רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - שווארמה טבעונית‎

שווארמה טבעונית‎

הכינו את הפיתות – מתכון לשווארמה טבעונית מעולה שמגישים עם סלט קצוץ וטחינה מתובלת. מי צריך יותר מזה?

כמות ל-3-4 סועדים

מצרכים:
500 גרם סייטן בטעם טבעי ( ניתן לקנות בכל חנויות הטבע \ אורגניות) מופשר אחרי לילה במקרר

למרינדה:
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
כף וחצי תבלין שווארמה
כפית שטוחה כמון\ כפית שטוחה בהרט
כפית סילאן
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח- לפי הטעם
4 כפות שמן זית
רבע כוס מים

אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
2. חותכים את הסייטן לרצועות דקות כמו שווארמה, מערבבים היטב עם חומרי המרינדה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-4 שעות לפחות.
3. במחבת רחבה מחממים כף של שמן זית, מוסיפים את תכולה הקערה כולל המרינדה ומתחילים לערבב עד שכל הנוזלים מתאדים והרצועות הופכות לשחומות וקצת קריספיות (בערך 7 דקות).
4. להגשה: סלט טרי קצוץ המורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה.
5. טחינה: רבע כוס טחינה גולמית, 1 שן שום מגוררת, חצי כפית כמון, מיץ מחצי לימון טרי  – מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שהטחינה מסמיכה.

מתכון וכתיבה: אינס שילת
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

>> לעוד מתכונים מעולים מהבלוג תיק אוכל הכנסו לכאן

  • כמות ל-3-4 סועדים.

    500 גרם סייטן בטעם טבעי ( ניתן לקנות בכל חנויות הטבע \ אורגניות) מופשר אחרי לילה במקרר.
    למרינדה:
    2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
    כף וחצי תבלין שווארמה
    כפית שטוחה כמון\ כפית שטוחה בהרט
    כפית סילאן
    2 כפות רוטב סויה
    פלפל שחור גרוס
    מלח- לפי הטעם
    4 כפות שמן זית
    רבע כוס מים

  • מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
    חותכים את גוש הסייטן לרצועות דקות כמו שווארמה, מערבבים היטב עם חומרי המרינדה , מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות.

    במחבת רחבה מחממים כף של שמן זית, מוסיפים את תכולה הקערה כולל המרינדה ומתחילים לערבב עד שכל הנוזלים נגמרים והרצועות הופכות לשחומות וקצת קריספיות בערך 7 דקות).

    להגשה:

    סלט טרי קצוץ המורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה.

    טחינה: רבע כוס טחינה גולמית, 1 שן שום מגוררת, חצי כפית כמון, מיץ מחצי לימון טרי , מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שהטחינה מסמיכה.

  • עברית

tikochel

tikochel

תיק אוכל בלוג קולינרי מפתה
tikochel

מתכונים אחרונים מאת tikochel (צפו בכולם...)

tikochel

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top