יותר ×ין צורך ×œ×§× ×•×ª בחוץ – מתכון מעולה למלבי ביתי ×¢× ×¨×•×˜×‘ פטל ועלי × ×¢× ×¢. ×ž×¨×¢× ×Ÿ, עדין ובעיקר מ×וד מ×וד טעי×
×”×ž×œ×‘×™Â ×”×™× ×• ×§×™× ×•×— שמקורו בטורקיה. ×ž×›×™× ×™× ×ותו על בסיס של מי×, חלב ×ו חלב קוקוס בתוספת ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨ הממצק ×ת ×”×ž×¨×§× ×•×‘×ª×•×¡×¤×ª מי ×•×¨×“×™× ×œ× ×™×—×•×—. על ×”×ž×œ×‘×™Â × ×•×”×’×™× ×œ×”×•×¡×™×£ סירופ סוכר ×¢× ×¦×‘×¢ מ×כל ××“×•× ×•×”×¤×¢× החלטתי ×‘×ž×§×•× ×–×ת להכין ציפוי ×¢× ×˜×¢× ×•×¦×‘×¢ ×˜×‘×¢×™×™× ×‘×¢×–×¨×ª פטל ×§×¤×•× (תוכלו כמובן להשתמש בטרי).
×‘× ×•×¡×£, כדי להפוך ×ת המתכון ×œ×‘×¨×™× ×•×¢×“×™×Ÿ יותר, השתמשתי בחלב ×¢×™×–×™× (3.6% שומן) שמתפקד × ×”×“×¨ ×‘×§×™× ×•×—×™× ×•×‘×ž××¤×™× ×•×œ× ×ž×•×ª×™×¨ תחושה של כבדות. ×›×ן במלבי, ×‘× ×•×¡×£ ×œ×™×ª×¨×•× ×•×ª×™×• הברי×ותיי×, השתמשתי בו כדי ל×זן ×ת העושר של ×”×©×ž× ×ª.
×× ×™ שמחה לשתף ××ª×›× ×‘×ª×•×¦××” המוצלחת.
מלבי בציפוי פטל
5 ×ž× ×•×ª
מצרכי×:
2 כוסות חלב ×¢×™×–×™×
250 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
2 כפות סוכר
5 כפות ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨
3 טיפות מי ורדי×
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×¦×™×¤×•×™:
300 ×’×¨× ×¤×˜×œ קפו×
כפית מיץ לימון
פטל לקישוט
עלי × ×¢× ×¢ לקישוט
×ופן ×”×›× ×”:
• ×©×ž×™× ×‘×¡×™×¨Â ×›×•×¡ חלב, ×©×ž× ×ª מתוקה וסוכר ×•×ž×‘×©×œ×™× ×¢×“ המסת הסוכר.
• בקערה × ×¤×¨×“×ª ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת יתרת החלב, ×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨ ומי ×”×•×¨×“×™× ×¢×“ שמתקבלת תערובת חלקה.
â€¢Â ×™×•×¦×§×™× ×ת התערובת לסיר, ×ž× ×ž×™×›×™× ×œ×œ×”×‘×” ×‘×™× ×•× ×™×ª ×•×˜×•×¨×¤×™× ×‘×ž×˜×¨×¤×” ×™×“× ×™×ª עד ×©×”× ×•×–×œ מסמיך (כדקה).
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×›×œ×™ הגשה מת×ימי×, ×ž×¦× × ×™× ×‘×—×“×¨, ×ž×›×¡×™× ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ž×§×¨×¨ למספר שעות.
â€¢Â ×”×›× ×ª הציפוי: ×ž×¤×©×™×¨×™× ×ת הפטל כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
â€¢Â ×ž×›× ×™×¡×™× 200 ×’×¨× ×ž×›×ž×•×ª הפטל ומיץ לימון למעבד מזון ×•×˜×•×—× ×™×.
â€¢Â ×™×•×¦×§×™× ×ת הרסק על ×”×ž×œ×‘×™Â ×•×ž×§×©×˜×™× ×‘×¤×˜×œ ×•× ×¢× ×¢.
