רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פילו במילוי גבינות ותרד או תפוחי אדמה ובטטה

פילו במילוי גבינות ותרד או תפוחי אדמה ובטטה

גרסה עדינה ומיוחדת לבורקס – מאפי פילו זהובים עם 2 אופציות למילוי: גבינות ותרד או תפוחי אדמה ובטטה. גם חסכוני בקלוריות וגם קל להכנה

סטריפ משהו טעים
אם יש משהו שאני לא מסוגלת לעמוד בפניו, אחרי צ'יפס ושוקולד עם דובדבנים, זה פחמימות. שימו מולי לחמנייה טרייה, חלה עם קוטג' או בייגל עם שומשום ותראו איך החיוך מתפשט לי על הפנים והדיאטה נשכחת מאחור.

מצד שני, ובאופן מאוד לא ברור, אני לא חסידה של פיצה. איכשהו תמיד יש בה יותר מדי גבינה, פחות מדי רוטב ובעיקר יותר מדי בצק אנמי.

מה שמזכיר לי סיפור מצחיק (כן, זה פוסט ארוך ואתם חייבים לקרוא את כולו כדי לא להעליב אותי) – כשהייתי בתיכון, איפשהו בגיל 16, קפצתי לכנרת (ע"ע החברה הכי טובה מהתיכון וזאת שבגללה אני אוהדת את האדומים מת"א) ביחד עם 2 חברים מהכיתה. שעה אחרי שקשקשנו וריכלנו החלטנו להזמין 2 מגשי פיצה, בכל זאת היו איתנו 2 בחורים עם קיבולת של מתאגרף.

מפה לשם, אני וכנרת כמעט ולא נגענו בפיצה ואילו הם חיסלו את המגשים בדקה וחצי. שבעים ומרוצים ירדנו למטה והשארנו את המגשים הריקים בסלון.

כשחזרנו, אמא שלה כבר חיכתה לנו בבית ותהתה מי אכל את כל הפיצות האלה. כנרת לא חשבה פעמיים ואמרה שאני. היא, כמובן, לא רצתה לספר שדקה קודם היו כאן בנים מהכיתה (אבוי! בנים! ביחד עם בנות!) ולכן אני הייתי על תקן התירוץ.

אני לא זוכרת הרבה מהיום הזה, חוץ מזה שרצנו ברחוב עם שרשרת פרחים עלינו, אבל אני כן זוכרת את המבט ההמום שלה ואת הפרצוף המופתע שלי. לשמחתה, הייתי כל כך מופתעת שלא עניתי כלום ורק הנהנתי במבוכה.

DSC_0643-600

ובחזרה לענייני הפחמימות. כמו שהבנתם אני ופיצה לא הצלחנו להתחבר, עד לפני חודש.

מה קרה לפני חודש? הו, טוב ששאלתם.

באחד הערבים קפצתי ל-feincook כדי לצפות ביאיר פיינברג מכין פיצות על משטח אפייה חדש – fast and crust  – שהחברה שלו פיתחה. מדובר במשטח שנועד להחליף את אבן השמוט המוכרת רק שבמקום אבן כאן תמצאו פלדה דקה יחסית, אך כבדה, שאוגרת חום ומוליכה אותו בצורה אופטימלית לכל חלקי המשטח כך שיווצר לכם מעטה פריך במיוחד.

אני לא אלאה אתכם בכל מה שקרה מהרגע שהמאפים יצאו מהתנור, רק אספר שאני ופיצות גילינו את הזוגיות שלנו מחדש ושבמהלך החודש האחרון אפיתי על המשטח לא מעט מאפים שלא רק שיצאו זהובים להפליא אלא גם היו מוכנים תוך דקות ספורות. פיצה למשל, לקח לי לאפות בערך 5 דקות ולמאפים שלפניכם לקח 4 דקות כדי לקבל גוון שחום (על טמפרטורה גבוהה).

ואם במאפים האלה עסקינן, זה הזמן לספר לכם שמדובר בעצם בסוג של בורקס רק פריך ועדין יותר. במקום בצק עלים מככב כאן הפילו שהוא גם חסכוני יותר בקלוריות אבל בעיקר יותר מתפצפץ בפה ולא כבד כמו אחיו הבצקי. אני הכי אוהבת להגיש את המאפים האלה לצד ביצה קשה ועגבניות מגורדות, קצת כמו שמגישים ג'חנון, והכי כיף – לשחק עם המילויים!

הפעם בחרתי להביא לכם 2 אופציות למילויים – אחד עם גבינות ותרד והשני משלב תפוחי אדמה עם בטטה בניחוח עדין של שום, מעין גרסה משודרגת לבורקס תפוחי אדמה המוכר והאהוב. אתם יכולים כמובן להכין רק את אחד המילויים (כל מילוי מספיק לחבילה של פילו) או להכין חצי מזה וחצי מהשני. בהערות למטה תמצאו גם טיפים ורעיונות לשדרוג.

