רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגיות - רוגעלך‎ במילוי קקאו וקינמון

רוגעלך‎ במילוי קקאו וקינמון

מתנות קטנות עם ניחוח של נחמה – רוגעלך ביתיים במילוי קקאו וקינמון שנשארים רכים בזכות סירופ מייפל. נסו את זה בבית

לזה אני קוראת “מתנות קטנות” מתנות קטנות בתוך אותם רגעים, רוגלך קטנים מלאים במלית קקאו מתוקה ואגוזי לוז, הדרך שלי להגיד לו תודה, מתנות קטנות אצלנו בתנור.

לבצק:
1 כוס מים או חלב פושרים
200 גרם חמאה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה
3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
1/4 כוס סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל

למלית:
1/4 כוס קקאו משובח מעורבב עם 1 כוס סוכר
1 כפית גדושה קינמון
שמן להברשת הבצק (אין כמות מדויקת פשוט למלא קערית ולעבוד עם מברשת)
1/2 כוס ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים)

לציפוי:
ביצה להברשה
1/4 כוס סירופ מייפל מהול ב-3 כפות מים רותחים – לערבב טוב

אופן הכנה:
• מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים במשך 5-7 דקות ומניחים את הבצק בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
• לאחר ההתפחה לשים שוב את הבצק ומחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לבצק דק כמה שאפשר, מברישים בשמן בנדיבות ומפזרים מעל השמן את שאר חומרי המלית.
• מקפלים כל עלה בצק עם המלית לחצי כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן חוזרים לחצי הבצק שקיפלנו ראשון ומרדדים לצורת מלבן שאר המלית מקופלת בין 2 חצאי עלה הבצק.
• חותכים את הבצק לצורת מלבן ואחר כך לצורת משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
• מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.

כתיבה ומתכון: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
>> עוד מתכונים מעולים בבלוג תיק אוכל

  • לבצק:
    1 כוס מים או חלב פושרים
    200 גרם חמאה או תחליף פרווה
    1 ביצה גדולה
    3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
    רבע כוס סוכר

    כף וחצי שמרים יבשים
    כפית תמצית וניל
    1 שקית סוכר וניל
    למלית:
    רבע כוס קקאו משובח מעורבב עם 1 כוס סוכר
    1 כפית גדושה קינמון
    שמן להברשת הבצק (אין כמות מדויקת פשוט למלא קערית ולעבוד עם מברשת)
    חצי כוס של ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים).
    לציפוי: ביצה להברשה
    רבע כוס סירופ מייפל מהול ב- 3 כפות מים רותחים ולערבב טוב.

  • ההכנה:
    מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים היטב את הבצק מניחים בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
    לאחר ההתפחה לשים היטב את הבצק מחלקים לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור לבצק דק כמה שאפשר, מברישים בשמן בנדיבות ומפזרים מעל השמן את שאר חומרי המלית.
    מקפלים כל עלה בצק עם המלית לחצי כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן חוזרים לחצי הבצק שקיפלנו ראשון ומרדדים לצורת מלבן שאר המלית מקופלת בין 2 חצאי עלה הבצק.
    חותכים את הבצק לצורת מלבן ואח"כ לצורת משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.

  • עברית

tikochel

tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה
tikochel

מתכונים אחרונים מאת tikochel (צפו בכולם...)

tikochel

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top