רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - ללא אפייה – הפיצה הכי גאונית ומהירה שתכינו

ללא אפייה – הפיצה הכי גאונית ומהירה שתכינו

15 דקות מתחילת ההכנה ועד הביס הראשון. מתכון גאוני להכנת פיצה בלי התפחה, בלי תנור ובלי קערה. אתם חייבים לנסות!

395ebbf5-65bf-412f-ad82-6b30f94b11a6תרשו לנו להתחיל רגע מהסוף, המתכון שלפניכם הוא לגמרי אחת ההמצאות הגאוניות שנתקלנו בהן. לא רק שמדובר בפיצה המהירה ביותר שאפשר להכין בבית – 15 דקות (טוב נו 16) משלב הכנת הבצק ועד הביס הראשון – אלא שלהפתעתנו הרבה מדובר בפיצה סופר טעימה עם תחתית קריספית וחלק עליון גבינתי שמזכיר קצת לחוח בצדדים.

במקור נתקלנו ברעיון הזה בסרטון שגרף למעלה מ-22 מיליון צפיות ויותר ממיליון שיתופים! אז כמובן שלא יכולנו להתאפק והכנו גרסה דומה בבית שהשאירה אותנו פעורי פה. תחשבו על זה, לא רק שהפיצה מוכנה יותר מהר ממה שיקח לשליח להגיע, אלא שאפילו לא צריך לשטוף כלים, כל ההכנה והאפייה מתרחשת בתוך סיר סוטאז' (חשוב ממש שיהיה עם ציפוי איכותי שלא נדבק) ומכסה שאוטם לחלוטין את האדים – שימו לב שזה ממש קריטי למתכון הזה אחרת הבצק, שדומה יותר לבלילת פנקייק, ישאר דבוק לסיר. אטימות המכסה אגב, מייצרת סוג של תנור ומאפשרת אפייה של הבצק במהירות (אנחנו השתמשנו בסוטאז' 28 ס"מ מסדרת טיטניום של food appeal , להשיג ב-Cook and bake) כשגם הוא, אחרי האפייה נשאר נקי לגמרי, טוב נו, אולי תצטרכו להעביר מטלית לחה.

ויש גם בונוס: כאן תוכלו לקבל רעיונות נוספים להכנה של פיצה במחבת. מתוספות מיוחדות לבצק, מי אמר פיצה חריפה ולא קיבל? ועד לחם שום ב-8 דקות ופיצה מתוקה עם נוטלה.

P1240692-2000אותו בצק פחות זמן. לחם שום שמכינים ב-8 דקות בלבד. ממכר! צילום: רחלי קרוט

בגרסת הלחם שום אגב, הבצק יוצא זהוב משני הצדדים (שלא כמו בפיצה), כי במהלך הבישול הופכים אותו פעם אחת ומאפשרים גם לצד השני לבוא במגע עם הגז. זה מעולה לפיצות מתוקות (עם נוטלה למשל).

ואל תשכחו לספר לנו איך יצא!

שלבים להכנת פיצה במחבתמערבבים את המצרכים בסיר ומורחים מעל, בעדינות, רוטב עגבניות. צילום: רחלי קרוט

פיצה במחבתמפזרים מעל הגבינה את התוספות שאוהבים. צילום: רחלי קרוט

פיצה בסירמכסים ואופים בסיר במשך 15 דקות. עד שתוציאו את הצלחות זה יהיה מוכן.
סוטאז' מסדרת טיטניום של Food appeal להשיג ב-Cook and bake

פיצה במחבת ב-15 דקות

מצרכים:
140 גרם (כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית שטוחה (5 גרם) שמרים יבשים או כף (15 גרם) שמרים טריים
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
2/3 כוס (160 מ"ל) מים פושרים

לתוספות:
1/2 כוס רוטב עגבניות מוכן (כל חברה שאתם אוהבים ואפשר כמובן גם ביתי)
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
פרוסות זיתים או תירס
2 כפות שומשום (לא חובה)
עלי בזיליקום (לא חובה)

אופן הכנה (אל תשכחו לקרוא את ההערות החשובות למטה!):
– בסיר סוטאז' (28 ס"מ) מניחים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימה. מערבבים היטב עם כף עד שהבלילה חלקה ומנקים את הדפנות עם נייר סופג. מוודאים שכל התחתית של הסיר מכוסה בבלילת הבצק.
– מורחים ממש בעדינות, על החלק הפנימי של הבלילה, 1/2 כוס רוטב עגבניות. זה בסדר אם חלק מהבלילה קצת זז במהלך המריחה. שימו לב – ניתן למרוח את הרוטב על כל הבצק או להשאיר ס"מ מסביב.
– מפזרים גבינה צהובה מגורדת על העגבניות ומעל מפזרים את התוספות שאוהבים. למי שאוהב, ניתן לפזר מסביב שומשום.
– מדליקים את הגז על אש בינונית ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 5 דקות על הגז ולאחר מכן מרימים את המכסה הצידה ונפטרים מהמים שהצטברו מתחת למכסה (זה שלב חשוב כדי שהמים לא ינזלו על הפיצה).
– מכסים שוב ומשאירים חריץ קטן כדי שמעט אדים יוכלו לברוח וממשיכים לבשל את הפיצה במשך 10 דקות נוספות.
– מוציאים את הפיצה מהסיר באמצעות תרווד, חותכים למשולשים וזוללים.

פיצה בסיררואים? שום דבר לא נדבק והסיר נשאר מצוחצח. צילום: רחלי קרוט

פיצה בסירזהובה וקריספית למטה וגבינתית מעל. הכי טעים שיש! צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– הקפידו לנקות את דפנות הסיר אחרי ערבוב הבלילה כדי ששכבת הבצק הדקיקה על הדפנות לא תשרף במהלך ההכנה.
– 5 דקות אחרי תחילת ההכנה מומלץ מאוד להפטר מעודפי המים שמצטברים על המכסה, רק חשוב מאוד לכסות שוב את הפיצה כמה שיותר מהר ולא להתמהמה.
– נשארה לכם פיצה ואתם רוצים לאכול אותה למחרת? פשוט מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית עם מכסה סגור במשך 2 דקות. הפעולה הזאת גם מחממת את הפיצה וממיסה שוב את הגבינה וגם מחזירה לתחתית הבצק את הקריספיות.
– לגבי תוספות: בצל יעבוד כאן פחות טוב כי הוא ישאר עדיין חי אחרי 15 דקות, מצד שני, אפשר לצרוב אותו קודם על מחבת ואז להניח על הפיצה או לשים תוספות אחרות כמו פרוסות עגבנייה, תירס, טונה, זיתים, ארטישוק משומר, פלפל צ'ילי ועוד.
– אל תתקמצנו על רוטב העגבניות, הוא זה שהופך את הפיצה לטעימה במיוחד ואפשר גם למרוח אותו על כל הבצק ולא רק בחלק הפנימי כמובן.

פיצה בסיר

unnamed-19-1

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

24 תגובות

  1. האם אפשר במקום שמרים להוסיף קצת אבקת אפייה?

    • רחלי קרוט

      לא ממש, השמרים כאן מתפיחים את הבצק כדי שלא יצא כמו דיקט :) אבקת אפייה במקרה הזה היא רק זרז כי לבצק אין המון זמן לתפוח. מצד שני, אם אין לך בעיה שהבצק יהיה יותר דחוס אפשר לנסות.

      • תקנו אותי אם אני טועה אבל לשם מה הוספת שמרים? ממה שאני מבין,ב55 מעלות הם מתים..אם מוסיפים אותם, מיד מערבבים ומתחילים לחמם על אש ,שמן הסתם תגרום לבלילה להגיע מהר לטמפרטורה גבוהה מ55 מעלות איזו התפחה הם מספיקים לבצע?? יכול להיות שיש איזה טעם שהם מוסיפים לפיצה, אבל תפיחה או אוורירויות נובעת פה לדעתי מאידוי הנוזלי ויצירת אדים שנתפסים בבצק.
        בלי קשר אחלה מתכון.
        http://www.roadtopastry.com/blog/ingredients/yeast-its-alive

  2. מהו סיר סונטאז, סליחה על הבורות.

    • רחלי קרוט

      הכלאה בין מחבת לסיר, בגלל שהתחתית שלו יחסית דקה מסירים רגילים ומזכירה יותר מחבת אפשר לטגן ולבשל בתוכו. מה שטוב שהוא רחב ויש לו שוליים כך שמקבלים את 2 הכלים באחד :) הוא מצוין אגב לממולאים, קציצות, תבשילים ועוד.

    • רחלי קרוט

      וכמובן – העובדה שיש לו מכסה שסוגר אותו הרמטית :)

  3. נראה מהמם! זה חייב להיות בסוטאז' להערכתך או שאפשר להכין את זה במחבת רגילה עם ציפוי טוב ומכסה רגיל?

  4. רחלי קרוט

    כל עוד המחבת עם ציפוי נון סטיק ויש לה מכסה זה יהיה בסדר. היתרון הגדול בסוטאז, חוץ מהרוחב הגדול שלו, זה שכל התחתית ישרה לעומת מחבתות שמתעגלות בצדדים ואז גם המאפה מתעגל.

  5. איך עושים את הלחם שום?

  6. אמאלהההה הכנתי עכשיו ויצא מדהיםםםםם תודה רבה רחלי יקרה. הכנתי במחבת טפלון גדולה עם מכסה יצא סוףףף!!

  7. יש גם הצעה למתכון לרוטב עגבניות ביתי?..

  8. האם ניתן להשתמש בקמח שמרים ?

  9. הכנתי את הפיצה במחבת טפלון ויצא מעולה!! תודה :) שאלה קטנה: יש לי בבית מולטי שף עם ציפוי טפלון, נראה לך שאפשר להכין גם שם?

    • רחלי קרוט

      היי מיכל,
      משמח לשמוע שיצא טעים :) ולא נראה לי שתהיה בעיה במולטי, רק לא לשכוח לסגור את המכסה כי האדים שיווצרו בפנים יעזרו לזה להשתחרר החוצה בקלות.

  10. בעניין המים המתעבים על המכסה:
    ניתן לכסות את הסיר עם מגבת מטבח, להניח עליה את המכסה, ואת הקצוות לקפל למעלה כך שלא יישרפו מהאש.
    בדיוק כמו שעושים כשמכינים אורז פרסי לבן.

  11. שלום, האם צריך לשמן את הסיר קודם?
    שאלה 2: האם צריך לחכות שהבלילה תתקשה לפני שמורחים את הרוטב או שלא?
    תודה

  12. היי,
    האם חייבים אבקת אפייה? אפשרי לוותר עליה?

  13. שאלה אחת- למה לערבב את המצרכים בתוף הסיר ולא בקערה בצד ואז לשפוך לסיר?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: