­
�� עוגיות אספרסו טבעוניות | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - כללי - עוגיות אספרסו טבעוניות

עוגיות אספרסו טבעוניות

טור חדש של מורן רסקין, עם מתכונים מעולים על טהרת הטבעונות. מתחילים במשהו מתוק – עוגיות אספרסו נפלאות עם שוקולד צ’יפס

הי! טור ראשון שלי כאן בבמה של פודפייג’, מרגש! אז כמה מילים, ככה שנכיר :)

שמי מורן, 34, אמא לשתי קטנטנות שאני מכורה אליהן, פריקית של תזונה בריאה, מתכונים פשוטים, הנגשה של מזון בריא לילדים, טבעונית, הייטקיסטית לשעבר, היום בלוגרית מתכונים ובעלים של חנות הטבע האינטרנטית המזווה – מאגוז ועד תמר“.

באחד מרגעי העייפות המטורפים שלי השבוע, בעודי חושבת על קפה ועוגיה, עלתה בראשי המחשבה, למה לא לשלב בעצם? הם הרי כל כך מושלמים יחד!

אז שילבתי, ויצאו להן עוגיות אספרסו מושלמות: רכות, מתוקות, מחומרי גלם מעולים, עם בוסט של אספרסו שמרים אותך לגמרי.

*למי שאין בהישג יד אספרסו, ניתן בהחלט להמיר אותו בקפה נמס (טחון לאבקה) באותה הכמות.

זה מתכון מושלם מבחינתי, כי הרכיבים בעלי ערך תזונתי כלשהו, על אף שאלו בעצם עוגיות משגעות, יש מעט מאוד מצרכים ומכינים אותו בקערה אחת בשתי דקות:

קמח כוסמין מלא: טעים יותר מהחיטה ונטען שעדיף עליו, מכיוון שקל יותר לעיכול וגם פחות מהונדס.

סירופ מייפל טהור: אל תתפתו לסירופים “בטעם מייפל”, שהם פשוט סוכר בטעם של. לכו על הדבר האמיתי, הטעם והערך שלו שונים לאין שיעור.

שמן זרעי ענבים: יש לו טעם נייטרלי ולכן אני אוהבת להשתמש בו במאפים מתוקים. נטען שטמפרטורת ההתחמצנות שלו גבוהה מטמפרטורת הכבישה שלו, ולכן מבחינת שמנים מזוככים הוא הרע במיעוטו.

שוקולד 70% מוצקי קקאו: תמיד מעדיפה את מוצקי הקקאו הגבוהים, השוקולד איכותי יותר, עדיין טעים ממש, ונחסך הסוכר המיותר.

מצרכים:

⅓ כוס שמן זרעי ענבים

⅓ כוס סירופ מייפל טהור

113 גרם קמח כוסמין מלא

7 גרם אספרסו (כמות של פוד/קפסולה אחת), או אותה הכמות אבקת קפה אחרת

½ כפית אבקת אפייה

קמצוץ מלח

בין ⅓ ל ½ כוס שוקולד צ’יפס, תלוי כמה מתוקות אתם רוצים אותן

 

אופן ההכנה:

טורפים היטב בקערה את השמן עם סירופ המייפל.

מוסיפים את הקמח, אבקת האספרסו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. אמורה לצאת עיסה נוזלית יחסית.

משתמשים בשתי כפיות כדי ליצור עיגולים קטנים על גבי נייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12 דקות.

*יוצאות כ-12 עוגיות גדולות

בתיאבון!

מורן רסקין

המזווה

moranraskin
מנסה לג'גל בין משפחה, קריירה, תזונה בריאה ותחביבים...
moranraskin
moranraskin

מתכונים אחרונים מאת moranraskin (צפו בכולם...)

moranraskin
veganhightechmom@gmail.com

5 תגובות

  1. אבקת אספרסו זה כמו קפה שחור לא? זה לא נמס ממש, אז השאלה היא האם לא נשארת תחושת הגרגרים בפה?
    ועוד שאלה – כמה זה 113 גרם קמח בכוסות ו-7 גרם קפה במונחי כפית?
    תודה,
    יוסי

  2. האספרסו אבקתי לחלוטין ונטמע ילד עם הקמח. אם יש לך גרגרים במקרה, אז כן צריך לטחון אותם לאבקה.
    לא ממליצה להכין את העוגיות האלה, או עוגיות באופן כללי, ללא להשתמש במשקל מטבח, התוצאות ישתנו לגמרי..

  3. לא דייקתי במתכון, אני מודה, חיפפתי בכל שאפשר היה לחפף בו – אבל הן נראו כל כך טובות שהייתי לנסות. נטולת משקל מטבח ועם תינוקת חולה על הידיים, הכנתי אותן פעמיים – יום אחרי יום, והן מדהימות! ממש ממש טעימות וממכרות. כן, שלך לגמרי יפות יותר, אבל עדיין הייתה הצלחה מסחררת. אז זו גם בשורה לפושעי מטבח אחרים שם, שווה להכין בכל זאת, גם אם יצאו אחרת, הן עדיין עוגיות נהדרות ומתכון מצויין. תודה!

Leave a Reply to moranraskin Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top