רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות חמשת הבצלים או: אור קטן

לביבות חמשת הבצלים או: אור קטן

רגע לפני חנוכה – לביבות מ-5 סוגי בצלים שמגישים לצד מטבל יוגורט מרענן. וגם: מפגש טעים שהוליד מתכונים ללביבות דלעת וריקוטה ולביבות תירס

סטריפ משהו טעים
בוקר שישי. גיל (האיש שמבשל ואוכל וגם כותב על זה אחר כך) דופק בדלת ומזכיר לי שקבענו בוקר של טיגונים. אתם מבינים? במקום לנקות את הבית, לקפוץ לשחייה קצרה בקנטרי או להכין לעצמי סלט אחרי כל הבליסות של אמצע שבוע, החלטתי להפגש לבוקר של הכנה וטעימה של לביבות. אל תחפשו היגיון, הוא בדיוק יצא להפסקה.

אז איפה היינו? כן, בשישי בבוקר. אחרי שפרסנו את המצרכים על השיש, החלטנו סופית מה ואיך נכין ועשינו קצת בלאגן בסלון, הגיע הצלצול השני. מתן, האיש שמכיר מיליון אנשים לא קשורים שאיכשהו משותפים לשנינו, וזה שכותב ומצלם ביד בוטחת ויצירתית את הבלוג "טוניס שולחן", הגיע באיחור קל של שעתיים רק כדי לגלות שאני וגיל כבר כמעט סיימנו ללבב את המנות שלנו.

DSC_0410-600האמת היא, שיש בלביבות האלה 7 סוגי בצלים ולא 5, אבל מי סופר. צילום: רחלי קרוט

כמחווה ג'נטלמנית (כאן מגיע השלב שאתם מוחאים לי כפיים) עצרתי את הכנת הלביבות שלי ואפשרתי למתן להתחיל ולהכין את לביבות הדלעת שלו. מה שלא לקחתי בחשבון, זה שהשם הנרדף של מתן זה פרפקציוניזם. וכמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם, לתכונה הזאת יש גם צל נלווה – זמן.

אם זה נשמע כאילו אני מתלוננת, אז לא, אני לא. זה אמנם שבוע האוכל הפולני בארץ, אבל אני הכי לא קטנונית סדרתית. סתם מעדיפה את הפינה שלי בחושך.

DSC_0416-600מכל הצבעים והמינים. צילום: רחלי קרוט

אם לקצר, בכל זאת עוד רגע כבר יום שישי ואתם כאן רק כדי להשאיל את המתכון שלמטה, בסוף אותו בוקר מצאנו את עצמו בסלון מול 3 צלחות מלאות בלביבות – לביבות תירס תפוחות כמו כרית פלפית שהכין גיל, לביבות דלעת וריקוטה עם ריבת תפוחים מתובלת (תורידו את הגבה, זה שילוב היסטרי) שהמציא מתן ולביבות 500 סוגי בצלים שהכנתי אני.

DSC_0418-600עזבו בצל, תראו איזה תותים יש מאחורה! צילום: רחלי קרוט

בין לבין, ועד שכל הלביבות האלה הגיעו לשולחן, התחולל כאוס מאורגן במטבח. שקיות התעופפו, נייר סופג נתלש בלי הפסקה, כלים נערמו ונשטפו, והשוס – מיכל של שמנת חמוצה מצא את עצמו במדף ארון הצלחות שלי. איך הוא הגיע לשם? אתם מוזמנים לשאול את גיל.

DSC_0431-600מאדים את הבצלים עד שהם שקופים ורכים. צילום: רחלי קרוט

ומילה לגבי הלביבות שלפניכם – מדובר בלביבה שהיא כל כולה מחווה לבצל שהיה אחד הדברים הפחות אהובים עליי בילדות. למרות שמדובר בכמות כמעט בלתי נתפסת של בצל, על שלל סוגיו, דווקא הטעם הסופי נע על הגבול השברירי של המתקתקות שנוצרת בעקבות טיגון הבצלים והעדינות והרכות שמוסיפה הכרישה.

