מערבבי×, ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×œ×ª× ×•×¨ – עוגיות חטיפי שוקולד (טעמי, ×¡× ×™×§×¨×¡, טובלרון, ×§×™× ×“×¨ בו×× ×•) סופר מושחתות ×©×ž×›×™× ×™× ×‘×§×¢×¨×” ×חת. וג×: סרטון ויד×ו ×¢× ×›×œ השלבי×
כבר תקופה ×רוכה ש×× ×™ רוצה ×œ×¦×œ× ×¡×¨×˜×•× ×™ ויד×ו. בכל ×¤×¢× ×©×× ×™ שומעת ×ת רחשי הבצל במפגש ×¢× ×”×©×ž×Ÿ ×ו × ×¤×¢×ž×ª ממר××” השוקולד שמת×חד ×¢× ×©×ž× ×ª מתוקה ×× ×™ × ×–×›×¨×ª כמה הקולות והמר×ות ×”×לה ×—×™×™×‘×™× ×œ×”×™×•×ª מתועדי×. כמה שלבי ×”×”×›× ×” ×¦×¨×™×›×™× ×œ×”×™×•×ª ויזו××œ×™×™× ×™×•×ª×¨, מוחשיי×, ×ž×•×‘× ×™×.
××– ×”× ×” ×–×” קרה.
×חרי שבועות ××¨×•×›×™× ×©×œ מחשבות, שיחות, ×ª×›× ×•× ×™× ×•×¨×¢×™×•× ×•×ª, ×™×¦× ×œ×¤×•×¢×œ הסרטון הר×שון. הרבה בזכות ×”×יש שערך ×ותו ודחף ×ותי ×œ× ×¡×•×ª ×•×œ×¦×œ× ×œ×ž×¨×•×ª ×©×ž×¢×•×œ× ×œ× ×¢×©×™×ª×™ ×ת ×–×” (×œ×¨×’×¢×™× ×–×” מ×וד מורגש בסרטון, ×בל ×”×™×™, ×”×•× ×¡×•×’ של בייבי קטן ××– תהיו ×¢×“×™× ×™×).
ולכבוד ×”×¤×¢× ×”×¨××©×•× ×”, ש×× ×™ מ×וד מקווה ×©×ª×‘×™× ×יתה עוד ועוד ×¡×¨×˜×•× ×™×, בחרתי ×œ×”×‘×™× ×œ×›× ×ž×ª×›×•×Ÿ ×©×‘×¢×™× ×™ ×”×•× ×œ× ×¤×—×•×ª מג××•× ×™ – עוגיות חטיפי שוקולד מושחתות! מדובר על מתכון פשוט מ×וד ×œ×”×›× ×” שכולל רק ערבוב קצר בקערה (×ין צורך במיקסר), גלגול הבצק ו×פייה קצרה של 12 דקות בלבד. בעצ×, העוגיות ×”×לה יכולות להיות בבטן ×©×œ×›× ×¨×‘×¢ שעה מתחילת ×”×”×›× ×”. יותר מהר מלרדת למ×פיה ×”×©×›×•× ×ª×™×ª.
ורגע, עוד ×œ× ×¡×™×¤×¨×ª×™ ×œ×›× ×¢×œ השוס הגדול שלהן! ×‘×ž×§×•× ×©×•×§×•×œ×“ צ’יפס ×ו ××’×•×–×™× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×§×•×‘×™×•×ª חטיפי שוקולד שמתחב××™× ×’× ×‘×‘×¦×§ עצמו ×•×’× ×‘×—×œ×§ העליון של העוגייה. לשיטה ×”×–×ת יש כמה ×™×ª×¨×•× ×•×ª ×בל הגדול שבהן ×”×•× ××œ×ž× ×˜ ההפתעה. כל עוגייה מקבלת ×˜×¢×ž×™× ×©×•× ×™×, ×חת מתהדרת במשולשי טובלרון ×•×”×©× ×™×™×” בקוביות טעמי, ×חת מפתיעה ×¢× ×¨×™×‘×•×¢×™ ×¡× ×™×§×¨×¡ ו×חרת ×¢× ×§×™× ×“×¨ בו×× ×•. כל ×חת וה×ופי שלה, כל ×חת ×¢× ×”×ž×¨×§×ž×™× ×•×”×˜×¢×ž×™× ×©×ž×’×™×¢×™× ×ž×”×—×˜×™×£ ×©×‘×—×¨×ª× ×œ×©×™× ×¢×œ×™×”. טעמי יוסיף לעוגייה פריכות של פצפוצי ×ורז, ×”×¡× ×™×§×¨×¡ ישדרג ×ותה ×‘×‘×•×˜× ×™× ×•×§×¨×ž×œ וקוביות ריסס יוסיפו לה ×˜×¢×ž×™× ×©×œ חמ×ת ×‘×•×˜× ×™×. בקיצור, שחיתות!
××– רגע ×œ×¤× ×™ ש××ª× ×¨×¦×™× ×œ×”×•×¦×™× ×ž×”×רון ×ת חטיפי השוקולד, ×× ×™ ×ž×–×ž×™× ×” ××ª×›× ×œ×¦×¤×•×ª בסרטון ×©×ž×“×’×™× ×ת שלבי ×”×”×›× ×” (×”×›×” ×¤×©×•×˜×™× ×•×ž×”×™×¨×™×). ××ª× ×›×‘×¨ ×™×•×“×¢×™× ×©×חד ×”×“×‘×¨×™× ×©×”×›×™ ×ž×©×ž×—×™× ×ותי ×–×” לר×ות ×©×”×›× ×ª× ××– ×ל תשכחו ×œ×¦×œ× ×ת העוגיות שיצ×ו ×œ×›× ×•×œ×©×ª×£ ×ת הסרטון ×¢× ×”×—×‘×¨×™×.
×•×‘×”×–×“×ž× ×•×ª זו, תודה ×¢× ×§×™×ª ×œ×œ×™×¨× ×©×’× ×¢×¨×š ×ת הסרטון, ות××ž×™× ×• לי ×©×œ× ×”×™×” קל לחבר ×ת כל ×”×§×˜×¢×™× ×”×”×–×•×™×™× ×©×¦×™×œ×ž×ª×™, ובעיקר דרבן, דחף, לימד והסביר ×ž×œ× ×“×‘×¨×™× ×©×œ× ×™×“×¢×ª×™. מבטיחה להשתפר ×œ×¤×¢× ×”×‘××” :)
עוגיות חטיפי שוקולדÂ
×ž×¦×¨×›×™× ×œ-12 עד 15 עוגיות:
70 ×’×¨× ×—×ž××”, חתוכה לקוביות
70 ×’×¨× (5 כפות) סוכר ×—×•× ×“×ž×¨×¨×”
30 ×’×¨× (2 כפות) סוכר לבן
כפית משחת ×•× ×™×œ ×ו תמצית ×יכותית
חלמון
100 ×’×¨× (3/4 כוס) קמח לבן
4-5 חטיפי שוקולד (רשימת ×ž×•×ž×œ×¦×™× ×‘×”×¢×¨×•×ª למטה)
×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž× ×™×—×™× ×ת קוביות החמ××” בקערה שמת×ימה למיקרו ×•×ž×ž×™×¡×™× ×‘×ž×©×š 40 ×©× ×™×•×ª.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת 2 סוגי הסוכר, ×•× ×™×œ וחלמון ×•×˜×•×¨×¤×™× ×¢×“ שהתערובת ×חידה.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×ž×— ×•×˜×•×¨×¤×™× ×ž×¢×˜ עד שהתערובת פירורית וכל הקמח × ×‘×œ×¢.
– ×—×•×ª×›×™× ×ת ×”×—×˜×™×¤×™× ×œ×§×•×‘×™×•×ª ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×ž×—×¦×™×ª ×ž×”× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª הפירורית.
– ×œ×©×™× ×ž×¢×˜ ×¢× ×”×™×“×™×™× ×¢×“ ×©× ×•×¦×¨ בצק שמת×חד ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ ל-5 עד 10 דקות בחורף ×ו 15 דקות בקיץ (×פשר לקצר בחצי ×ת זמן ×”×”×ž×ª× ×” ×× ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת הבצק למקפי×).
– ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-170 מעלות.
– ×™×•×¦×¨×™× ×›×“×•×¨×™× ×‘×’×•×“×œ 3 ס”מ, ×ž×›×“×¨×¨×™× ×•×ž×©×˜×—×™× ×ž×¢×˜. ×ž× ×™×—×™× ×¢×œ ×ª×‘× ×™×ª ×¢× × ×™×™×¨ ×פייה.
– ×ž× ×™×—×™× ×ž×¢×œ כל עוגיה 3-4 קוביות שוקולד ×ž×¡×•×’×™× ×©×•× ×™×.
– ××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 12 דקות ×ו עד שהעוגיות מעט זהובות בקצוות ובהירות במרכז. ×ž×§×¨×¨×™× ×ž×¢×˜ וזוללי×.
הערות חשובות:
– חשוב: חלק מקוביות השוקולד ×œ×¤×¢×ž×™× × ×ž×¡×•×ª מחוץ לעוגיה, הפתרון פשוט, כשהעוגיות יוצ×ות ×ž×”×ª× ×•×¨ והן עדיין רכות וחמות, ×“×•×—×¤×™× ×ת מה ×©× ×–×œ קצת החוצה ×¤× ×™×ž×” ×¢× ×›×¤×™×ª ×•×ž×¡×“×¨×™× ×§×¦×ª ×ת הצורה. תוך כמה דקות העוגיות יתקשו ויהפכו להיות פריכות ו××– ×©×•× ×“×‘×¨ ×œ× ×™×–×•×–.
– ×—×˜×™×¤×™× ×ž×•×ž×œ×¦×™×: טעמי קל×סי, טעמי בייגלה, ×¡× ×™×§×¨×¡ ×‘×•×˜× ×™×, ×¡× ×™×§×¨×¡ ×גוזי לוז, ריסס, ×צבעות ×§×™× ×“×¨ בו×× ×•, מרס, פסק זמן, מקופלת, ×ž×™× ×™ טובלרון.
– העוגיות יוצ×ות די מתוקות, ×’× ×‘×’×œ×œ כמות הסוכר ×בל בעיקר בגלל חטיפי השוקולד ×©×ž×›×™×œ×™× ×œ× ×ž×¢×˜ סוכר. ×× ××ª× ×ž×¢×“×™×¤×™× ×ת העוגיות ×©×œ×›× ×¤×—×•×ª מתוקות, ×פשר להוריד ×›×£ סוכר לבן מהמתכון.
– העוגיות ×œ× ×ž×ª×¤×©×˜×•×ª כמעט ב×פייה ××– חשוב לשטח ×ותן מעט ×œ×¤× ×™ ×”×”×›× ×¡×” ×œ×ª× ×•×¨ ×חרת הן תצ×× ×” גבוהות ×•×œ× ×ž×¡×¤×™×§ עשויות ב×מצע.
– ל×קסטרה שחיתות × ×™×ª×Ÿ לזלף על העוגיות ×¤×¡×™× ×“×§×™×§×™× ×©×œ שוקולד לבן מומס.
– × ×™×ª×Ÿ להמיר 2 כפות מהקמח ב××’×•×–×™× ×˜×—×•× ×™× (שקדי×, ×גוזי לוז, פק×× ×™×).
×¦×™×œ×•× ×•×ž×ª×›×•×Ÿ: רחלי קרוט | עריכת ויד×ו: ×œ×™×¨× ×‘×¨×”×•× | מוזיקה: www.bensound.com
הורסתתתת
×œ× ×ת! :)
×”×™×™ רחלי, זהו המתכון הרביעי שלך ש×× ×™ ×ž×›×™× ×” ×•×™×•×¦× ×ž×•×©×œ×! תודה על ×ž×ª×›×•× ×™× × ×¤×œ××™× :)
××™×–×” ×›×™×£ לשמוע, שימחת ×ותי מ×וד.