פאי הר בריבוע – פאי תפוחים וקרם שקדים - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - פאי הר בריבוע – פאי תפוחים וקרם שקדים

פאי הר בריבוע – פאי תפוחים וקרם שקדים

בצק פריך בתחתית, קרם שקדים מעולה באמצע וחצאי תפוחים מעל שמתגלים במלוא תפארתם אחרי החיתוך. פאי של אהבה

מאפה תפוחי עץ עם ארומה חזקה של מרציפן ומרקם דומיננטי של חצאי תפוחים נימוחים עטופים בבצק פריך, חמאתי ועשיר. פרוסות עבות ומשביעות של פאי הר בריבוע.

מתאים לתבנית פאי בגודל 28 ס”מ.

לבצק פריך:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
2 ביצים

לקרם שקדים:
כוס (100 גרם) שקדים טחונים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף קמח

למילוי תפוחים:
5 תפוחי סטרקינג או זהוב

אופן ההכנה:
– במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, הסוכר, המלח והווניל לתערובת פירורית.
– מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושים גדולים.
– על גבי משטח מקומח, מאחדים את גושי הבצק בידיים, מחלקים לשניים, משטחים לשתי “פיתות” גדולות, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה או למשך הלילה.
– במעבד המזון שעדיין לא שטפנו מכינים את קרם השקדים. מעבדים שקדים טחונים, חמאה וסוכר לתערובת אחידה ופירורית.
– מוסיפים ביצה, וקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה מאוד. שומרים את הקרם במקרר בקערה קטנה מכוסה בניילון נצמד.
-מרדדים אחת מ”פיתות” הבצק בין שני ניירות אפייה. מקלפים אחת מהשכבות של נייר האפייה, הופכים את הבצק על תבנית פאי. מקלפים את הנייר העליון ומצמידים את הבצק לתבנית הפאי. מחזירים את התבנית עם הבצק למקפיא לרבע שעה.
– מרדדים את ה”פיתה” השנייה בין שני ניירות אפייה ומחזירים למקפיא.
– קולפים את התפוחים, מוציאים את הגרעינים בעזרת סכין לגלעון וחוצים אותם.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מורחים על תחתית הבצק את קרם השקדים ומסדרים חצאי תפוחי עץ על הקרם כך שהחלק החתוך כלפי מטה.
– מוציאים מהמקפיא את הבצק, מקלפים אחת מהשכבות של נייר האפייה, הופכים את הבצק על התפוחים. מקלפים את הנייר העליון ומצמידים את הבצק בעדינות להרים ולעמקים שיוצרים התפוחים.
– מחזירים את התבנית עם הבצק למקרר לרבע שעה, ולאחר מכן מצפים את הבצק בביצה טרופה שמדוללת בכף מים.
– אופים את הפאי במשך כ-50 דקות עד שהבצק מזהיב, מחכים עד שהפאי מתקרר ובוזקים עליו אבקת סוכר.


 

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך

    leharshim

    leharshim

    בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
    אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
    אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
    איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
    אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
    אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
    כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
    יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
    אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
    leharshim
    leharshim

    מתכונים אחרונים מאת leharshim (צפו בכולם...)

    leharshim
    yy91011@gmail.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top