הי רחל תודה רבההההההההה :)
אם את רוצה רק מקמח לבן, בוודאי שאפשר אבל אז הייתי פשוט נותנת לך מתכון אחר.
את יכולה להסתכל פה http://www.winnish.net/2011/12/blog-post_28.html
זה מתכון שאני הרבה מכינה ממנו (משנה בד”כ כמויות בהתאם לכמות האנשים שאנחנו בארוחות שבת)
כמו שיש תמצית וניל, אז יש גם תמצית חמאה ואותה יש רק בחנויות נבחרות. לא בטוח שיש בלגעת באוכל,כי די קשה להשיג אותה כרגע. אבל את יכולה גם לוותר.
אני בכלל משתמשת בתקופה האחרונה בשמן בטעם חמאה, ולא בתמצית.
אבקת פודינג (לא אינסטנט) יש כמעט בכל סופר רגיל. זה של חברת גלעם (הם היחידים שיש להם פודינג לבישול לא אינסטנט). אם את לא משיגה אפשר גם אינסטנט, אבל אל תוותרי
רחלי עוד משהו – אם את משתמשת בשמן בטעם חמאה, אל תשימי אותו במקום כל הכמות של השמן במתכון.
כלומר אם לדוגמא יש חצי כוס שמן – שימי חלק שמן רגיל וחלק שמן בטעם חמאה.
לדעתי יותר מדי שמן בטעם חמאה נותן טעם מעצבן (אני שמה לב, בני המשפחה לא)
ובקשר לקליעה – זה רק עניין של אימון :)
הקליעה שאת רואה פה בתמונה, היא קליעה מ 4 רצועות. קצת שונה מהקליעה המקובלת של 4, אבל מהניסיון שלי נותנת את החלות הכי גבוהות
ובאמת – זה רק עניין אימון
היא נראת פשוט מושלמת. רק שאלה, אפשר להכין אותה רק מקמח לבן? אם כן, צריך לשנות את יחס הנוזלים?
הי רחל תודה רבההההההההה :)
אם את רוצה רק מקמח לבן, בוודאי שאפשר אבל אז הייתי פשוט נותנת לך מתכון אחר.
את יכולה להסתכל פה
http://www.winnish.net/2011/12/blog-post_28.html
זה מתכון שאני הרבה מכינה ממנו (משנה בד”כ כמויות בהתאם לכמות האנשים שאנחנו בארוחות שבת)
או שבמתכון הזה
http://www.winnish.net/2013/01/blog-post_9.html
יש לי עוד כמה מתכונים בבלוג שיכולים להתאים לך אם את רוצה רק מקמח לבן
אבל אני מאד אוהבת את שני המתכונים האלה.
מהממת. נראה לי שאלך על החלות עם הדבש. מה זה תמצית חמאה ואבקת פודינג? קונים את זה במקומות כמו לגעת באוכל?
כמו שיש תמצית וניל, אז יש גם תמצית חמאה ואותה יש רק בחנויות נבחרות. לא בטוח שיש בלגעת באוכל,כי די קשה להשיג אותה כרגע. אבל את יכולה גם לוותר.
אני בכלל משתמשת בתקופה האחרונה בשמן בטעם חמאה, ולא בתמצית.
אבקת פודינג (לא אינסטנט) יש כמעט בכל סופר רגיל. זה של חברת גלעם (הם היחידים שיש להם פודינג לבישול לא אינסטנט). אם את לא משיגה אפשר גם אינסטנט, אבל אל תוותרי
מעולה. תודה על התשובה המפורטת. גם אני משתמשת לאחרונה בשמן בטעם חמאה אז אשים אותו במקום התמצית.
עכשיו רק צריך להחזיר אצבעות שתצא צורה יפה :)
רחלי עוד משהו – אם את משתמשת בשמן בטעם חמאה, אל תשימי אותו במקום כל הכמות של השמן במתכון.
כלומר אם לדוגמא יש חצי כוס שמן – שימי חלק שמן רגיל וחלק שמן בטעם חמאה.
לדעתי יותר מדי שמן בטעם חמאה נותן טעם מעצבן (אני שמה לב, בני המשפחה לא)
ובקשר לקליעה – זה רק עניין של אימון :)
הקליעה שאת רואה פה בתמונה, היא קליעה מ 4 רצועות. קצת שונה מהקליעה המקובלת של 4, אבל מהניסיון שלי נותנת את החלות הכי גבוהות
ובאמת – זה רק עניין אימון
שתהיה לך שבת נהדרת :)
תודה על הטיפ. מחר אנסה ♥ בתקווה שהפעם יצאו לי חלות כמו שלך שנראות כאילו יצאו מהמאפיות האלה בירושלים בימי שישי