רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - קדרת בשר עם ערמונים וירקות

קדרת בשר עם ערמונים וירקות

אהבה של חורף – קדרת בשר עם יין לבן, ירקות וערמונים, מבושלת על אש קטנה. מגישים לצד אורז או פירה תפוחי אדמה

מצרכים:
חצי קילו בשר צלי טרי, חתוך לקוביות (אנחנו השתמשנו בכתף עגל מיושן)
שורש פטרוזיליה, פרוס לרצועות דקות או קוביות קטנות
1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
2 גזרים, חתוכים לפרוסות עבות
1 כרישה, חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
2 ענפי טימין טרי
1 כוס יין לבן יבש
2 כוסות מים
6 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית קימל טחון
כפית בהרט
כפית של זרעי כוסברה, כתושים
1 פלפל צ’ילי קצוץ – לא חובה
1 לפת, חתוכה לקוביות גסות
שמן זית

אופן הכנה:
• בסיר עמוק עם תחתית עבה מניחים 4 כפות שמן זית, טימין טרי ואת הבצל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הבשר, אוטמים אותו מכל הקצוות ומוציאים את הבשר בעזרת כף עץ מהסיר.
• מכניסים מיד לסיר את שאר הירקות (חוץ מהערמונים) ואת התבלינים ומקפיצים יחד כ-5 דקות. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין ואת המים ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד שהבשר מתרכך כשעה, לאחר כשעה מוסיפים את הערמונים ואם צריך מוסיפים עוד נוזלים. מבשלים עוד כ-40 דקות.
• מגישים חם לצד אורז וסלט ירקות טרי.

מתכון: אינס שילת
צילום: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

  • חצי קילו בשר צלי טרי חתוך לקוביות - אנחנו השתמשנו בכתף עגל מיושן
    שורש של פטרוזיליה פרוס לרצועות דקות או קוביות קטנות
    1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
    2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
    1 כרישה חתוכה לפרוסות
    1 בצל סגול חתוך לקוביות גסות
    2 ענפי טימין טרי
    1 כוס יין לבן יבש
    2 כוסות מים
    6 שיני שום שלמות
    מלח
    פלפל שחור גרוס
    כפית קימל טחון
    כפית בהרט
    כפית של זרעי כוסברה כתושים
    1 פלפל צ'ילי קצוץ- לא חובה
    1 לפת חתוכה לקוביות גסות
    שמן זית

  • ההכנה:
    בסיר עמוק עם תחתית עבה מניחים 4 כפות שמן זית, טימין טרי ואת הבצל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הבשר, אוטמים אותו מכל הקצוות ומוציאים את הבשר בעזרת כף עץ מהסיר, מיד מכניסים לסיר את שאר הירקות חוץ מהערמונים. ואת התבלינים ומקפיצים יחד כ-5 דקות, מחזירים את הבשר לסיר מוסיפים את היין ואת המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד שהבשר מתרכך כשעה, לאחר כשעה מוסיפים את הערמונים ואם צריך מוסיפים עוד נוזלים ומבשלים עוד כ- 40 דקות.
    מגישים חם לצד אורז וסלט ירקות טרי

  • עברית

tikochel

tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה
tikochel

מתכונים אחרונים מאת tikochel (צפו בכולם...)

tikochel

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top