אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

מאת: raheli

אצבעות בראוניז בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות שמכינים בקערה אחת ב-5 דקות בדיוק. לא להאמין כמה זה טעים

סטריפ משהו טעים
רציתי לכתוב כל כך הרבה דברים על הבראוניז האלה. למשל שהם ממש ממש מתמוססים בפה. שהם פחות דחוסים כמו בראוניז רגילים שאתם מכירים אלא יותר רכים ועדינים. רציתי גם לספר לכם שלוקח בדיוק, אבל בדיוק, 5 דקות להכין אותם ושלא צריך אפילו מיקסר או כלים מיוחדים, רק מטרפה וקערה.

אבל כל המילים והתיאורים התאדו ברגע שהתיישבתי לכתוב. שילוב של עייפות (בכל זאת כבר חצות), סוף שבוע גדוש באירועים וגם חוסר יכולת להביא לכדי מילים את העונג השוקולדי הזה. כי בנינו, עד שלא תטעמו לא באמת תבינו כמה זה טעים.

אז במקום סיפור ארוך ומערבולת של אותיות, קבלו את הקינוח הכי מוצלח שיצא לי לטעום לאחרונה.



מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
50 גרם סוכר חום (לא דמררה, החום הכהה)
50 גרם חמאה
ביצה
40 גרם (4 כפות) קמח
1/2 כפית תמצית/מחית וניל איכותית

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
כפית שמן צמחי

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית 20X20 (מומלץ מאוד להניח בתחתית התבנית נייר אפייה. אם משתמשים בפורמה מרובעת עוטפים אותה כך, אם משתמשים בתבנית רגילה, מניחים ריבוע של נייר אפייה, מעט קטן יותר מגודל התבנית, בתחתית.
- בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
- מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים ביצה ווניל וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח וטורפים בעדינות רק עד שהקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-17 דקות ולא יותר.
- מצננים את הבראוניז בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. הבראוניז חייבים להיות קרים לפני הציפוי. גם כדי שהציפוי יתקשה ובעיקר כדי שניתן יהיה לבצע חיתוך נקי ויפה.
- משחררים בעדינות את הבראוניז מהתבנית וחותכים לאצבעות.
- ממיסים את השוקולד של הציפוי ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים שמן ומערבבים.
- מניחים את אצבעות הבראוניז על רשת ומתחתיתה נייר אפייה או תבנית ומצפים את הבראוניז. את שאריות השוקולד שנזל למטה אפשר כמובן להרים עם קלף או מרית ולהשתמש שוב.
- לאחר הציפוי מנערים את הרשת מעט כדי להפטר מעודפי השוקולד וכדי ליצר ציפוי דק ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות. ממתינים עד שהשוקולד יתקשה ושומרים בקופסה אטומה (בקיץ יש לשמור במקרר אך להגיש לאחר שהבראוניז שהו לפחות רבע שעה בטמפרטורת החדר).



הערות, הארות ושאר חיות בית:
- נכון, לא חובה לצפות את הבראוניז, מצד שני, המרקם שלהם עדין מאוד יחסית לבראוניז רגילים ולכן הציפוי יוצר מעין מעטפת פציחה שמאוד מוסיפה מבחינת המרקם וגם שומרת על הרכות של העוגות הקטנטנות האלה. וחוץ מזה, תודו שזה יותר יפה מצופה.
- במקום סוכריות אפשר לקשט עם ברס, פיסטוקים קצוצים, פקאנים (רק לא מסוכרים), פולי קקאו (שילוב מושלם!), קוקוס או כל תוספת שאתם אוהבים.
- הבראוניז האלה נהדרים גם במתכונת של עוגה, אם כי עדיף להכין אותה נמוכה יחסית.
- אם אתם פחות אוהבים טעם חזק של שוקולד מריר, מומלץ לצפות את הבראוניז עם שוקולד חלב ואפילו ניתן לזלף מעליו פסים דקיקים של שוקולד לבן. גם יפה וגם מאזן את המרירות.
- בחורף, הבראוניז נשמרים מצוין בחוץ (בקופסה אטומה). בקיץ מומלץ לשמור אותם במקרר אבל חשוב להוציא אותם לפחות רבע שעה לפני ההגשה כי בראוניז קרים זה פשוט לא זה.



בטורים הקודמים של "משהו טעים":
סלט גזר וסלק ברוטב חמאת בוטנים
בורקס פילו במילוי גבינות ותרד

דפי שוקולד עם קונפטי חמוציות ופקאנים

לביבות בצל משודרגות

עוגת בננות הפוכה עם מייפל ופקאנים


הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבראוניז שהכנתם בקבוצת הפייסבוק