­
�� אצבעות מתוקה | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגיות - אצבעות מתוקה

אצבעות מתוקה

3 מצרכים להכנת הבצק, מילוי שמשלב ריבה עם אגוזים וצימוקים ועיטור מתפצח בפה של סוכר וקינמון. מתכון לעוגיות הפופולריות של רשת מתוקה

שימו לב: מכינים את הבצק יום קודם.

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
250 גרם גבינה לבנה 9%
375 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח

מצרכים למילוי:
250  גרם ריבה חמצמצה (כמו פובידל, פירות יער, תותים)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
100 צימוקים חומים

לקישוט:
1 ביצה טרופה
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון

אופן הכנת הבצק:
• במיקסר עם וו הגיטרה מניחים חמאה ומרככים אותה תוך ערבול קל.
• מוסיפים את הגבינה הלבנה ומחברים ביניהן כ- 2 דקות (המסה נעשת קצת קוטג’ית במרקם)
• מוסיפים את הקמח תוך ערבול עדין עד שיטמע לגמרי בבצק.
• מוציאים מהקערה ועל משטח השיש מעצבים את הבצק לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
• ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים וכל חלק מגלגלים לנחש.
• מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה באורך קצת פחות מהתבנית הביתית, ברוחב של 20 ס”מ ( העובי שיתקבל הוא דק, כ- 3 מ”מ). מחלקים את 20 ס”מ לשניים כך שמכל “פתיחה” ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות.
• מורחים כל חלק ב- 2 כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים.
• מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים בבצק כמעט עד הסוף.
• אופים ב- 170 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. הצבע שצריך להתקבל הוא חום זהוב, לא בהיר מדי.
• חוזרים על הפעולה עם שני הבצקים שנותרו.
• טיפ: אפשר לא למרוח בביצה טרופה, רק מעט מים ולזרות סוכר ואז יתקבל מתכון ללא ביצים.

המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת “מתוקה” מתוך תכנית הטלויזיה בהנחייתה – “פשוט לאפות”.
צילום: מתוקה רומסרוויס

>>  הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים לעוגיות? נסו את אלה:
מקרונים במילוי חלבה
עוגיות טחינה
חטיפי קוקוס ושוקולד

Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2025/05. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2025/05. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2025/05. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

6 תגובות

  1. אצבעות מתוקה – האם להוסיפ אבקת אפיה?

  2. איפה שומרים אחרי ההכנה? מקרר או בחוץ

  3. במה אפשר להחליף את הגבינה בבצק לרגישים לחלב?

  4. בחו”ל מה התחליף לגבינה 9%
    אשמח לקבל תשובה תודה.

  5. לא כל כך הבנתי את שלב הגלגול. זה בעצם סוג של צילינדר עם מילוי בפנים? הבצק רק מתחבר בקצה ולא מתגלגל כמה פעמים? תודה!

Leave a Reply to דידי Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top