­
�� מתכון לקיש ירקות או: צבעוניות של קיץ | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - מתכון לקיש ירקות או: צבעוניות של קיץ
קיש ירקות

מתכון לקיש ירקות או: צבעוניות של קיץ

הוא אמנם נראה מרשים אבל בפועל מדובר בהכנה פשוטה ומהירה שבסופה יתקבל קיש ירקות צבעוני שיקצור המון מחמאות. טור חדש בכל חמישי

FOODPAGE_STRIP_600x95

רגע לפני ששרון (ע”ע חברה טובה) קפצה אלי לצהריים, מצאתי את עצמי משוטטת כרגיל בבלוגי אוכל בעולם. בין שלל התמונות המגרות גיליתי תמונה אחת שמיד שבתה לי את הלב. והבטן.

הצבעוניות המסקרנת, האסתטיקה והיופי וכמובן שילוב הטעמים בין הירקות לבצק מיד גרמו לי להזכר בגזרים הצבעוניים שנחו במקרר.

כבחורה אימפולסיבית, בעיקר בכל מה שקשור באוכל, הבנתי מיד שאין טעם לדחות את הדהירה למטבח וב-10 דקות שנותרו עד ששרון הייתה אמורה להגיע, קפצתי לירקן כדי לקנות קישואים ובצק פריך כדי לקצר את תהליך ההכנה (אם כבר ליבש את החברה בזמן שאני משחקת במטבח, לפחות שזה יהיה כמה שיותר מהר).

רבע שעה אחר כך (באמת!) הקיש כבר נכנס לתנור. הכוונה הייתה בעיקר לנסות את שיטת ההכנה ופחות להתעמק בתיבול או ברויאל (תערובת הביצים והשמנת שמחזיקה את הירקות וממלאת את הקיש). באופן מפתיע, או שלא, דווקא העדר התיבול הדומיננטי והשימוש הצנוע במלח ופלפל גרמו לירקות לבלוט בטעמם. אם אתם רוצים בכל זאת לגוון הנה כמה אופציות:

ניתן להוסיף לתערובת הרויאל רוזמרין או טימין קצוצים, מעט גבינה בולגרית או כחולה מפוררת, 1/2 כפית צ’ילי גרוס, פרמזן ואפילו גבינה לבנה שנשארה במקרר. הדבר היחיד שחשוב הוא הביצים והשמנת המתוקה, עם כל השאר אתם מוזמנים לשחק.

עוד אופציה מעניינת היא לפזר לפני האפייה צנוברים שגם מוסיפים פריכות עדינה וגם מראה מפתה.

בתיאבון וסוף שבוע מקסים וטעים! (נתראה בחמישי הבא)

שלבי ההכנה. צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
בצק פריך מוכן (אתם כמובן יכולים להכין גם בבית)
1 קישוא
1 זוקיני
3 גזרים צבעוניים (סגול, לבן, כתום) או 3 רגילים
1 בטטה

לרויאל:
200 מ”ל שמנת מתוקה 38 או 32 אחוז
2 ביצים
100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה, פרמזן, תום, גרויר, קשקבל)
כף קמח
מלח ופלפל

אופציונלי (תוספת לרויאל):
100  גרם גבינה בולגרית או 70 גרם גבינה כחולה
תיבול: רוזמרין קצוץ, טימין קצוץ, צ’ילי גרוס (עדיף רק אחד מהם)

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מפשירים את הבצק הפריך לפי ההוראות על גבי האריזה או מכינים אחד בבית.
• משטחים את הבצק על גבי תבנית קיש (גודל 26), בתחתית ובדפנות. נפטרים משאריות בצק.
• מחוררים מעט את הבצק עם מזלג ומעבירים למקפיא.
• קולפים את הבטטה (את הקישוא, הזוקיני והגזר אין צורך לקלף) ופורסים לרוחב, עדיף עם מנדולינה, לפרוסות דקות בעובי 3 מ”מ. מניחים בצד. חשוב מאוד לחתוך פרוסות דקות כי צריך לקפל אותן מעט בסידור.
• בקערה מערבבים את כל מצרכי הרויאל. אם מוסיפים גבינה בולגרית מפוררים אותה היטב.
מרכיבים ואופים: מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא, שופכים מעל חצי מהרויאל ומתחילים לסדר את הירקות מסביב כשהם במאוזן, קודם מעמידים את הירקות שצמודים לדפנות, בצורה חופפת כמו פרח (ראו תמונה) ולאחר מכן נכנסים פנימה. מקפידים ליצור צבעוניות מגוונת כך שלא יהיו מקומות עם יותר מדי מירק אחד. זה גם פחות טעים וגם פחות יפה. אם חלק מהירקות לא רוצים לעמוד כמו שצריך, חותכים להם את התחתית בקו ישר או חותכים אותם דק יותר כדי שיוכלו להתקפל. נשארו לכם פרוסות דקות או פחות יפות של ירקות? הכניסו אותם בין הרווחים.
• שופכים מעל את הרויאל שנשאר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות. אופים במשך 45 דקות או עד שהירקות והקיש מזהיבים.
• מצננים מעט ומגישים.

קיש ירקות

ככה הוא נראה בפנים. צילום: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הקיש שלכם בקבוצת הפייסבוק

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

23 תגובות

  1. פשוט מהמם.
    נראה לך שזה יעבוד גם עם חצילים או סלק?

    • סלק יהיה מצוין אם כי צריך לקחת בחשבון שהוא יצבע את שאר הירקות והרויאל שסביבו.
      לגבי חצילים, זה אפשרי, אבל לא בכמות גדולה מדי כי החציל מאוד עדין ורך ולכן באפייה לא בטוח שיצליח להשאר זקוף כמו שאר הירקות.

      בהצלחה!

  2. מדהים יפה וטעים

  3. הטארט הזה פשוט מקסים ואני פשוט חייבת להכין אותו
    אני צריכה לבדוק איפה אני משיגה גזרים צבעוניים, כי רק שמעתי עליהם אבל עוד לא ראיתי אותם

  4. נראה נפלא.
    האם שורשים לא צריכים בישול לפני האפייה? הגזר לא ייצא קשה מדי?

    • בוקר טוב,
      הירקות נחתכים מאוד דק כך שהם מוכנים די מהר ולכן לא צריך לבשל אותם לפני.

      שיהיה חג שמח!

  5. מי הן 3 זוגות הידיים בתמונה? הייתן 3 בנות כשהכנתן את הפשטידה? האם אפשר עם פרוסות שומר? לפת? אם כבר חותכים במנדולינה?

    • אכן, 3 בנות.
      הקיש הוכן כמה וכמה פעמים אז התמונות הקטנות הן מבוקר של בישולים עם חברות והתמונה הגדולה משבוע אחרי שבו הכנתי אותו לארוחה משפחתית.

      אפשר עם שומר ולפת, העיקר שהכל יהיה חתוך דק במנדולינה.

      בהצלחה!

  6. איך אפשר לעשות אותו פרווה? אולי לטגן בצל ולהוסיף שמנת צמחים עם ביצים? במקום הרויאל?

    • היי נאווה, בוקר טוב
      כן, כמו שכתבת. ניתן להחליף את השמנת בשמנת צמחית ובמקום גבינה צהובה תטגני הרבה בצל ותוסיפי לתערובת. מה שכן, ממליצה להוסיף עוד כף קמח לבלילה כדי שיהיה מה שיחזיק אותה.

      בהצלחה!

  7. האם אין צורך לאפות קצת את הבצק לפני שממלאים אותו?

  8. יהודית קרואני

    שלום לך רחלי
    שמי יהודית גם אני באה מבית הונגרי ומתגעגעת מאוד למאכלים של אמי אך לצערי היא כבר איננה בחיים
    אשמח מאוד לקבל מתקונים ממך אם לא קשה לך.
    בתודה יהודית.

  9. ווואו פשוט מקסים ! חובה להכין אותו !!! מחכה לסופש שהילדים יגיעו ואפתיע !!

  10. נראה טעים במיוחד! אני מעוניינית להכין לאורחת שישי.
    אפשר להוסיף גם תפו”א ובמקום שמנת מתוקה, להשתמש בשמנת צמחית?
    ואפשר להשתמש בבצק פריך של מעדנות?

  11. נראה מקסים וטעים. האם אפשר להכין בלי פחמימות, רק ירקות וגבינות רזות לאלה שבדיאטת חלבונים?

  12. שאלה – את חושבת שגם תבנית עגולה מתפרקת תעבוד? (תבנית הפאי שלי קצת קטנה ונמוכה…)

  13. בא לי לנסות עם בצק מלוואח. מה דעתך? כדאי לאפות אותו לפני המילוי ?

  14. כמה זמן זה יכול להשאר? אם אני רוצה להכין לשבועות?

Leave a Reply to eve Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top