אוכל ביתי בלחיצת כפתור. בשלני יאמי[/caption]מצרכים:
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 כפות שמן
2 כוסות אזוקי או שעועית אדומה (בערך 1 כוס לפני בישול)
1 כוס אורז מלא (בערך חצי כוס אורז לפני בישול)
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס רוטב סויה
2 שיני שום, כתושות
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס שיבולת שועל טחונה לציפוי
אופן הכנה:
• מבשלים את האזוקי והאורז ומניחים בצד.
• מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד השחמה.
• מועכים את האזוקי למחית באמצעות מועך תפוח אדמה או בבלנדר.
• מערבבים היטב בקערה את הבצל עם יתר החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה.
• יוצרים כ-10 קציצות גדולות (או קטנות יותר) עם ידיים רטובות. מגלגלים בקוואקר ומסדרים בתבנית אפייה משומנת.
• אופים בחום בינוני כ-20 דקות, עד שהבורגרים יציבים ולא רכים מדי.