תבשיל קוסקוס עם בצל מטוגן וריחני, עדשים כתוספת חלבון, דבלים מתוקות וצלפים עוקצניים וחמצמצים
המרכיבים:
כוס קוסקוס מלא
שמן זית
מלח
שני בצלים
3 דבלים
כוס עדשים שחורות מבושלות (להשיג במחלקת הקפואים) או יבשות מחנות תבלינים
שתי כפות צלפים
אופן הכנה:
– מניחים בקערה כוס עדשים מבושלות (אם מבשלים את העדשים בבית יש להשרות במשך שלוש שעות כוס עדשים ואז לבשל אותם במים נקיים רבע שעה, עד לריכוך).
– מכינים את הקוסקוס המלא לפי ההוראות שעל השקית.
– מטגנים שני בצלים קצוצים עד השחמה וחותכים את הדבלים לקוביות גדולות.
– מוסיפים לקערת העדשים את הקוסקוס, הבצל, הדבלים והצלפים. מתבלים בשמן זית ומלח, מערבבים ומגישים פושר או חם.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת, ולמתכון שלה לצלפים כבושים, הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“
-
המרכיבים:
כוס קוסקוס מלא
שמן זית
מלח
שני בצלים
3 דבלים
כוס עדשים שחורות מבושלות (להשיג במחלקת הקפואים)
שתי כפות צלפים -
אופן ההכנה:
מניחים בקערה כוס עדשים מבושלות.
(אם מבשלים את העדשים בבית יש להשרות במשך שלוש שעות כוס עדשים ואז לבשל אותם במים נקיים רבע שעה, עד לריכוך).
מכינים את הקוסקוס המלא לפי ההוראות שעל השקית.
מטגנים שני בצלים קצוצים עד השחמה.
מוסיפים לקערת העדשים את הקוסקוס, הבצל, הדבלים והצלפים. מערבבים ומגישים פושר או חם. - עברית