שיר הלל לטבע – סלט סלנובה ברוטב חרדל ודבש - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - שיר הלל לטבע – סלט סלנובה ברוטב חרדל ודבש

שיר הלל לטבע – סלט סלנובה ברוטב חרדל ודבש

סלט סלנובה עם פלחי נקטרינה, פרוסות צ’ילי, עגבניות שרי, פקאנים קלויים, גבינת עיזים ורוטב חרדל ודבש. 5 דקות ויש לכם מנה מדהימה לאירוח

סטריפ משהו טעים
אם יש משהו שאני ממש אוהבת זה להכנס למפעלי מזון ולראות איך מכינים את האוכל שמגיע מוכן וארוז לסופר. ואם יש משהו שאני עוד יותר אוהבת, זה לגלות שהאוכל הזה גדל באדמה, שהבוץ והמים מחליפים את המכונות התעשייתיות והשמש היא העובדת המסורה שדואגת שכל התוצרת הזאת תגדל ותפרח.

יש משהו מרגש, גם אם מאוד הגיוני, בהתבוננות והפנמה שמה שמגיע ארוז בשקית הוא בעצם תוצרת של המון עבודה חקלאית.

13177213_10154893804174358_8889697681970308956_n

ואני מספרת לכם את זה, כי לפני חודש יצא לי להגיע למושב עין הבשור בדרום ולבלות יום שלם בשדות הסלנובה האינסופיים שמגדלים החקלאים במושב עבור חברת שטראוס (טעם הטבע) שגם השיקו לאחרונה אתר מתכונים חדש. זה גם הזמן לגילוי נאות – אני ואנוכי היינו אחראים על פיתוח המתכונים בו.

DSC_216722

למי שלא מכיר את הסלנובה, מדובר בגרסה מעודנת וקטיפתית של חסה שגם מתהדרת בטעם מאוד מיוחד ועדין וגם במראה משובלל מעט עם צבעים שנעים בין ירוק בהיר לבורדו מרהיב. הכי יצירה של הטבע.

בעקבות אותו סיור, ברוח ההתרגשות של אותו בוקר ולכבוד שבועות שמגיע ממש בקרוב, החלטתי להכין סלט שהוא כולו שיר הלל לאדמה. נכון, יש כאן גבינה, ונכון שבגדול אני מעדיפה את החג הזה בלי כמויות גבינה לא הגיוניות שלא באמת קשורות לביכורים וקציר חיטים, אבל החלטתי בכל זאת להוסיף אותה גם כי היא שוברת את הצבעוניות (לאכול עם העיניים זה לא פחות חשוב) וגם כי יש משהו בקרמיות שלה שמשתלב מצוין עם הטעמים החדים של הצ’ילי והעגבניות.

ובהזדמנות זאת (למרות שכבר איחלתי בשבוע שעבר) – שיהיה חג שבועות שמח לכם ולאדמה.

23

סלט סלנובה עם נקטרינה, פקאנים ורוטב חרדל ודבש

מצרכים:
1 שקית לקט סלנובה (עלי סלנובה עם רוקט ועלי סלק)
1/2 צ’ילי אדום, טרי
1-2 נקטרינות בשלות או אפרסק
12 עגבניות שרי
1/3 כוס פקאנים טבעיים
4-5 מדליוני גבינת עיזים או 100 גרם גבינה כחולה

לרוטב (הרוטב מספיק ל-3 סלטים):
2 כפיות חרדל דיז’ון חלק
3 כפיות דבש
7 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– חותכים את העגבניות לחצאים ואת הנקטרינות והצ’ילי לפרוסות דקות.
– קולים את הפקאנים במחבת חמה, ללא שמן, ומצננים מעט.
– מערבבים בקערה קטנה את מצרכים הרוטב.
– מרכיבים: מניחים את לקט הסלנובה הקערה גדולה ומפזרים מעל עגבניות, צ’ילי, פרוסות נקטרינה ופקאנים. חותכים עם הידיים את גבינת העיזים לפיסות גדולות ומניחים מעל.
– לפני ההגשה מזלפים רוטב חרדל ודבש ומגישים.

DSC_2168-2

הערות חשובות:
– במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים: אגוזי מלך, אגוזי לוז וכדומה.
– במקום נקטרינה אפשר להשתמש באפרסק, ענבים, תאנים, תפוחים או כל פרי שאוהבים. בחורף ניתן להשתמש בפלחי תפוזים.
– למתכון טבעוני: מחליפים את הדבש בסילאן או מייפל ומוותרים על הגבינה.
– במקום גבינת עיזים ניתן להשתמש בגבינה כחולה או גבינת פטה.

DSC_2167-5555

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top