קערה ×חת ומטרפה ו-5 דקות ×”×›× ×” ויש ×œ×›× ×¢×•×’×ª ×ª×¤×•×–×™× ×¨×›×” רכה משובצת ב××•×›×ž× ×™×•×ª עסיסיות. רק לערבב ×ת כל ×”×ž×¦×¨×›×™× ×•×§×“×™×ž×” ×œ×ª× ×•×¨
×חת העוגות ×”×הובות עלי ביותר ×”×™× ×¢×•×’×ª תפוזי×. מעבר ×œ×˜×¢× ×”×ž×•×¤×œ× ×©×œ×”, ×”×™× ×ž×¤×™×¦×” בבית × ×™×—×•×—×•×ª של חורף ומזכירה ×œ×›×•×œ× ×›×ž×” עוגה בחושה יכולה להיות ×ž×¢× ×’×ª. תוסיפו לזה ×ת ×”×ž×¨×§× ×”×¡×•×¤×¨ רך שלה, שמתקבל בזכות רוטב ×”×ª×¤×•×–×™× ×©× ×¡×¤×’ בעוגה ×חרי ×”×פייה ותוספת ×”××•×›×ž× ×™×•×ª ×©×ž× ×§×“×•×ª ×ת העוגה ומעטרות ×ותה ×‘×™×”×œ×•×ž×™× ×¡×’×•×œ×™× ×•×¢×¡×™×¡×™×™× ×•×ª×§×‘×œ×• פרוסה מושלמת שב×מת קשה להפסיק ל×כול. ויעיד על כך ××‘× ×©×œ×™ שחיסל ×œ× ×ž×¢×˜ ×ž×ž× ×” וקבע שמדובר ב×חת העוגות ×”×›×™ טובות ×©×™×¦× ×œ×• ל×כול.
ויש לה ×’× ×‘×•× ×•×¡ × ×•×¡×£ – בשביל להכין ×ותה צריך רק קערה ×חת ומטרפה. כן, מה ששמעת×. ×œ× ×¦×¨×™×š מיקסר ×ו ×›×œ×™× ×ž×™×•×—×“×™×, רק לערבב ×ת כל ×”×ž×¦×¨×›×™× ×‘×§×¢×¨×” ולהעביר ×œ×ª×‘× ×™×ª. רק ×ל תגלו ל××•×¨×—×™× ×©×‘×™×œ×™×ª× ×‘×“×™×•×§ 5 דקות במטבח כדי להכין ×ותה.
העוגה ×”×–×ת × ×”×“×¨×ª ביחד ×¢× ×”×ª×” של הבוקר ×ו הקפה של הערב, ×›×§×™× ×•×— קליל ×•×˜×¢×™× ×חרי ×”×רוחה וכמובן כמשהו מתוק ומרגיע ×חרי צו×, כמו ×–×” שיתרחש ×‘×™×•× ×›×™×¤×•×¨ השבוע. לצידה, הגשתי ×”×¤×¢× ×ž×©×§×” מוגז ××•×›×ž× ×™×•×ª, ×©×”×›× ×ª×™ ×¢× ×¡×™×¨×•×¤ ×”××•×›×ž× ×™×•×ª של סודהסטרי×, ×¢× ×©×“×¨×•×’ קטן של עלי × ×¢× ×¢ ו××•×›×ž× ×™×•×ª טריות.
×•×‘× ×™×ž×” ×ופטימית ומתוקה, מ×חלת ×œ×›× ×©×‘×•×¢ רגוע ומ×ושר. שתמחלו ותקבלו, שתדעו לבקש סליחה ושתזכרו להיות ×× ×©×™× ×˜×•×‘×™×. בסוף, ×–×” ×”×›×™ חשוב.
גמר חתימה טובה.
חשוב לקמח ×ת ×”××•×›×ž× ×™×•×ª כדי ×©×œ× ×™×©×§×¢×• לתחתית. צילו×: רחלי קרוט
משקה ××•×›×ž× ×™×•×ª מוגז שמשתדך מצוין לעוגה. צילו×: רחלי קרוט
עוגת ×ª×¤×•×–×™× ×‘×—×•×©×” ×¢× ××•×›×ž× ×™×•×ª
מצרכי×:
210 ×’×¨× (כוס וחצי) קמח
שקית ×בקת ×פייה
240 ×’×¨× (כוס) סוכר
קליפה מגורדת (על החלק הדק) מ-2 תפוזי×
1 מיכל יוגורט
3 ביצי×
100 ×’×¨× (חצי כוס) שמן צמחי
קופסה ×§×˜× ×” ××•×›×ž× ×™×•×ª
רוטב תפוזי×:
מיץ מתפוז ×חד ×ו ×ž×§×œ×ž× ×˜×™× ×” גדולה
5 כפות סוכר
×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה ×ž× ×™×—×™× ×§×ž×—, ×.×פייה, סוכר וגרידת תפוזי×. ×˜×•×¨×¤×™× ×ž×¢×˜ ×¢× ×ž×˜×¨×¤×” ×™×“× ×™×ª.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×‘×™×¦×™×, יוגורט ושמן ×•×˜×•×¨×¤×™× ×¢×“ שהתערובת ×חידה. חשוב ×œ× ×œ×˜×¨×•×£ יותר מדי ××œ× ×¨×§ עד שהתערובת ×חידה.
– בקערה ×§×˜× ×” (×ו בתוך קופסת הפלסטיק של ×”××•×›×ž× ×™×•×ª) ×ž× ×™×—×™× ×ת ×”××•×›×ž× ×™×•×ª ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ×™×”×Ÿ כפית קמח. ×ž× ×¢×¨×™× ×ž×¢×˜ עד שכל ×”××•×›×ž× ×™×•×ª ×ª×”×™×™× ×” מצופות בקמח ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª. ×ž×§×¤×œ×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª ב×מצעות לקקן ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ª×‘× ×™×ª ×ž×©×•×ž× ×ª היטב, עדיף ×¢× × ×™×™×¨ ×פייה בתחתית שלה.
– ××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 30-40 דקות ×ו עד שהעוגה זהובה ×•×§×™×¡× ×”×ž×•×—×“×¨ ×ליה ×™×•×¦× ×¢× ×¤×™×¨×•×¨×™× ×œ×—×™×.
– בזמן שהעוגה ×‘×ª× ×•×¨: ×ž×—×ž×ž×™× ×‘×¡×™×¨ קטן ×ת הסוכר ומיץ ×”×ª×¤×•×–×™× ×‘×ž×©×š 5 דקות ×ו עד שהסוכר × ×ž×¡ לגמרי. ×× ×¨×•×¦×™× ×˜×¢× ×ª×¤×•×–×™ ×—×–×§ יותר, ×פשר להוסיף לרוטב קליפה מגורדת מתפוז ×חד.
– כשהעוגה יוצ×ת ×ž×”×ª× ×•×¨, ועדיין חמה, ×™×•×¦×§×™× ×¢×œ×™×” ×ת רוטב ×”×ª×¤×•×–×™× (חשוב להשקות ×ותה בכל הרוטב) ×•×ž× ×™×—×™× ×ותה על השיש כדי שתתקרר ותספוג היטב ×ת מיץ התפוזי×.
העוגה × ×©×רת רכה המון זמן בזכות רוטב ×”×ª×¤×•×–×™× ×•×”×™×•×’×•×¨×˜. צילו×: רחלי קרוט
הערות חשובות:
– ×‘×ž×§×•× ×ª×¤×•×–×™× ×פשר להכין ×ת העוגה ×¢× ×§×œ×ž× ×˜×™× ×•×ª.
– ×‘×ž×§×•× ×™×•×’×•×¨×˜ ×פשר להשתמש ×‘×©×ž× ×ª חמוצה ×ו ×§×¨× ×§×•×§×•×¡ לפרווה.
– ×× ××ª× ××•×”×‘×™× ×ת העוגות ×©×œ×›× ×¢× ×˜×¢× ×¢×– של פירות הדר, × ×™×ª×Ÿ להוסיף לרוטב ×ª×¤×•×–×™× ×’×¨×™×“×” מתפוז ×חד ו×פילו ×›×£ מיץ לימון.
– ×× ×™ ממש ממליצה ×œ×›× ×œ×”×©×ª×ž×© ב××•×›×ž× ×™×•×ª טריות, ×× ×™ יודעת שהן יקרות ×בל ×‘×¢×™× ×™ ×–×” ממש שווה ×ת ×–×”. ×פשר ×œ×ž×¦×•× ××•×›×ž× ×™×•×ª ×‘×©×•×•×§×™× ×•×‘×¡×•×¤×¨×™× ×”×’×“×•×œ×™×. ×× ×‘×›×œ ×–×ת ××ª× ×ž×¢×“×™×¤×™× ×œ×”×ž× ×¢ מה×, ×פשר להשתמש ב××•×›×ž× ×™×•×ª קפו×ות ×ו בפטל.
בכל פרוסה תגלו × ×§×•×“×•×ª ×§×˜× ×•×ª וסגולות של ×ושר. צילו×: רחלי קרוט
רחלי יקרה, העוגה יפהפייה!
ש××œ×•× ×ª: מדוע ×‘×ª×—×œ×™×¤×™× ×œ×™×•×’×•×¨×˜ ×œ× ×¨×©×ž×ª מיץ ×ª×¤×•×–×™× ×¡×—×•×˜ טרי? הרי זו עוגת תפוזי×. ×”×× ×–×” ×ž×©×•× ×©×œ×¢×•×’×” זו צריך ×ž×¨×§× ×¡×ž×™×š יותר ×ו שכן ×פשרי להשתמש במיץ תפוזי×?
מיץ ×ª×¤×•×–×™× ×™×”×¤×•×š ×ת הבלילה לדלילה מדי ×•×œ× ×™×©×ž×•×¨ על הרכות שלה כמו היוגורט. ×× ×™ מבטיחה ×œ× ×¡×•×ª בקרוב להמיר במיץ ×ª×¤×•×–×™× ×›×“×™ לבדוק בצורה ברורה יותר מה קורה לעוגה ×בל עד ××–, ממליצה ×œ× ×œ×©× ×•×ª.
×גב, מה ×©× ×—×ž×“ בעוגה, ×–×” ×©×”×™× × ×•×¨× ×‘×¡×™×¡×™×ª ו×× ×œ× ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת מיץ ×”×ª×¤×•×–×™× ×ž×¢×œ ×”×™× ×”×›×™ עוגה בחושה רכה ×•× ×”×“×¨×ª ש×פשר לשדרג ×¢× ×©×•×§×•×œ×“ צ’יפס, חלבה, פירות טריי×, מייפל וכדומה.
מה גודל ×”×ª×‘× ×™×ª?
תודה
×× ×™ השתמשתי ×‘×ª×‘× ×™×ª ××™× ×’×œ×™×© ×§×™×™×§ 30, ×בל ×פשר ×’× ×‘×§×˜× ×•×ª יותר (ו××– יצ×ו לך 2 עוגות ×ו עוגה ×חת ועוד ×§×פקייקס). פשוט להקפיד שהגובה של הבלילה ×œ× ×™×¢×œ×” על 3/4 ×›×™ ×”×™× ×ž×וד תופחת.
בהצלחה :)
מושל×! חייבת ×œ× ×¡×•×ª בקרוב :)