­
�� עוגיות תחרה דבש עם פקאנים ושומשום | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגיות תחרה דבש עם פקאנים ושומשום

עוגיות תחרה דבש עם פקאנים ושומשום

מתכון מושלם לעוגיות תחרה דבש עם פקאנים ושומשום שמכינים ממש בקלות. רק זהירות, הן ממכרות ממש

סטריפ משהו טעים

הן עדינות ושבריריות, קלות מאוד להכנה ובעיקר מאוד ממכרות. לארוחת ראש השנה, לצד הקפה של הבוקר או ככה סתם כשמתחשק משהו מתוק.

אז בלי דיבורים מיותרים, קבלו את המתכון שיהפוך לדייר קבע אצלכם במטבח.

המלצה שלי, תכינו כמות כפולה.

עוגיות תחרה עם דבש ופקאנים

מצרכים (ל-45 עוגיות):
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום בהיר
3/4 כוס אגוזים מכל סוג שאוהבים (שקדים, פקאנים, אגוזי לוז, אגוזי מלך)
1/3 כוס שומשום
כפית תמצית וניל איכותית
2/3 כוס קמח

תוספות לשדרוג – מוסיפים ביחד עם הקמח (אופציונלי):
כפית שטוחה קינמון
1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר

אופן הכנה:
– בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים חמאה, דבש, סוכר ווניל במשך 5-7 דקות או עד שהחמאה נמסה לגמרי והתערובת מבעבעת מאוד ומסמיכה.
– בינתיים קוצצים דק את האגוזים שבחרתם. חשוב שיהיו קצוצים דק כי העוגיות צריכות לצאת שטוחות.
– מוסיפים את האגוזים לסיר ומערבבים במשך דקה (כשהאש עדיין דולקת).
– מורידים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נטמע בתערובת. מצננים לטמפרטורת החדר.
– מעבירים למקרר (אפשר להעביר לקופסת פלסטיק או להשאיר בסיר) למשך שעה או עד 12 שעות.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– יוצרים כדורים בגודל מטבע של 10 שקלים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים גדולים כי העוגיות מתפשטות. זה בסדר אם הידיים שלכם הופכות לשמנוניות מעט בגלל החמאה.
– אופים במשך 10-11 דקות עד שהעוגיות מבעבעות ומקבלות צבע חום.
– מצננים לגמרי בטמפרטורת החדר ורק אז מאחסנים בקופסה סגורה. אם רוצים צורה מעוגלת כמו בתמונה, מרימים את העוגיות מהתבנית כמה שניות אחרי שהן יצאו מהתנור ומניחים על מערוך. חשוב לעשות את זה מהר כל עוד הן רכות אז תכינו 2 מערוכים לידכם.

>>> הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בתמונות, אני ממש אשמח לראות את העוגיות שלכם. ובואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם, טעים שם – https://www.instagram.com/raheli/

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

תגובה אחת

  1. קודם כל תודה רבה. יצאו טוב מאד למרות העובדה שלא עשיתי אותן מספיק קטנות כפי שכתבת, והן התפשטו ועלו האחת על השניה. הן יצאו, אולי בגלל הגודל, קצת רכות ולא קריספיות.
    לא כתבת מתי שמים את השומשום. תודה לך.

Leave a Reply to רפי Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top