רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - בורקס לב במילוי תפוחי אדמה וגבינות

בורקס לב במילוי תפוחי אדמה וגבינות

השף הפשוט קובי פרידמן מכין בורקס בצורת לב מבצק עלים עם מלית של תפוחי אדמה וגבינות. מתכון מעולה גם לילדים

למתכון המלא גללו למטה.

מפשירים חבילת בצק עלים.
מבשלים 1 ק"ג תפוחי אדמה עד שמתרככים. מסננים מהמים, מועכים לפירה ומצננים.
מוסיפים לפירה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם גבינה בולגרית 5% מעודנת מגוררת, 2 ביצים וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים היטב.


פורסים את הבצק על משטח העבודה, מרדדים לעובי 2 מ"מ וחותכים עם סכין פיצה לריבועים של 10 ס"מ.


מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע ומכסים בריבוע נוסף. מכניסים לתבנית להכנת בורקס בצורת לב, לוחצים עם הידיים ומסירים את שאריות הבצק מסביב.


מניחים את לבבות הבורקס על נייר אפייה בתבנית אפייה.


טורפים בקערה קטנה ביצה עם 3 כפיות מים ומורחים על הבורקסים.
קולים קצת שומשום על מחבת יבשה ומפזרים על הבורקסים.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבורקסים מקבלים צבע שחום ויפה.

מצרכים:

חבילת בצק עלים
1 ק"ג תפוחי אדמה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית 5% מעודנת מגוררת
2 ביצים
חצי כפית פלפל שחור
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

מפשירים חבילת בצק עלים.
מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים. מסננים מהמים, מועכים לפירה ומצננים.
מוסיפים לפירה גבינה צהובה, גבינה בולגרית, ביצים ופלפל שחור. מערבבים היטב.
פורסים את הבצק על משטח העבודה, מרדדים לעובי 2 מ"מ וחותכים עם סכין פיצה לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע ומכסים בריבוע נוסף. מכניסים לתבנית להכנת בורקס בצורת לב, לוחצים עם הידיים ומסירים את שאריות הבצק מסביב.
מניחים את לבבות הבורקס על נייר אפייה בתבנית אפייה.
טורפים בקערה קטנה ביצה עם מים ומורחים על הבורקסים.
קולים קצת שומשום על מחבת יבשה ומפזרים על הבורקסים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבורקסים מקבלים צבע שחום ויפה.

 

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, בו תוכלו למצוא עוד המון מתכונים טעימים ופשוטים.

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: