מג’דרה ביתית מסורתית - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - תוספות - אורז - מג’דרה ביתית מסורתית

מג’דרה ביתית מסורתית

השף אילן צוירן מלמד אתכם איך להכין מג’דרה – תבשיל אורז עם עדשים ירוקות ובצל מטוגן בניחוח עדין של כמון

מצרכים ל-4-5 מנות:
1/2 כוס עדשים ירוקות
כוס אורז יסמין
1 בצל קלוף, חתוך לרצועות
כף שמן זית
30 גרם חמאה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כפות מלח
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
• שמים את העדשים בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים חצי שעה נוספת על אש קטנה.
• מסננים את העדשים ומשאירים את המים בצד. לא לשפוך, נחזור אליהם אחר כך.
• בסיר נפרד עם כף שמן זית ו- 30 גרם חמאה (אם רוצים פרווה ניתן להוסיף עוד שמן זית ולוותר על החמאה) מטגנים הבצל כדקה, מוסיפים אליו את האורז ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העדשים ומערבבים בעדינות.
• מוסיפים את התבלינים, 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים וחצי כוס נוספת של המים שנשארו מהעדשים (זוכרים?).
• מבשלים 20 דקות על אש נמוכה עם מסכה.
• מכבים את האש וממתינים 10 דקות כשהסיר מכוסה, עד להגשה.

המתכון באדיבות השף אילן צוירן מחברת “שף הדרך” המשיקים ארוחת מג’דרה ביתית שמתאימה לטיולים, טיסה, למשרד וליוצאים לפעילות ספורט. מדובר על ארוחה בתוך שקית פטנט שמחממת את עצמה ללא צורך במיקרוגל, תנור או גז. 
צילום: חגית גורן

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים עם אורז? נסו את אלה:
פשטידת ריזוטו
פלפלים במילוי אורז ובצל מטוגן
עוף עם אורז מנוקד בשקדים וצימוקים

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top