×”×›× ×ª×? ×ל תשכחו לספר ×œ× ×• ×יך ×™×¦× ×›×ן בתגובות ×ו בקהילת הפייסבוק
×ין לי עד ×”×™×•× ×ž×•×©×’ מדוע ×× ×©×™× ×ž×ž×¦×™××™× ×ž××›×œ×™× ×—×“×©×™× ×•×§×•×¨××™× ×œ×”× ×‘×©×ž×•×ª מ××›×œ×™× ×™×©× ×™×. בין המ×כל ×”×–×” ובין מ×לבי ×ין ×©×•× ×§×©×¨ ו×פילו ×œ× ×”×§×˜×Ÿ ביותר. ×–×” מתכון × ×—×ž×“ של ×¤×•×“×™× ×’ מחלב ×¢×™×–×™× ×‘×ª×•×¡×¤×ª ×©×ž× ×ª מתוקה ורוטב פטל ×©×ž×©×•× ×ž×” חסר לו כמות סוכר ×•×ž×©×•× ×›×š ×”×•× ×™×•×¦× ×—×ž×•×¥ מ×וד חוץ מהעובדה שהפטל ×œ× ×ž×¡×•× ×Ÿ ××– כל ×”×–×¨×¢×™× ×©×œ×• × ×ª×§×¢×™× ×‘×©×™× ×™×™×, (×œ× ×”×™×” מזיק לערבב ×ת הפטל במעט ×בקת סוכר ×•×œ×¡× ×Ÿ ×‘×ž×¡× × ×ª צפופה ×ת ×”×–×¨×¢×™× ×©×œ×•, ×–×” ×”×™×” הרבה יותר ×˜×¢×™× ×•×’× × ×¢×™× ×™×•×ª×¨ ל×כילה.) מ×הלבי ×¢×•×©×™× ×¢× ×ורז וחלב ×•×©×ž×™× ×¢×œ×™×• לקישוט פיסטוק חל×בי, פרורי קוקוס, קצת ×§×™× ×ž×•×Ÿ וסירופ שעשוי מעלי ×•×¨×“×™× ×דומות שבושלו ×¢× ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ ×•×¡×•× × ×•: כמות של 1/2 קילו עלי ×•×¨×“×™× ×œ× ×ž×•×©×¤×¨×¦×•×Ÿ×ª וחצי קילו סוכר ו 250 מ”ל ×ž×™× ×œ×”×¨×ª×™×— היטב הכל ביחד עד שהסוכר × ×ž×¡ ועד שעלי ×”×•×¨×“×™× ×”×—×œ×™×¤×• ×ת צבען לצבע כחול סגול (כשהן מתקררות הן חוזרות חזרה לצבען ×”××“×•× ×”×ž×§×•×¨×™. ×œ×¦× ×Ÿ היטב ×•×œ×¡× ×Ÿ. עלי ×•×¨×“×™× ×פשר ל×כול ××– ×œ× ×›×œ כך ×ž×•×›×¨×—×™× ×œ×¡× ×Ÿ
ל×ט ל×ט…×ולי בגלל חלב ×”×¢×–×™× ×”×ž×’×™×‘ קופץ כמו ×¢×– ×•×ž×¤×’×’×™× ×” ×ת בורותה..×ורז וחלב ×–×” סוטל××¥ ×•×œ× ×ž×”×œ×‘×™…מהלבי כהלכתו ×–×” קיימ××§ חלב וג’לטין…הרבה ×¤×¢×ž×™× ×”×—×œ×™×¤×• ×‘×ž×™×…×©×ž× ×ª מתוקה עוזה ×ת ×–×” כמו שצריך…×§×•×¨× ×¤×œ×•×¨ ×‘×ž×§×•× ×’’לטין ×œ× ×ž×©× ×” ×ת המהות..×¤× ×”×§×•×˜×” ומהלבי ×”×™×™× ×• הך כל התוספות ×–×” בסדר…×”×œ×”×˜×•×˜×™× ×¢× ×ž×™×™ ×”×•×¨×“×™× ×©×™×™×›×™× ×œ×ולמות ×—×ª×•× ×•×ª של ×”×מ×× ×ו מזרח ירושליי×..פטל עושה × ×—×ž×“ ×•×’× ×¤×¨×’ × ×›× ×¡ בין ×”×©×™× ×™×™×..××– מה ??×’× ×ª×™×¨×¡…×›×›×” ××•×›×œ×™× ×•×–×” טעי×. ×œ× ×¦×¨×™×š לפסול..השמש ×œ× ×–×•×Ÿ×¨×—×ª ל××£ ×חד מהתחת..×פשר להציע להעיר….שימי לב גברת ×× ×’’ל