מרשימים וקלים להכנה – מאפינס בשחור לבן עם חצי עוגת וניל מנוקדת בשוקולד צ’יפס מריר וחצי עוגת שוקולד מנוקדת בשוקולד צ’יפס לבן
לפני כמה חודשים צפינו בקרין גורן מכינה מאפינס חצי חצי שמשלבים 2 טעמים. המראה שנוצר, באמצעות תבנית מיוחדת הצליח להפתיע ולסקרן. בעצם, מדובר בתבנית שמחלקת את השקעים ל-2 חלקים כך שניתן לזלף בכל חלק טעם שונה.
כמובן שלא יכולנו להתאפק וניסינו את התבנית בבית (79.90 ש”ח. להשיג ברשת cook and bake) וכדי להעצים עוד יותר את המראה המשויש שנוצר, זילפנו בצד אחד תערובת כהה עם שוקולד צ’יפס לבן ובצד השני עוגת וניל בהירה עם שוקולד צ’יפס מריר.
וכאילו לא די בכך, גנאש שוקולד מבריק התווסף לחגיגה ומעליו הונחו תלתלי שוקולד לבן שמרמזים על טעמי המאפינס.
והבונוס הגדול? כדי להכין את המאפינס משתמשים בתערובת אחת (לחלק הכהה מתווסף קקאו) שמכינים ממש בקלות ובמהירות, כשגם את קישוטי השוקולד המסולסלים מכינים בצ’יק באמצעות קולפן ביתי.
אז בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים בלי לבלות שעות במטבח, תזכרו שיש לכם את המאפינס האלה שיקצרו מחמאות.
מאפינס שוקולד חצי חצי
המתכון מספיק ל-16 מאפינס | מבוסס (עם שינויים והתאמות) על המתכון של נטלי לוין למאפינס מייפל
מצרכים:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
2 ביצים
150 מ”ל שמנת חמוצה או חלב
2 כפות חלב
190 גרם קמח
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
2 כף גדושה קקאו
70 גרם שוקולד צ’יפס לבן
70 גרם שוקולד צ’יפס מריר או חלב
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
2 שורות שוקולד לבן (בחפיסה)
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים בכל שקע של התבנית עטרת נייר. מניחים מעל עטרות הנייר את הרשת הלבנה שחוצה את השקעים (מצורפת עם התבנית).
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר במשך 3-4 דקות.
– מוסיפים וניל וביצים (בכל פעם אחת) ומערבלים עד שכל ביצה נטמעת בתערובת.
– מוסיפים שמנת חמוצה, חלב, ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
– מנפים לתוך הקערה קמח, ואבקת אפייה ומערבלים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה.
– מחלקים את הבלילה ל-2 קערות ומוסיפים לאחת מהן קקאו. מערבבים היטב ומוסיפים שוקולד צ’יפס לבן. מערבבים בעדינות.
– מוסיפים לקערה השנייה שוקולד צ’יפס מריר ומערבבים ממש מעט.
– מזלפים בצד אחד של השקעים את הבלילה הבהירה ובצד השני את הכהה.
עדיף לזלף בעזרת שקית זילוף אבל גם כפית תעשה את העבודה. צילום: רחלי קרוט
יפים עוד לפני שיצאו מהתנור. צילום: רחלי קרוט
– מסירים את הרשת הלבנה שמפרידה בין התערובות (חשוב מאוד לא להשאיר אותה כי היא מפלסטיק).
– אופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למאפינס יוצא עם פירורים לחים.
ככה זה נראה אחרי הסרת הרשת הלבנה, שימו לב שהתערובות לא מתערבבות. צילום: רחלי קרוט
– כשהמאפינס מתקררים מעט מכינים גנאש שוקולד: ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק.
המראה החצוי נוצר בעזרת תבנית מאפינס חצי חצי של קרין גורן – להשיג ברשת Cook and Bake
– מצפים את המאפינס, מגררים מעל, עם קולפן, תלתלי שוקולד לבן ומגישים.
בהצתה מאוחרת פלוס פלוס גיליתי שאפשר להגיב פה :)
פעלול חמוד, והמאפינס מקסימים!
תודה מקסימה!
היי, לא הבנתי את הכמות של השמנת החמוצה… כמה לשים. מה זה חצי מיכל?
תוקן :) תודה על ההערה
ואם אין לי את הפלסטיק שמפריד?
אפשר פשוט עם כפית. מניחים 2 כפיות מהבלילה הבהירה בצד אחד של המנז’ט ו-2 כפות בצד השני