ריבועי שוקולד ויין מתובל

מאת: olga

קינוח מיוחד במינו שמורכב משוקולד ויין מתובל ומזכיר טראפלס שוקולד עשירים. קל להכנה, נראה מרשים וטעים ברמות אחרות

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
בימים הקרובים צפוי לנו מזג אויר חורפי. אין אחד שלא מדבר על זה. אתרי האינטרנט והסופרמרקטים מלאים במראות אפוקליפטיים. אנשים קונים אוכל ומצרכים בסיסיים אחרים כאילו אין מחר. כלומר יש מחר, אבל המחר הזה מאוד קר, מנותק מהעולם ולא וודאי. בתור אחת שיודעת חורף אמיתי מה הוא, אני לא מתרגשת ואפילו די מרוצה ממזג האוויר. המצור ההולך וקרב על ירושלים סידר לי סוף שבוע ארוך במיוחד גדוש בתכניות באזור המטבח. נשאר רק לקוות ולהתפלל שלא יהיו הפסקות חשמל, ושהתנור יעמוד בקצב שלי.

כשזה נוגע לאוכל, לרוב אנחנו רגילים להתחמם בעזרת מרקים או תבשילים חמים, או בשתי מילים – אוכל מנחם. היום, לקראת הסערה, אני רוצה להציע לכם להתנחם דווקא במשהו מתוק וקר. כי באופן פרדוקסלי ומופלא, הקר הזה מאוד מאוד מחמם. מדובר בקינוח מיוחד במינו שמורכב משוקולד ויין מתובל. הוא קל להכנה, נראה מרשים וטעים ברמות אחרות בזכות שילוב הטעמים הנדירים. אפשר להגיש אותו ליד כוס יין, אפשר עם תה או קפה חזק ואפשר סתם ככה, בלי כלום. הייתי אומרת שהקינוח הזה מתאים לכל המשפחה, אבל מבוגרים ידעו להעריך אותו באמת. הוא משגע, מאוד עשיר ופשוט יוצא מן הכלל. תתאמו ותבינו. בתאבון!

55

מרכיבים ליין מצומצם מתובל:
כוס יין אדום (#1)
כף סוכר חום
מקל קינמון וכוכב אניס

מרכיבים לקינוח שוקולד:
3 חלמונים
60 (1/4 כוס) מ"ל יין אדום (#2)
200 (3/4 כוס + כף) מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
- היין המצומצם

לקישוט:
שקדים קצוצים ומלח אטלנטי (אופציונלי)

אופן הכנה:
- מצמצמים את היין: מוזגים את היין (#1) לסיר, מוסיפים את הסוכר החום והתבלינים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. נותנים לתערובת לבעבע עד שנפחה מצטמצם משמעותית, והיא מסמיכה ומגיעה למרקם של דבש נוזלי. מוציאים את התבלינים ומשאירים את היין המצומצם בצד.
- בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם היין (#2) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. לא מרתיחים. מערבבים בנמרצות עד שכל השוקולד נמס ומתקבל גנאש סמיך וחלק. מכבים את האש.
- מוסיפים לתוך השוקולד את תערובת החלמונים והיין. מערבבים שוב עד ששתי התערובות מתמזגות לגמרי.
- מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ומוזגים לתוכה את השוקולד. בעזרת כף מזלפים מעל את היין המצומצם. מקשטים בשקדים הקצוצים ואם תרצו – מפזרים מעל קצת מלח האוקיאנוס האטלנטי.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים לקירור של כמה שעות במקפיא.
- פורסים בעזרת סכין שטובלים במים חמים ומגישים. מומלץ ליד כוס יין או קפה חזק.

הערות:
- אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן.
- השימוש בתבלינים בהכנת היין המצומצם אופציונלי, אבל היין המתובל הרבה יותר טעים וארומטי.
- מומלץ להשתמש אך ורק בשוקולד מריר. תשמרו שוקולד חלב לקינוחים אחרים.
את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

[divider]

בטורים הקודמים:
3 מתכונים לממרחים ביתיים
סופגניות דונאטס עם שלל ציפויים

חלה עגולה מבצק שמרים שבועי

עוגת טירמיסו (בלי ביצים)

מטריות שוקולד
טארט שוקולד ואוראו

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר