ממרח חצילים בטעם כבד

מאת: raheli

כמו בחנות רק הרבה יותר טעים - ממרח חצילים בטעם כבד עם 3 מצרכים עיקריים (חצילים, ביצים והמון בצל מקורמל). הכינו את הלחם

סטריפ משהו טעים
6:30 בבוקר. באמת שהתכוונתי לכתוב את הטור הזה כבר אתמול, אבל העייפות כמו העייפות, החליטה להפתיע בשעה ממש מוקדמת. טוב, לא ממש מוקדמת, יותר לכיוון 2:00 בלילה. מסתבר שזה פחות חכם להשאיר דברים לרגע האחרון, סתם למקרה שלא ידעתם.

בכל מקרה, אחרי 11 ימים שלא כתבתי טור חדש, הגיע הזמן לחזור והפעם עם מתכון שהוא כולו מחווה לממרח הקנוי שמוכרים במעדניות וגורם לכולנו להפרד מלא מעט כסף בארנק – חצילים בטעם כבד!

כשהכנתי את הממרח הזה שבוע שעבר, אח שלי תהה, תוך כדי חיסול ממוקד שלו עם לחם, מה בעצם הופך אותו ל"בטעם כבד". האמת, זאת תהיה מעניינת.

אחרי מחשבה קצרה, ועוד ביס קטן – רק כדי לטעום, הבנתי ששלוש המצרכים העיקריים כאן, הם אלה שהופכים את הממרח ל"בטעם כבד" - המון בצל מקורמל עם טעמים מתקתקים וצבע חום מבריק, ביצים קשות שמוסיפות טעם, מרקם ונפח וכמובן חצילים שמחברים את הכל ועוטפים את שאר המרכיבים ברכות וקרמיות.

כל מה שצריך זה רק להקפיד לבשל או לטגן את המצרכים בדיוק כמו שכתוב, שם בעצם טמון כל הסוד והטעם.

הערות, הארות ושאר חיות בית
• חשוב מאוד לטגן את הבצל באיטיות כדי שיתקרמל ויקבל צבע חום ומרקם רך מאוד. אל תנסו לזרז את התהליך עם טיגון על אש חזקה.
• אפשר כמובן לשים את החצילים על האש במקום בתנור (או על גז). הניחוח השרוף דווקא יוסיף וישדרג, אבל קחו בחשבון שזה יותר מלכלכך.
• הממרח נהדר כשהוא טיפה חמים (אחרי הטחינה), אבל גם אחרי קירור. רק הקפידו לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר.


ממרח חצילים בטעם כבד


מצרכים:
1 חציל גדול (עדיף בלאדי) או 2 קטנים
3 ביצים
3-4 כפות שמן צמחי (קנולה, סויה)
5 בצלים לבנים
כפית סוכר חום
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• מחוררים מעט את החציל, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ואופים במשך 30-45 דקות או עד שהחציל משחיר ורך מאוד. מצננים בחוץ, פותחים את החציל עם סכין ומוציאים את הבשר שלו לקערה.
• בינתיים, מבשלים ביצים עד שהן קשות. מקלפים ומניחים בצד.
• חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים במחבת רחבה עם 4 כפות שמן (על אש נמוכה).
• כשהבצלים מתחילים להזהיב, מוסיפים סוכר, מלח ופלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהם רכים מאוד ושחומים. שימו לב – זה השלב החשוב ביותר בהכנת הממרח. צריך להקפיד לטגן אותם על אש נמוכה ולמשך דקות ארוכות עד שהבצלים מתקרמלים היטב ומקבלים טעם מתקתק ומרקם מאוד רך. אם תטגנו אותם על אש גבוהה הם יקבלו מרקם פריך ולא יתקרמלו.
• טוחנים במטחנה (על החלק הדק ביותר) את החצילים, הבצל והביצים. מומלץ לטחון את הביצים אחרונות כי הן "ינקו" לכם את המטחנה משאריות החצילים והבצל.
• מערבבים את התערובת שטחנתם, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקופסה סגורה. שומרים במקרר.


בטורים הקודמים של "משהו טעים":
הבייגל שכבש את הרשת - אתם חייבים להכין!
סהרוני בצק שמרים במילוי גבינה ובצל מקורמל
סלסלות פילו במילוי קרם גבינה וקארד לימון
עוגת גלידה קסטה
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)
סלט כרוב וגזר עם שומשום
עוגת שוקולד ללא קמח

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הממרח שהכנתם בקבוצת הפייסבוק