רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - חלה עגולה מבצק שמרים שבועי

חלה עגולה מבצק שמרים שבועי

היא יפהפיה, חגיגית ובעיקר מאוד טעימה ואם תכינו את הבצק מראש (אפילו שבוע קודם) תגלו שממש ממש קל ופשוט להכין אותה

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
חלה היא אחת הסממנים המובהקים של שבת. כמובן אפשר לקנות חלות מוכנות, אבל שום דבר לא יכול להשתוות לחלה ביתית שזה עתה יצאה מהתנור מלווה בריח אפייה נפלא. יש חלות רגילות ומתוקות, מקמח לבן ומקמח מלא. אבל מה שמשותף לכולן – הן עשויות מבצק שמרים. זה מה שהופך אותן לכאלה אווריריות וטעימות.

יש מגוון שלם של בצקי שמרים: פרווה וחלביים, עם ביצים, בלי ביצים, עם שמרים יבשים או טריים. אם הייתי יודעת את טכנולוגיית המזון, אולי הייתי יכולה לספר לכם מה ההבדלים העדינים בין כל אלה. אבל אין לי השכלה וידע רלוונטיים, לכן אני יכולה להגיד דבר אחד: כל בצק שמרים הוא בסדר גמור מבחינתי בתנאי שהוא תופח.

אני רוצה להמליץ לכם שוב על אחת הווריאציות של בצק שמרים שהיא לדעתי להיט – בצק שמרים שבועי. מכינים כמות גדולה, שומרים במקרר עד שבעה ימים ללא פגיעה באיכות, ונהנים מפיצה, פוקצ'ה או לחמניות טריות על בסיס יומי ללא השקעה נוספת. אם תכינו אותו בתחילה או אמצע שבוע ותתכננו נכון את השימוש בו, אז יש סיכוי טוב שתישאר לכם לקראת יום שישי חתיכה קטנה שתספיק בול לחלת שבת תפוחה, זהובה ונהדרת.

חלה2

מרכיבים לבצק שמרים שבועי מק"ג קמח (כ- 1,700 גרם):
250 מ"ל (כוס) חלב פושר
2 כפיות סוכר
11 גרם שמרים יבשים
1 ק"ג קמח
3 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
2 ביצים
400 מ"ל (2 גביעים) יוגורט לבן

מרכיבים לחלה בינונית:
400 גרם בצק שמרים שבועי
ביצה להברשה
שומשום וקצח לקישוט

אופן הכנה:
– מכינים את הבצק השבועי לפי ההוראות שכאן.
– מקמחים קלות את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ובעזרת הידיים מגלגלים את כל אחד מהחלקים לרצועה באורך כ- 35-40 ס"מ.
– מחברים יחד את קצוות שלושת הרצועות וקולעים צמה, לא הדוקה מדי. כשמגיעים לסוף, מקפלים את הקצוות מתחת. מגלגלים את הצמה סביב עצמה, לצורת שבלול. שוב מקפלים את הקצה מתחת ליצירת מראה נקי ויפה.
– מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך עשרים דקות – חצי שעה.
– מחממים את התנור ל-180 מעלות.
– טורפים את הביצה ומברישים את החלה בנדיבות. זורים מעל שומשום וקצח.
– מכניסים לתנור ל- 30-40 דקות עד שהחלה תופחת ומזהיבה.
– מוצאים מהתנור, מקררים על הרשת ומגישים.

בטורים הקודמים:
עוגת טירמיסו (בלי ביצים)
מטריות שוקולד
טארט שוקולד ואוראו
פיצה מבצק שמרים שבועי

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

 

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

תגובה אחת

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: