבח הקווקזי. ישנם הרבה מתכונים להכנת צ’ודו – חלביים, בשריים ופרווה. הפעם נכין צ’ודו מסורתי מבצק ללא שמרים במילוי ביצים קשות ובצל ירוק.

מרכיבים לבצק:
400 ג’ קמח חיטה מעולה
100 מ”ל מים חמים
½ כפית מלח שולחן

מרכיבים למילוי:
1 בצל
200 ג’ בצל ירוק
2 ביצים קשות מפורקות לחתיכות קטנות
מלח, פלפל, פפריקה, פלפל צ’ילי (למי שאוהב פיקנטי)

אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, מוסיפים מים ומלח ולשים לבצק, עד שהוא נפרד בקלות מהדפנות. מכסים ונותנים לבצק לנוח עד חצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי.
חותכים דק את כל מרכיבי המילוי. מטגנים את הבצל בשמן זית עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים בצל ירוק, ביצים קשות ותבלינים ומורידים מהאש.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי דק מאוד, כ-2-3 מ”מ. בעזרת צלחת קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-20 ס”מ. מניחים שכבה דקה של המילוי על עיגול בצק אחד ומכסים אותו בעיגול בצק נוסף. מהדקים את הדפנות זו לזו בידיים מקומחות. משאירים פתח קטן ליציאת אוויר.
מניחים את הצ’ודו הממולא בזהירות ובעדינות על מחבת חמה ללא שמן או על הגריל. אפשר להשתמש בתנור פיצה לקבלת תוצאה מושלמת. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שנוצר קרום זהוב על הבצק. חותכים את הצ’ודו המוכן לרבעים בעזרת סכין פיצה ומגישים חם.

  • מרכיבים לבצק:
    קמח חיטה מעולה – 400 גר'
    מים חמים – 100 מ"ל
    מלח שולחן – ½ כפית
    מנפים את הקמח, מוסיפים מים ומלח ולשים לבצק שנפרד בקלות מהדפנות. מכסים ונותנים לבצק לנוח עד חצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי.
    מרכיבים למילוי:
    1 בצל
    בצל ירוק – 200 גר'
    2 ביצים קשות שבורות לחתיכות קטנות
    מלח, פלפל, פפריקה, פלפל צ'ילי (למי שאוהב פיקנטי)

  • חותכים דק את כל מרכיבי המילוי. מטגנים את הבצל על שמן זית עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים בצל ירוק, ביצים קשות ותבלינים, מורידים מהאש.
    את בצק מרדדים על שולחן מקומח לשכבה דקה מאוד – כ-2-3 מ"מ. בעזרת צלחת גוזרים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-20 ס"מ. על עיגול בצק אחד שמים שכבה דקה של המילוי ומכסים אותה בעיגול בצק נוסף. את הדפנות מהדקים אחת לשנייה בצורת צמה עם ידיים מקומחות. משאירים פתח קטן ליציאת אוויר.
    מניחים את הצ'ודו הממולא – בזהירות ובעדינות! – על מחבת חמה ללא שמן או על הגריל. אנחנו משתמשים בתנור פיצה לתוצאה מושלמשת. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שנוצר קרום זהוב על הבצק. חותכים את הצ'ודו המוכן לרבעים בעזרת סכין פיצה ומגישים חם.

  • עברית

shallot

shallot

שף ובעלים at מסעדת שאלוט
מיכאל אמאייב שף והבעלים של מסעדת שאלוט, מסעדת בשרים כשרה למהדרין ברמת החייל, תל אביב
shallot

מתכונים אחרונים מאת shallot (צפו בכולם...)

shallot

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top