DSC_0438-600מוסיפים בצל ירוק ועירית ומניחים לבצלים להתקרר. צילום: רחלי קרוט

וברוח החג שמתקרב, רציתי לאחל לכם שנה של אור, ניסים וגם קצת דמי חנוכה בכיס. ואל תשכחו, בעיקר רגע לפני הבחירות שאוטוטו כאן, שאולי כולנו אור קטן, אבל ביחד אנחנו לגמרי אור איתן. הווווווו.

DSC_0446-600מטגנים עד הזהבה ומגישים עם מטבל יוגורט. צילום: רחלי קרוט

DSC_0507-6007רגע לפני ההתנפלות.
— מתכון ללביבות תירס עם מטבל שמנת בבלוג של גיל —
— מתכון ללביבות דלעת וריקוטה עם ריבת תפוחים מתובלת בבלוג של מתן —

לביבות 5 סוגי בצל עם מטבל יוגורט

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 כרישה
5 בצלי שאלוט
1 בצל סגול
1 בצל לבן או בצל ספרדי (החלק הלבן)
3 שיני שום קלופות
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 ביצים
2 כפות גדושות קמח תופח
1/2 חבילה עירית
2 ענפי בצל ירוק

אופן הכנה:
– חותכים את הכרישה ושוטפים היטב. פורסים לטבעות דקות.
– חותכים את הבצל הסגול, הלבן והשאלוט לקוביות.
– במחבת רחבה, עם 2 כפות שמן זית, מטגנים את הכרישה, הבצלים (פרט לבצל הירוק והעירית) והשום. חשוב לטגן את הבצלים על אש נמוכה יחסית כדי שהם לא יהיו מטוגנים אלא שקופים ורכים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
– מעבירים את הבצלים הרכים לקערה, מוסיפים עירית קצוצה דק ובצל ירוק חתוך לטבעות דקות. מניחים לתערובת הבצלים להתקרר מעט.
– מוסיפים לבצלים ביצים וקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע. אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף כף נוספת של קמח.
– מחממים במחבת שמן (בגובה של ס"מ) ומניחים כף מהתערובת. מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה ומגישים.

DSC_0482-600למקרה שתהיתם, הכלי הירוק וההורס הזה הוא חלק מאוסף הכלים המדהים של גל מהבלוג פתיתים. איזה כיף שהוא עבר דירה לארון שלי.

מטבל יוגורט ושום עם עירית ובצל ירוק

מצרכים:
1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט
50 מ"ל שמנת מתוקה
2 שיני שום כתושות דק דק
1/2 כפית מלח
כפית שמן זית
ענף בצל ירוק חתוך לטבעות
3 כפות עירית קצוצה דק

אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים ושומרים במקרר עד להגשה.

DSC_0507-600גם כאלה שלא מחבבים בצל יתאהבו. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– ניתן להחליף את בצלי השאלוט בבצל אחד לבן או ספרדי.
– אין לכם קמח תופח? השתמשו בקמח רגיל + 1/2 כפית אבקת אפייה.
– אל תוותרו על העירית והבצל הירוק, הם מוסיפים רעננות וטעם בצלי שונה. אם אין לכם את אחד מהם, פשוט החליפו את הכמות של הבצל השני.

DSC_0465-600זהובות, עדינות ובעיקר נורא טעימות.
מזלגות זהב – 30 ש"ח במרכז המזון בנצרת עילית
מפה דגם 'פאולינה' של ורדינון. מחיר 189 ש"ח (בימים אלו תמצאו אותה בהנחה של 40%)

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
עוגת בננות הפוכה עם מייפל ופקאנים
סלט מלפפונים הונגרי

סלט חסה עם הרוטב הכי טעים בעולם

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הלביבות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: