רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - הבחושה המושלמת

הבחושה המושלמת

מתכון מושלם לעוגה בחושה שנשארת רכה גם אחרי כמה ימים. רוצים לשדרג? הוסיפו בננות, שוקולד דובדבנים או כל תוספת שאתם אוהבים

dalalidan

אני יכול לבלות שעות במטבח!

נעים להכיר! אני עידן דלל. אוהב ונושם אוכל.
ברוכים הבאים לעמוד שיעשה לכם את היום לטעים יותר!
תהנו!

נכון, זו אומנם עוגה בחושה. אבל לא העוגה הבחושה שאתם מכירים. העוגה הזו גבוהה, יפה, רכה ונימוחה. גם אחרי כמה ימים. והכי כייף שאפשר לשחק עם הטעמים שלה.

תרשמו מתכון – כי לבסיס הבחושה הזו לא תמצאו תחליף!

מצרכים (ל- 2 תבניות אינגליש קייק):
340 גרם חמאה רכה לא מלוחה
2.5 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח עוגה מנופה
8 ביצים
4 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כוס חלב
גרידה מלימון 1

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
משמנים היטב את התבניות בחמאה (כדאי להעזר במברשת כדי להגיע לכל הפינות). שופכים כף קמח לתבנית ומפזרים אותה כדי שתיווצר שכבה עדינה של קמח על כל פנים התבנית. את העודפים שופכים לתבנית השניה ומוסיפים קמח במידת הצורך.
חשוב שתהיה שכבה דקה של קמח ולא גושים. הדבר נועד למנוע הידבקות.

2. לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומפעילים את המיקסר על מהירות איטית תחילה כדי שלא יתפזר סוכר בכל המטבח ומגבירים כאשר החמאה "אספה" את כל הסוכר. מקציפים כך על מהירות בינונית גבוהה כ-2 דקות.

3. לאחר 2 דקות מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים אחת אחת. מוסיפים את הבאה רק לאחר שהקודמת נבלעה לגמרי.

4. בקערה נפרדת מנפים את הקמח אבקת האפיה והמלח. מערבבים מעט את 3 הרכיבים יחד בקערה ומוסיפים אותם לחמאה תוך כדי פעולה איטית של המיקסר ביחד עם כוס חלב. קצת קמח וקצת חלב כל פעם עד שהכל נכנס פנימה. מוסיפים את גרידת הלימון מערבבים קלות שוב וזהו, סיימנו לערבב. חשוב להימנע מערבוב יתר לאחר כניסת הקמח כדי שלא תצא עוגת חנק.

5. בשלב זה הבסיס של העוגה מוכן. אם אתם אוהבים עוגה נקייה בטעם וניל לימוני שימו בתבנית ותאפו. אם רוצים טעמים תתפרעו.

רעיונות לשדרוג
– פקאן מייפל: מוסיפים לתערובת הבסיס כוס פקאנים וחצי כוס מייפל ומערבבים היטב.
– בננה שוקולד: מוסיפים לתערובת 3 בננות בשלות מעוכות וחצי כוס שוקולד צ'יפס.
– דובדבנים: מוסיפים לתערובת כוס דובדבנים חמוצים (ללא גלעין).

6. אופים כשעה ורבע בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

מתכון וצילום: עידן דלאל
לעוד מתכונים מעולים של עידן הכנסו לפייסבוק של Foodis

dalalidan
dalalidan
dalalidan@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: