מאפי בצק שמרים טעימים בטירוף עם המון בצל מטוגן וזעתר טרי. לא תאמינו כמה מהר זה מתחסל
חומרים לבצק:
1 ק”ג קמח לחם מנופה
10 גרם שמרים יבשים
כף דבש
650 מ”ל מים קרים
2 כפות מלח
2 כפות שמן זית
חומרים למלית:
4 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
שמן זית לטיגון
חצי כוס עלי זעתר טריים קצוצים
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן
אופן הכנת המלית:
– מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית, בצלים ושום ומטגנים עד להזהבה.
– מוסיפים זעתר טרי ומתבלים, מניחים בצד להתקרר.
אופן הכנת הבצק:
– בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים ודבש כחצי דקה.
– מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
– מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
– התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים בקערה מקומחת, מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו, הבצק צריך להיות מכוסה במגבת.
– שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל-17 חתיכות, כל חתיכה במשקל 100 גרם.
– כדרור: יוצרים מכל חתיכה של בצק כדור.
– עיצוב: מקמחים מעט כל כדור ומרדדים אותו לצורה עגולה (כמו פיתה) יוצרים מעט שוליים עבים ומניחים כף מהמלית במרכז.
– מניחים את כל מה שהכנו בתבנית עם נייר אפייה.
– התפחה שנייה: נותנים למאפה לתפוח כעשר דקות נוספות.
– זיגוג: מזליפים מעט שמן זית בשולי המאפה.
– אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות, אופים כ-12 דקות עד להזהבה של הבצק.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן