רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - שרלוט פירות אדומים

שרלוט פירות אדומים

שרלוט פירות אדומים – מוס וניל מסקרפונה, קומפוט של פירות אדומים, ו-lady fingers. כמה יפה, ככה טעים

מצרכים ללשונות חתול – Lady Fingers:
120 גרם חלמון
85 גרם סוכר
90 גרם חלבון
55 גרם קמח לבן
אבקת סוכר לאיבוק

מצרכים לקומפוט פירות אדומים:
4 גר ג’לטין + 24 מ”ל מים קרים
250 גרם תותים טריים חתוכים לקוביות
200 גרם מחית של פירות אדומים
50 גרם סוכר

מצרכים לקרם מסקרפונה-וניל ושמן זית:
6 גר ג’לטין + 36 מ”ל מים קרים
75 מ”ל שמנת 38%
90 גרם סוכר
2.5 מקלות וניל
26 מ”ל שמן זית
375 גרם מסקרפונה

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת לשונות החתול.
מחממים תנור ל-210 מעלות.
מקציפים חלבונים עם 35 גרם סוכר לקצף חזק ומניחים בצד.
מקציפים את החלמונים עם 50 גרם סוכר.
מקפלים את הקמח לקציפת החלמונים.
מקפלים את קציפת החלבון למסה הקודמת.
מעבירים את התערובת למגש אפייה ומאבקים באבקת סוכר.
ממתינים 5 דקות ומאבקים שוב באבקת סוכר.
אופים בתנור למשך 6-7 דקות. לא יותר!
מוציאים ומצננים.

מכינים את הקומפוט.
מערבבים את הג’לטין עם המים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד שכל המים נספגים.
מחממים בסיר את התותים עם הסוכר למשך 4 דקות.
מוסיפים לסיר את מחית הפרות האדומים ומחממים למשך דקה נוספת.
מסירים מהאש ומערבבים לתוך התערובת את הג’לטין, עד שהוא נמס בצורה מלאה.
מצננים את הקומפוט ושופכים אותו לתוך גליל.
מקפיאים את הגליל בפריזר למשך מספר שעות.
כשגליל הקומפוט קפוא מתחילים בהכנת קרם מסקרפונה-וניל ושמן זית.

מערבבים את הג’לטין עם המים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד שכל המים נספגים.
מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר.
מוסיפים לסיר את הווניל, מערבבים, מסירים מהאש ומכסים את הסיר.
נותנים לסיר לעמוד למשך 20 דקות כדי לקבל טעם וניל עשיר במיוחד.
ממיסים את הג’לטין בתוך התערובת.
טוחנים את התערובת בבלנדר מוט ותוך כדי מוסיפים בצורה הדרגתית את שמן הזית.
לאחר מכן מוסיפים את המסקרפונה, בכל פעם שליש, ומוסיפים לטחון לקבלת מרקם חלק וקרמי.

הרכבת העוגה:
מגלגלים את גליל הקומפוט הקפוא בתוך בצק לשונות החתול. חותכים את הבצק שלא תהיינה שאריות, והוא יעטוף בצורה מושלמת את הגליל.
מכניסים את כל הגליל העטוף לתוך גליל רחב יותר, ומזלפים את קרם המסקרפונה מסביב.
יש לשים לב שקרם המסקרפונה מכסה את כל הצדדים כמו שצריך, אחרת יווצרו “חורים” ודפנות העוגה לא יהיו חלקות.

הערות:
** כדאי להכין תחתית של בצק פריך על מנת שהגליל יישב עליו בצורה נוחה להגשה.
** חייבים להפשיר את העוגה לפחות 3-4 שעות במקרר לפני ההגשה.
** אופציה – אפשר להכין גלייז ולצפות את העוגה (לא חובה).

  • כתובים בתוך ההסבר

  • לשונות חתול...Lady Fingers :
    חומרים:
    120 גר חלמון
    85 גר סוכר
    90 גר חלבון
    55 גר קמח לבן
    אבקת סוכר לאיבוק.
    הכנה:
    מחממים תנור ל 210 מעלות
    מקציפים חלבונים עם 35 גר סוכר לקצף חזק ומניחים בצד.
    מקציפים את החלמונים עם 50 גר סוכר.
    מקפלים את הקמח לקציפת החלמונים.
    מקפלים את קציפת החלבון למסה הקודמת.
    מעבירים את התערובת למגש אפייה ומאבקים באבקת סוכר.
    ממתינים 5 דק ומאבקים שוב באבקת סוכר.
    אופים בתנור למשך 6-7 דקות. לא יותר!
    מוציאים ומצננים.
    קומפוט פירות אדומים:
    חומרים:
    4 גר ג'לטין + 24 מ"ל מים קרים
    250 גר תותים טריים חתוכים לקוביות
    200 גר מחית של פרות אדומים.
    50 גר סוכר
    הכנה:
    מערבבים את הגל'טין עם המים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד שכל המים נספגים.
    מחממים בסיר את התותים עם הסוכר למשך 4 דקות.
    מוסיפים לסיר את מחית הפרות האדומים ומחממים למשך דקה נוספת.
    מסירים מהאש ומערבבים לתוך התערובת את הג'לטין, עד שהוא נמס בצורה מלאה.
    מצננים את הקומפוט, ושופכים אותו לתוך גליל.
    מקפיאים את הגליל בפריזר למשך מספר שעות.
    (כדאי להתחיל בהכנת הקרם רק לאחר שגליל הקומפוט כבר קפוא.)
    קרם מסקרפונה – וניל ושמן זית
    חומרים:
    6 גר ג'לטין + 36 מ"ל מים קרים
    75 מ"ל שמנת 38%
    90 גר סוכר
    2.5 מקלות וניל
    26 מ"ל שמן זית
    375 גר מסקרפונה
    הכנה:
    מערבבים את הגל'טין עם המים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד שכל המים נספגים.
    מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר.
    מוסיפים לסיר את הוניל, מערבבים, מסירים מהאש ומכסים את הסיר.
    נותנים לסיר לעמוד למשך 20 דקות כדי לקבל טעם וניל עשיר במיוחד.
    ממיסים את הג'לטין בתוך התערובת.
    טוחנים את התערובת בבלנדר מוט, ותוך כדי מוסיפים בצורה הדרגתית את שמן הזית.
    לאחר מכן מוסיפים את המסקרפונה , בכל פעם שליש, ומוסיפים לטחון לקבלת מרקם חלק וקרמי.
    הרכבת העוגה:
    מגלגלים את גליל הקומפוט הקפוא בתוך בצק ה Lady Fingers. חותכים אותו כך שלא יהיו שאריות והוא יעטוף בצורה מושלמת את הגליל.
    מכניסים את כל הגליל העטוף, לתוך גליל רחב יותר, ומזלפים את קרם המסקרפונה מסביב.
    יש לשים לב שקרם המסקרפונה מכסה את כל הצדדים כמו שצריך, אחרת יווצרו "חורים" ודפנות העוגה לא יהיו חלקות.
    הערות:
    ** כדאי להכין תחתית של בצק פריך על מנת שהגליל יישב עליו בצורה נוחה להגשה.
    ** חייבים להפשיר את העוגה לפחות 3-4 שעות במקרר לפני ההגשה.
    ** אופציה – אפשר להכין גלייז ולצפות את העוגה (לא חובה)

  • עברית

sshimshon

sshimshon

sshimshon
sshimshon

מתכונים אחרונים מאת sshimshon (צפו בכולם...)

sshimshon

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top