2 מצרכים עיקריים וקצת תבלינים ויש לכם שווארמה טבעונית משגעת. מגישים לצד סלט ירקות או בתוך פיתה ומתענגים
“מה זה כל השאלות האלה על טופו, את מתחזקת?”, שואלת רונית הטבעונית.
“לא, לא. פשוט בחום הזה לא כל כך מתחשק לאכול בשר, אז רציתי מתכון צמחוני, אבל מה זה משנה, נכון?”
“זה משנה!”
אופס.
נכון, אני עדיין לא צימחונית, אולי חצימחונית אבל עד שזה יקרה אני לא מתנצלת, סליחה!
הילדים מאוד אוהבים את השווארמה הצימחונית של חברה מסחרית ידועה, אז החלטתי לנסות להכין שווארמה צמחונית בבית.
נסיונות מרובים (לא נוסה על בעלי חיים) הובילו אותי לתוצאה טעימה, קלה ועשויה משני מרכיבים עיקריים.
קבלו את המתכון שיסדר לכם שני צמחוני ואפילו טבעוני.
שווארמה טופו
מצרכים:
חבילת טופו 300 גרם
2 בצלים
כף תבלין לשווארמה
2 כפיות מלח, מעט פלפל שחור
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
– חותכים את הטופו לרצועות דקות בעזרת חריץ החיתוך הרחב שבפומפיה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
– חותכים את הבצל לרצועות, מחממים את השמן במחבת טפלון ומקפיצים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הטופו ומטגנים אותו במשך כעשר דקות עד שגם הוא משחים.
– טועמים ומתקנים תיבול. לא להגזים עם תבלין השווארמה שבכמות גדולה גורם לטעם מריר. בתיאבון!
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“