ובנימה אופטימית זו, רציתי לאחל לכם שנה טובה ומאושרת. שנה של חוויות שתרצו לזכור, טעמים שלא תרצו לשכוח וניחוחות של נחמה ושל בית.  

פילו במילוי גבינות ותרד או תפוחי אדמה ובטטה

מצרכים למילוי גבינות ותרד (המילוי מספיק לחבילה של בצק פילו):
חבילה גדולה תרד, רק העלים
250 גרם גבינה בולגרית
קוטג'
גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח ופלפל גרוס

מצרכים למילוי תפוחי אדמה ובטטה (המילוי מספיק לחבילה של בצק פילו):
4 תפוחי אדמה, קלופים
1 בטטה גדולה, קלופה
4 שיני שום, קלופות
4 כפות שמן זית
ביצה
3-4 כפות קמח
מלח ופלפל גרוס

וגם:
1/3 כוס שמן זית
חבילת עלי פילו, מופשרת לפי ההוראות על גב האריזה
שומשום

אופן הכנת המילוי:
• מילוי גבינות ותרד: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים פרט לתרד. שימו לב – אם קניתם גבינה בולגרית עם נוזלים, סננו אותה קודם כדי שהנוזלים לא יכנסו למילוי.
• חותכים את התרד לרצועות דקות או קוצצים גס. מוסיפים את התרד לקערה הגבינות ומערבבים.

• מילוי תפוחי אדמה ובטטה: בסיר רחב מבשלים את תפוחי האדמה, השום והבטטה עד לריכוך.
• מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק. מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר.
• מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

ממלאים, מגלגלים ואופים (זה הזמן לחמם את התנור ל-220 מעלות):
• משולשי גבינות ותרד: פורסים עלה פילו על השיש. מברישים בשכבה דקה של שמן זית.
• חותכים את העלה ל-3 פסים ארוכים (לרוחב).
• מניחים את רצועות הבצק אחד על השני.
• מניחים בקצה רצועות הבצק כף מהמילוי וסוגרים לצורת משולש. את המשולש שנוצר מגלגלים שוב לתוך רצועת הבצק כך שהוא מתעטף בעוד בצק. ממשיכים בצורה הזו עד לסוף של הבצק.
• תוכלו לראות איך ליצור את המשולש בסרטון הזה (החל מדקה 2:30):
https://www.youtube.com/watch?v=fROTVksX5ak
• מברישים בשמן זית את המשולשים, מפזרים שומשום ואופים (בתנור שחומם מראש) במשך 10 דקות או עד שהבצק מזהיב.

• אצבעות בטטה ותפוחי אדמה: פורסים עלה פילו על השיש. מברישים בשכבה דקה של שמן זית.
• חותכים את העלה ל-4 ריבועים (פשוט חותכים באמצע בצורת פלוס).
• מניחים על כל ריבוע, בחלק התחתון, פס של מילוי ומקפידים שישאר ס"מ של בצק ללא מילוי בצדדים.
• מקפלים את הצדדים על המילוי ומגלגלים לצורת אגרול.
• מברישים בשמן זית את המאפים, מפזרים שומשום ואופים (בתנור שחומם מראש) במשך 10 דקות או עד שהבצק מזהיב.

DSC_0656-600

הערות חשובות ואופציות לגיוון:
– במקום קוטג' אפשר לשים שמנת חמוצה נוספת או אפילו לערבב אותה עם גבינה לבנה. כמובן שגם גבינת שמנת תעבוד כאן מעולה.
– במקום תרד (או בנוסף) ניתן להוסיף קייל, כרישה (אחרי שעברה טיגון קצר בשמן זית) ואפילו ברוקולי או זוקיני. אם מחליטים ללכת על ירקות קשים כמו קישואים למשל, מומלץ לגרד אותם בפומפיה ולהקפיץ 2 דקות במחבת עם שמן זית.
– חשוב – חייבים להקפיד שהמילוי יהיה קר או בטמפרטורת החדר לפני המילוי.
– עוד אופציות לשדרוג – מוסיפים עירית או טימין קצוצים דק למילוי תפוחי האדמה.
– אפשר כמובן לגלגל את הבצק לאיזה צורה שאוהבים, הדבר היחיד שחשוב זה להבריש את הבצק גם לפני המילוי וגם בסוף (מעל המאפה) בשמן זית אחרת הוא יתייבש לגמרי ולא יהיה פריך.
– כל מילוי במתכון מספיק לחבילה של בצק פילו. אם רוצים, אפשר להכין רק מילוי אחד או להכין חצי מזה וחצי מזה.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
דפי שוקולד עם קונפטי חמוציות ופקאנים
לביבות בצל משודרגות

עוגת בננות הפוכה עם מייפל ופקאנים

סלט מלפפונים הונגרי

סלט חסה עם הרוטב הכי טעים בעולם

עוגת ביסקוויטים עם שוקולד

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבורקס שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: