קובה פלאפל ממולא ביצה קשה | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - קובה פלאפל ממולא ביצה קשה

קובה פלאפל ממולא ביצה קשה

השף הפשוט קובי פרידמן מכין ביצים קשות בציפוי תערובת פלאפל ושומשום. מנה נהדרת לקחת לטיולים ופיקניקים או סתם לארוחה מפנקת

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים את דייסת הפלאפל (תקבלו בסוף 6 ק”ג של דייסת פלאפל) –
משרים 2 ק”ג גרגירי חומוס יבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה למשך 18 שעות. כשמוכן, מסננים וטוחנים במטחנת בשר, חורים של 3 מ”מ, עם 2 בצלים גדולים, 2 חבילות פטרוזיליה, 2 חבילות כוסברה, 4 כפות זרעי כוסברה וראש שום מקולף. לאחר שמסיימים לטחון מוסיפים 4 כפיות כמון, 4 כפיות מלח, כפית וחצי סודה לשתייה ו-3 כוסות מים. מערבבים היטב.
מהדייסה הזאת אפשר גם להכין כדורי פלאפל – פשוט נותנים לתערובת לנוח כשעתיים במקרר קודם. אפשר גם להקפיא אחרי השעתיים ולהפשיר כשרוצים לטגן כדורים.

הכנת הקובה –
מקלפים את הביצים הקשות וטובלים אותן בקמח חומוס. מסירים בעדינות שאריות.


מערבבים 3/4 כוס דייסת פלאפל עם כפית קמח חומוס.

מצפים כל ביצה בשכבה אחידה.

מצפים בשומשום.


מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הביצים המצופות עד השחמה יפה.

 

מצרכים:

ביצים קשות כמספר הקובות שרוצים להכין
מעט קמח חומוס
שומשום לציפוי
שמן לטיגון

מצרכים לדייסת פלאפל:

2 ק”ג גרגירי חומוס יבשים
מים להשרייה + 3 כוסות מים
2.5 כפיות סודה לשתייה
2 בצלים גדולים
2 חבילות כוסברה
2 חבילות פטרוזיליה
4 כפות זרעי כוסברה
ראש שום מקולף
4 כפיות כמון
4 כפיות מלח

אופן ההכנה:

מכינים את דייסת הפלאפל (תקבלו בסוף 6 ק”ג של דייסת פלאפל)  –
משרים את גרגירי החומוס היבשים בקערה עם מים וכפית סודה לשתייה למשך 18 שעות. כשמוכן, מסננים וטוחנים במטחנת בשר, חורים של 3 מ”מ, עם הבצלים, פטרוזיליה, כוסברה, זרעי כוסברה וראש שום. לאחר שמסיימים לטחון מוסיפים כמון, מלח, כפית וחצי סודה לשתייה ו-3 כוסות מים. מערבבים היטב.

מהדייסה הזאת אפשר גם להכין כדורי פלאפל – נותנים לתערובת לנוח כשעתיים במקרר קודם. אפשר גם להקפיא אחרי השעתיים ולהפשיר כשרוצים לטגן כדורים.

הכנת הקובה –
מקלפים את הביצים הקשות וטובלים אותן בקמח חומוס. מסירים בעדינות שאריות.
מערבבים 3/4 כוס דייסת פלאפל עם כפית קמח חומוס ומצפים ביצה בשכבה אחידה. מצפים בשומשום.
מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הביצים המצופות עד השחמה יפה.

דף הפייסבוק שלי מלא במתכונים נהדרים ופשוטים להכנה. מוזמנים להיכנס, לעשות לייק ולהתחיל לבשל איתי.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top