במבט ראשון, כשהצצתי במתכון של חיה דר, זה שגם זכה בתחרות הלביבות של מגה, לא הבחנתי במשהו מיוחד. עשרות מתכונים ללביבות תירס קיימים היום ברשת ובספרי הבישול, אבל שנייה אחרי שקראתי את אופן ההכנה הבנתי שיש בהן משהו מיוחד – רכות ואווריריות שנוצרו כתוצאה מהקצפת הביצה עם חלבון, קציפה שמוסיפה ללביבות מרקם של עננים.
אז לכבוד נר 8 של חנוכה, החלטתי להכין את הלביבות המיוחדת האלה בבית וכדי לשדרג אותן הוספתי 1/2 סלק מגורד שצבע אותן בסגול מפתה והוסיף רכות ומתיקות. בנוסף, כדי למתן קצת את המתקתקות של התירס והסלק, התווסף גם צ'ילי חריף שאיזן את הטעמים.
שימו לב - כמות הצ'ילי במתכון קטנה יחסית, כדי שטעמי החריף לא ישתלטו על העדינות של הסלק והתירס, אבל אם אתם אוהבים את הלביבות שלכם יותר פיקנטיות, אתם כמובן יכולים להוסיף עוד.
מצרכים:
330 גרם גרגירי תירס (משקל של קופסת שימורים מגה לאחר סינון)
3 כפות קמח מגה
ביצה
חלבון
3-4 גבעולי בצל ירוק מגה
מלח ופלפל
1/2 סלק טרי
כפית צ'לי חריף מגה