עוגות שוקולד אישיות (ללא קמח)

מאת: foodpage-team

עוגת שוקולד רכה רכה, בלי טיפה של קמח, שמגישים לצד גלידת וניל. כל מה שצריך זה ביצים, חמאה ושוקולד וקדימה לתנור

מצרכים (לתבנית של 12 עוגות אישיות או יותר אם מכינים בשקעים קטנים יותר):
250 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה רכה
175 (כוס ורבע) גרם אבקת סוכר
6 ביצים
2 כפות ליקר (תפוזים, קפה או ברנדי)
גרידה מתפוז אחד

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים או משמנים תבנית עגולה 22 ס"מ או תבנית שקעים לעוגות אישיות.
• ממיסים שוקולד בסיר כפול או בפולסים במיקרו (מערבבים כל 30 שניות).
• מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
• מקציפים קלות 4 חלמונים + 2 ביצים שלמות עם 75 גרם אבקת סוכר.
• מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הליקר וגרידת התפוז ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
• בקערה נפרדת מקציפים 4 חלבונים ומוסיפים תוך כדי הקצפה את שאר אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מידי.
• מערבבים כשליש מתערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד. מקפלים פנימה את השאר.
• מעבירים לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות או במשך 25-30 דקות לעוגות אישיות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים אך מעט רכה בחלק הפנימי. מקררים.
• כאשר העוגה מוכנה וקרה תגלו כי נוצר שקע במרכזה. זה בדיוק השלב להיות יצירתיים ולמלא את השקע במה שאתם אוהבים - קצפת (או קצפת בטעמים לדוגמה קפה) מוס שוקולד לבן או מוס פרי ואפילו גנאש שוקולד חלב. כיד הדימיון הטובה עליכם.

המתכון באדיבות רוני ריבלין - שפית קפה יפו בשוק הפשפשים המגיש תפריט צמחוני (יש דגים) הכולל בתוכו אפשרויות למנות טבעוניות, ללא גלוטן וללא סוכר. במקום אף מתקיימות הופעות ואופציה לסיור ביפו (לחצו כאן ללוח ההופעות)

 מחפשים עוד מתכוני שוקולד? נסו את אלה:
עוגת גלידה עם גבינה ושוקולד
עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולד
פאי עוגיות שוקולד צ'יפס עם קרם וניל