עוגת שוקולד רכה מ-5 מצרכים (ללא קמח)

מאת: olga

עוגת שוקולד רכה רכה, בלי טיפה של קמח, שהכי כיף לאכול עם כפית. ותאמינו או לא, יש בה רק 5 מצרכים! להכין ולשמור במועדפים

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
תקופות מעבר.
האם אפשר להתעלם מהן? אני כותבת את הטקסט הזה ב- 2013, ואתם תקראו אותו כבר ב- 2014. איזה קטע – חלפה לה עוד שנה. אני משתדלת בכל כוחי לא להיות אובססיבית לגבי הזמן. היום זה מצליח לי הרבה יותר מאשר בעבר הלא כל כך רחוק. אני לא אשכח איך פעם קיבלתי התקף חרדה מהעובדה שבשנה יש סך הכל 52 שבועות. כלומר ברור שבשנה יש 365 ימים, וזה אפילו מרגיש סביר ויחסית ארוך. אפשר להספיק להתחיל ולסיים המון דברים בתקופה כה ארוכה. אבל כשחושבים במושגים של שבועות - התמונה משתנה לגמרי. מה זה בעצם שבוע? הדבר הזה שמתחיל ביום ראשון ומסתיים במוצאי שבת בלי שמספיקים להבין ולהרגיש מה התרחש בין לבין. אז כאלה יש רק 52. זאת אומרת, בעוד 52 שבועות נהיה ב- 2015. רגע, זה מלחיץ רק אותי?


עבורי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרדת התקצרות החיים היא למלא את הזמן בדברים כיפיים שאני אוהבת לעשות. נשמע בנאלי – אבל פשוט לחיות את היום. להתרכז במה שחשוב ומעניין באמת. לנסות פחות לתכנן ולדחות סיפוקים ולהנות יותר כאן ועכשיו. אפילו מהדברים הקטנים ביותר. שמחות קטנות בסופו של דבר הן המשמעותיות ביותר.


לשימחתי יש לי הרבה תחביבים שממלאים את זמני. לשימחתכם, אחד מהם הוא אפייה. אני רוצה לחלוק איתכם היום מתכון מעולה של עוגת שוקולד רכה ועסיסית שמורכבת מחמישה מצרכים בלבד שיש לכל אחד בשלוף. מכינים אותה בקלי-קלות, תוך השקעה מינימלית של זמן ומאמץ, ומקבלים תוצר יפהפה וטעים שיהפוך כל ארוחה לבלתי נשכחת. אני לא מגזימה!


אז אני מברכת אותכם לשנה חדשה מוצלחת שתרגיש ארוכה במיוחד ותהיה מלאה בטעמים אהובים וחדשים.


צילום: אולגה טוכשר



עוגת שוקולד ללא קמח


מרכיבים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
125 גרם חמאה
125 גרם שוקולד מריר
כף קפה מהול ב-3 כפות מים חמים
2 ביצים גדולות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר


אופן הכנה:
• ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה. מוסיפים את השוקולד והקפה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים טיפה.
• מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
• טורפים בקערה ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית ומקפלים פנימה בעדינות את התערובת השוקולדית.
• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות ויוצקים פנימה את הבלילה.
• מכניסים את התבנית לתנור למשך 25-30 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. חשוב להקפיד לא לאפות אותה יותר מדי!
• מוציאים את התבנית מהתנור, מקררים כחצי שעה ושולפים את העוגה החוצה יחד עם נייר האפייה.
• מפזרים אבקת סוכר, מקשטים לפי הטעם האישי ומגישים.
• שומרים במקרר בתוך קופסה אטומה. מומלץ לחמם לפני ההגשה.


הערות:
• אם לא אוהבים קפה, אפשר לוותר עליו ולהסתפק רק במים חמים.
• אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב. העוגה תהיה יותר מתוקה.
• העוגה הזאת אמורה להיות לחה מבפנים – תקפידו לא לאפות אותה יותר מדי.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.


צילום: אולגה טוכשר


בטורים הקודמים:
מתכון לעוגיות חמאה וקקאו
מתכון לבראוניז עם אוראו

מתכון לכרובית אפויה בציפוי פריך

מתכון לעוגת פיסטוק עם חלבה

מתכון לקדירת בשר עם תפוחי אדמה ובטטה

מתכון למרק כתום בניחוח אסייתי

מתכון לעוגיות ג'ינג'ר


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים: אולגה טוכשר