רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - בילילה – דייסת חיטה

בילילה – דייסת חיטה

בילילה – דייסה מצרית מחיטה וחלב, אחת המנות הנפלאות והמנחמות

מצרכים:
250 גרם חיטה
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 כוסות חלב

אופן הכנה:
– משרים את החיטה בקערה עם מים למשך שלוש שעות או לכל הלילה.
– שופכים את המים, מעבירים את החיטה לסיר בינוני ומוסיפים מים עד שיכסו את החיטה ועוד שני סנטימטרים מעל.
– מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי, אם כל המים התאדו בבישול מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים.
– מוסיפים את הסוכר, המלח, החלב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש משאירים את החיטה בסיר עוד שעה להמשיך ולספוג טעמים.
– בתיאבון ונמנום נעים!

מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג "איך להרשים את חמותך"

leharshim

leharshim

בעלת הסטודיו at סטודיו אפרת
אני מעצבת גרפית, יוצרת, מצלמת, אוכלת, לא דווקא בסדר הזה.
אני אוהבת ליצור אומנות שימושית או כזו שאוכלים אותה,
איך להרשים את חמותך - רוצים לדעת מי אני?
אני אוהבת לקרוא ועוד יותר אוהבת לאכול כשאני קוראת.
אני מטורפת על ספרי ילדים, מה אעשה כשהקטנה שלי תגדל?
כיף לי לטבוע באינטרנט – הספריה הגדולה של היקום.
יש לי מזל ענק לחיות בגולן, בין משורי הבזלת הפראיים שנותנים לי השראה.
אני מגדלת בעל וארבעה ילדים, אם אומנת לילדה מהממת עם תסמונת דאון, אה… ויש גם כמה בעלי חיים!
leharshim
leharshim
yy91011@gmail.com

2 תגובות

  1. היי, אין מתכון ניסיתי גם באתר וגם באפליקציה

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים