×œ× ×ª××ž×™× ×• כמה ×–×” טעי×! × ×§× ×™×§ שוקולד ×¢× ×¤×ª×™ בר בציפוי שכבה ×¢×“×™× ×” של שוקולד מומס וקוקוס. מקפי××™×, ×—×•×ª×›×™× ×œ×¤×¨×•×¡×•×ª ×•×ž×ª×¢× ×’×™×
×ת הרומן ×”×רוך והמיוחד שלי ×¢× ×וכל התחלתי בגיל שבו רוב הילדות בילו ×ת ×–×ž× ×Ÿ בסירוק בובות ×¢× ×—×¦×ית ורודה ושיער ×‘×œ×•× ×“×™× ×™. ×יפשהו בגיל 7, ×”×’×™×¢ ××œ×™× ×• הביתה הספר ×™×œ×“×™× ×ž×‘×©×œ×™×, של ×”×חת והיחידה – רות סירקיס, ולמרות ×©× ×¢×“×¨×• ×ž×ž× ×• ×ª×ž×•× ×•×ª מפתות של ×ž× ×•×ª ×ž×¤×•× ×¤× ×•×ª ×”×•× ×”×¦×œ×™×— לככב ולקבל ×ž×§×•× ×©×œ כבוד בבית, לצד ×”×ª× ”ך של ××•×ª× ×”×™×ž×™× â€“ מהמטבח ב×הבה.
כבר כתבתי ×œ× ×¤×¢× ×›×ž×” ×וכל ×”×•× ×œ× ×¨×§ ×וכל, כמה הריחות ×•×”×˜×¢×ž×™× ×©×œ×• ×™×•×¦×¨×™× ×—×•×•×™×” שקשה לשכוח, ×ž×–×›×™×¨×™× ×¨×’×¢×™× ×•×¡×™×˜×•×ציות.
בשבילי, מעבר לכל ×”×–×›×¨×•× ×•×ª, ×”×™×” ל×וכל תפקיד חשוב ומיוחד, ×”×•× ×”×’×™×¢ בתקופה שבה ×œ× ×ž×ž×© ×הבתי ×ת בית הספר, בעיקר ×œ× ×ת החלק שבו צריך לשקוד על ×”×¡×¤×¨×™× ×•×œ×¤×ª×— ×¡×‘×œ× ×•×ª בכיתה. הייתי ילדה שקטה ×¢× ×ש בוערת ×‘×¤× ×™× ×©×œ×¢×™×ª×™× ×ž×ž×© רחוקות יצ××” החוצה. הבישול וה×פייה היו הדרך שלי להתבט×, לקצור מחמ×ות, לכפר על העדר ×¡×‘×œ× ×•×ª ×‘×ª×—×•×ž×™× ×חרי×.
×–×ת כמובן חכמה בדיעבד, רק היו×, ×©× ×™× ×חר כך, ×× ×™ ×ž×‘×™× ×” כמה ×”×¨×’×¢×™× ×”×”×, שהעוגה הבחושה ×¢× ×”×¡×•×›×¨×™×•×ª חיכתה ×œ×”×•×¨×™× ×©×œ×™ על השולחן וקצרה ×ž×œ× ×ž×—×ž×ות, היו קרש הצלה.
וכן, ×ין לי ספק שהכר הפורה שגדלתי עליו – ×¡×‘× ×©×¢×‘×“ ב×טליז, ×¡×‘×ª× ×©×œ× ×”×¤×¡×™×§×” לבשל ×וכל ×”×•× ×’×¨×™ ×•×¡×‘× ×•×¡×‘×ª× ×©×œ×™×ž×“×• ×ותי להכין ×ת הלביבות ×”×›×™ טעימות בעול×, השפיע ×’× ×”×•×.
×œ×¤× ×™ כמה שבועות ×”×—×œ×˜× ×• להת×גד כמה חברי×, שכל ×חד מ××™×ª× ×•, בדרכו שלו, מחובר למטבח, כדי להכין מתכון שמחבר ×ת ×›×•×œ× ×• ביחד (×œ×™× ×§×™× ×œ×›×œ ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×ª×ž×¦×ו למטה). ×חרי ×©×”×¢×œ× ×• כמה ×¨×¢×™×•× ×•×ª ×œ× ×•×©× ×”×¨×שון בשיתוף הפעולה ×”×–×”, הוחלט, כמעט ברוב קולות, ליצור מתכון ×©×”×•× ×¡×•×’ של ××™× ×˜×¨×¤×¨×˜×¦×™×” למתכון הר×שון ×ž×ž× ×• התחיל הכל. ×–×” שבזכותו ×”×ž×©×›× ×• ×חר כך ×œ×”×›× ×¡ שוב ושוב למטבח.
מ××– ×©× ×‘×—×¨ ×”× ×•×©× ×—×©×‘×ª×™ ×œ× ×ž×¢×˜ מה להכין. מה ×”×™×” המתכון הר×שון ×©× ×™×¡×™×ª×™ לבד, ×–×” שהצליח לש×וב ×ותי ×¤× ×™×ž×”. שיחה קצרה ×¢× ×מ×, ועיון מחודש בספר ×™×œ×“×™× ×ž×‘×©×œ×™×, הזכירו לי ×‘×©× ×™×™×” ×ת הקערה הגדולה ×•×”×™×“×™×™× ×”×§×˜× ×•×ª שערבבו פתי בר ×¢× ×§×§×ו ×•×ž×¨×’×¨×™× ×”. ×”×§×¡× ×©× ×•×¦×¨ דקה ×חר כך, כשכדורי השוקולד כוסו בשמיכת ×¤×ª×™×ª×™× ×œ×‘× ×”, ×”×™×” הרגע שידעתי שמצ×תי מפלט.
המפלט ×”×–×” מלווה ×ותי עד היו×, וכמו כל סיפור הת×הבות, יש בו ×œ× ×ž×¢×˜ יחסי ×הבה ×©× ××”, ריחוק וקרבה. ×× ×™ יודעת ×”×™×•× ×©×œ×ž×¨×•×ª שהת×הבתי בריחות ×”× ×›×‘×¨ ×¡×™×ž× ×• ×ותי קוד×, ×©×œ× ×‘×מת הייתה לי ברירה בשידוך ×”×–×”, שכל ×”×“×¨×›×™× ×”×•×‘×™×œ×• לש×, ו×ין שמחה ×ž×ž× ×™ שזה קרה.
××– ברוח ×”× ×•×¡×˜×œ×’×™×” × ×›× ×¡×ª×™ השבוע למטבח ×•×”×›× ×ª×™ ×ת המתכון הר×שון ×ž×ž× ×• הכל התחיל – כדורי שוקולד. המתכון מבוסס על ×–×” של רות סירקיס, ש×× ×™ מבטיחה לספר על המפגש הר×שון ×יתה, שקרה ממש ×œ× ×ž×–×ž×Ÿ, בקרוב.
ובכל ×–×ת, כמה ×“×‘×¨×™× ×©×”×©×ª× ×• מהמתכון המקורי – ×ת ×”×ž×¨×’×¨×™× ×” החלפתי בשוקולד מומס, שמתפקד ×’× ×›× ×•×ª×Ÿ ×˜×¢× ×בל בעיקר כמייצב שמ×גד הכל ביחד, ×•×‘×ž×§×•× ×¤×ª×™ בר רגיל השתמשתי בפתי בר שוקולד שמחזק ×ת ×”×˜×¢×ž×™× ×”×©×•×§×•×œ×“×™× ×©×œ ×”×§×™× ×•×— ×”×למותי ×”×–×”. ×’× ×›×ž×•×ª הסוכר והקק×ו הופחתו, בעיקר ×›×™ השוקולד המומס עושה ×ת העבודה של ×©× ×™×”×.
וכן, כמו ש××ª× ×¨×•××™×, החלטתי לעצב ×ת התערובת ×©× ×•×¦×¨×” לצורת גליל. ×’× ×›×™ ×¤×¢× ×–×” מה שהייתי עושה כדי לקצר תהליכי×, ×•×’× ×›×™ יש משהו מרגיע ×›×©× ×•×ª× ×™× ×‘×™×¡ בפרוסות הקפו×ות ×•×ž×’×œ×™× ×©×”×ž×¨×§× ×”×§×©×” ×©× ×•×¦×¨ בהקפ××” מתרכך בפה ×‘×©× ×™×™×” והופך ×œ× ×—×ž×” של ממש.
ודבר ×חרון ×•×œ× ×¤×—×•×ª חשוב – כדי שהקוקוס (×ו הסוכריות) ידבקו לגליל כמו שצריך, כיסיתי ×ותו בשכבה ×¢×“×™× ×” של שוקולד מומס ×©×’× ×ž×“×‘×™×§ ×ת התוספות ×•×’× ×™×•×¦×¨ שכבה ×¢×“×™× ×” ופציחה של שוקולד מסביב. ×”×›×™ ×¢×•× ×’!
× ×§× ×™×§ שוקולד שוקולד שוקולד
×ž×¦×¨×›×™× ×œ-2 גלילי×:
שרוול פתי בר, שוקולד ×ו רגיל
6 כפות סוכר (×פשר להפחית לחצי, בעיקר ×× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ חלב ×‘×ž×§×•× ×ž×¨×™×¨)
3 כפות ×§×§×ו ×יכותי
8 כפות חלב
כפית תמצית ×•× ×™×œ ×יכותית
150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר (×ו חלב לילדי×)
לציפוי:
120 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר (×ו חלב לילדי×)
כף שמן צמחי
קוקוס
סוכריות ×¦×‘×¢×•× ×™×•×ª
- כדי להמיר ×ת המתכון ×œ×˜×‘×¢×•× ×™/פרווה, ×ž×—×œ×™×¤×™× ×ת החלב בחלב קוקוס ×ו שקדי×.
×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž×›× ×™×¡×™× ×ת הפתי בר לשקית כפולה (2 שקיות ×חת בתוך ×”×©× ×™×™×”) ×•×ž×›×™× ×‘×¢×•×’×™×•×ª ×¢× ×§×•×¤×¡×ª שימורי×, מערוך ×ו פטיש של ×©× ×™×¦×œ×™×. חשוב שיש×רו ×œ×›× ×©×‘×¨×™ פתי בר ×’×¡×™× ×™×—×¡×™×ª ×•×œ× ×בקה ×›×™ ×”×ž×¨×§× ×©×œ×”× ×ž×וד מוסיף. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×” גדולה.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×§×ו, סוכר, ×•× ×™×œ וחלב ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ž×¢×˜.
– ×ž×ž×™×¡×™× ×ת השוקולד, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 ×©× ×™×•×ª, במיקרוגל ×ו על בן מ×רי ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
– ×ž×—×œ×§×™× ×ת התערובת לחצי ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×—×¦×™ כמות ליריעת ××œ×•×ž×™× ×™×•× â€“ ×©×ž×™× ×¤×¡ ×ž×ž× ×” ב×מצע. ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×ž×”×“×§×™× ×”×™×˜×‘ ×ת גליל השוקולד כך ×©×œ× ×™×©×רו ×¨×•×•×—×™× ×‘×¤× ×™×. ×—×•×–×¨×™× ×¢×œ הפעולה ×¢× ×”×›×ž×•×ª ×”×©× ×™×™×” ×©× ×•×ª×¨×” ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¤×™× ×œ×©×¢×” ×œ×¤× ×™ הציפוי. ×פשר כמובן להש×יר ×ת ×–×” ×‘×ž×§×¤×™× ×’× ×›×ž×” ×™×ž×™× ×”×¢×™×§×¨ שהגליל ×™×”×™×” ×§×¤×•× ×œ×¤× ×™ הציפוי.
– ×ž×ž×™×¡×™× ×ת השוקולד במיקרו, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 ×©× ×™×•×ª, עד שהשוקולד חלק ומבריק. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×›×£ שמן ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
– ×ž×‘×¨×™×©×™× ×ת הגליל ×”×§×¤×•× ×‘×©×•×§×•×œ×“ המומס, כל ×¤×¢× ×¤×¡ ×חד, ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ קוקוס ×ו סוכריות. חשוב להבריש כל ×¤×¢× ×—×œ×§ קטן ×›×™ השוקולד המומס ×©×‘× ×‘×ž×’×¢ ×¢× ×”×’×œ×™×œ ×”×§×¤×•× ×ž×ª×§×©×” ממש מהר ו××– הקוקוס ×œ× ×™×“×‘×§ לכ×.
– ×¢×•×˜×¤×™× ×©×•×‘ ברדיד ××œ×•×ž×™× ×™×•× ×•×©×•×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¤×™×.
הערות חשובות:
– ×œ× ×—×™×™×‘×™× ×œ×¦×¤×•×ª ×ת הגליל בשוקולד מומס ×בל הציפוי ×’× ×ž×פשר הדבקה טובה יותר של התוספות ×•×’× ×ž×•×¡×™×£ ×ž×¨×§× ×ž×ª×¤×¦×¤×¥ ×•×˜×¢× ×©×•×§×•×œ×“×™ עשיר.
– ×פשר להכין מהתערובת כדורי שוקולד ×¨×’×™×œ×™× ×‘×ž×§×•× ×’×œ×™×œ ×רוך.
– ×¨×•×¦×™× ×œ×’×•×•×Ÿ? × ×™×ª×Ÿ ×œ×”×›× ×™×¡ לתערובת ××’×•×–×™× ×§×¦×•×¦×™×, צימוקי×, ××•×›×ž× ×™×•×ª מיובשות ×ו כל תוספת ש×והבי×. פק×× ×™× ×גב ישתלבו ×›×ן מושל×.
– לגרסה ×˜×‘×¢×•× ×™×ª ×ž×ž×™×¨×™× ×ת החלב בחלב קוקוס ×•×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ מריר.
ורגע ×œ×¤× ×™ ש××ª× ×¨×¦×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת ×”×¢×•× ×’ ×”× ×•×¡×˜×œ×’×™ ×”×–×”, ×× ×™ ×ž×–×ž×™× ×” ××ª×›× ×œ×”×›× ×¡ לכל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×©×™×ª×•×£ הפעולה המרגש והמיוחד ×”×–×” ×©× ×•×œ×“ ביחד ×¢× ×—×‘×¨×™× ×ž×•×›×©×¨×™×.
– יש ללחוץ על ×©× ×”×ž×ª×›×•×Ÿ.
×¤×˜×™×¤×•×¨×™× – ××™× ×¡ שילת ×™× ××™ | עוף ×‘×ª×¤×•×–×™× – לייזה פ×× ×œ×™× | עוגת שוקולד וחלבה – רויטל ×מיר | עוגת שיש זברה – פז ×לסטר | ×œ×—× ×©×•× – עמרי פולק | סופלה ×’×‘×™× ×•×ª – גורמי×ו | ×גרול ×¢× ×¨×•×˜×‘ חמוץ מתוק – ×ורן × ×“×œ×¨ | טירמיסו שוקולד ×•×‘× × ×” – × ×˜×œ×™ לוין | עוגת ×’×‘×™× ×” קרה ×¢× ×§×™×•×•×™ – יהודית ×ביב | סלט וולדורף – ×¨×•×ª× ×œ×™×‘×¨×–×•×Ÿ | × ×§× ×™×§ שוקולד – רחלי קרוט | סמיפרדו שוקולד – רות ×ופק | ×¡×•×¤×’× ×™×™×ª הפתעה – שירה × ×•×¡×‘×•×™× | מרק ××¤×•× ×” – מיכל מעוז × ×—×•× | מ×פה פירוג – ×ולגה טוכשר | טורטיות במילוי ×‘× × ×”, חמ×ת ×‘×•×˜× ×™× ×•×ž×¨×©×ž×œ×• – ×פרת מוסקוביץ | ×וסובוקו ×לה ×ž×™×œ× ×–×” – רומי × ×“×œ×¨.
×פשר להחליף כמות השוקולד בממרח שוקולד
התפקיד של השוקולד המומס ×›×ן ×”×•× ×’× ×œ×™×™×¦×‘ ×ת התערובת ×חרי הקירור (×›×™ שוקולד מתקשה בקירור). ×× ×ת רוצה להמיר ×ת הכמות בממרח שוקולד, פשוט תשימי 100 ×’×¨× ×ž×ž×¨×— שוקולד + 70 ×’×¨× ×—×ž××” מומסת. החמ××” תתפקד כמו השוקולד ותתקשה בהקפ××” :)
בהצלחה
×”×× ×™×© דרך לעשות ×ת המתכון פרווה ??